Cotnari investeşte 5,5 milioane euro în replantarea a 440 de hectare de vie

Emilia Olescu
Frăţia Vinului / 10 octombrie 2010

Cotnari investeşte 5,5 milioane euro în replantarea a 440 de hectare de vie

Societatea Cotnari derulează un program de defrişare şi replantare a viei, în valoare totală de circa 5,5 milioane de euro, a precizat ieri Constantin Deleanu, preşedintele directoratului companiei, cu ocazia lansării Frâncuşei de Cotnari- primul vin al anului.

Potrivit domniei sale, în acest an au fost defrişate 240 de hectare de vie, care vor fi replantate în toamna acestui an şi, respectiv, în primăvara anului viitor. Acest proces presupune costuri de circa 3 milioane de euro dintre care aproximativ 1,2 milioane de euro din fonduri europene, obţinute prin programul de reconversie şi dezvoltare. Alte 200 de hectare de vie vor reîntinerite anul viitor, investiţia ridicându-se la circa 2,5 milioane de euro.

În ultimii cinci ani au fost plantate alte 700 de hectare de viţă.

În ceea ce priveşte combinatul de vinificaţie, compania a investit, de asemenea, aproximativ 10 milioane de euro, în ultimii ani, în modernizarea întregii linii de producţie, a mai declarat Constantin Deleanu.

Domnia sa a precizat că cifra de afaceri a societăţii în 2009 a fost de circa 25-27 milioane de euro, estimând că în 2010 afacerile societăţii se vor situa la aproximativ acelaşi nivel: "În prima parte a anului am avut pierderi valorice de circa 3-4% şi pierderi cantitative de 5-6%. Acestea au fost înregistrate în timpul culesului din cauza ploilor. Sperăm, însă, ca în ultimul trimestru al anului să recuperăm pierderile din primele trei trimestre".

Preşedintele directoratului Cotnari a specificat că 1,5-2 milioane de euro vor fi cheltuite anual pentru susţinerea programului de promovare.

Producţia Cotnari în acest an a fost de circa 6 milioane de litri de vin, puţin mai mică faţă de anul trecut. Până acum, în 2010 au fost vândute 7,5 milioane de sticle de vin.

Potgoria Cotnari se întinde pe 1.700 de hectare, producţia medie anuală fiind de 10 milioane de sticle de vin. Numărul angajaţilor permamenţi se ridică la 350, în perioadele de vârf cum ar fi luna culesului societatea angajând alte circa 1.000 de persoane.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb