Cotovelea şi Cristea: "Pentru a finaliza privatizarea Poştei Române este nevoie să se stingă conflictele"

E.D.
Companii / 12 mai 2014

Ministrul Delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea şi ministrul pentru Societatea Informaţională (MSI), Răzvan Cotovelea, au subliniat, în cadrul unei întâlniri sindicale că, pentru a privatiza cu succes Compania Naţională Poşta Română (CNPR) şi a eficientiza activitatea companiei, este nevoie de încheierea conflictelor dintre conducere şi angajaţii acesteia.

Potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei, cei doi miniştri au afirmat, de asemenea, că pentru rezolvarea nemulţumirilor apărute între conducerea companiei şi angajaţi este nevoie de mai multă transparenţă în comunicare şi o mai bună gestionare a dialogului între conducere şi sindicate.

Cei doi oficiali au avut ieri la sediul Guvernului o întâlnire cu şapte reprezentanţi ai Sindicatului Lucrătorilor Poştali (SLPR) pentru a lua la cunoştinţă revendicările acestora. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa celor doi miniştri, la finalul protestelor din faţa sediului Guvernului, în vederea susţinerii dialogului transparent între reprezentanţii administraţiei, reprezentanţii companiei şi sindicalişti şi pentru identificarea măsurilor posibile necesare pentru stingerea conflictului de muncă.

"Am solicitat reprezentanţilor sindicatului să-mi prezinte un istoric al dialogului cu patronatul companiei şi dacă aceste revendicări au fost prezentate în cadrul dialogului cu patronatul. Este important să respecte prevederile legale şi să creăm baza pentru identificarea soluţiilor prin dialog, doar aşa putem reduce viitoarele prejudicii materiale şi de imagine din cadrul companiei. Voi urmări să fie asigurate toate condiţiile pentru crearea unui cadru de dialog constructiv între patronatul şi sindicatul Poştei", a arătat ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, în urma dialogului cu liderii SLPR.

"Suntem în primul rând pentru dialog şi pentru pentru identificarea solutiilor corecte care să ducă la stingerea conflictului. La următoarea Adunare Generală a Acţionarilor va fi prezentat un raport al revendicărilor sindicaliştilor şi se va face o analiză detaliată a deciziilor care se pot lua în vederea îmbunătăţirii situaţiei actuale. Suntem conştienţi că suntem după doi ani grei pentru Poşta Română şi pentru poştaşi, cărora vreau să le acordăm sprijinul nostru. Să nu uităm însă că sunt doi ani în care deciziile luate au dus la stabilizarea companiei, au evitat colapsul ei total, au oprit hemoragia financiară astfel încât să putem vorbi acum de profit operaţional. E nevoie să luăm în continuare toate deciziile juste pentru angajaţi şi pentru companie, care să fie corecte pe termen lung şi să ducă la o privatizare de succes" a declarat Răzvan Cotovelea, ministrul pentru Societatea Informaţională.

Potrivit informaţiilor furnizate de Jandarmerie, la protestul anunţat au participat aproximativ 4000 de sindicalişti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb