Crescătorii de nurci din Danemarca vor fi sprijiniţi cu 2,5 miliarde de euro

S.B.
Internaţional / 26 ianuarie 2021

Crescătorii de nurci din Danemarca vor fi sprijiniţi cu 2,5 miliarde de euro

Danemarca, odată primul exportator mondial de blănuri de nurcă dar care a interzis creşterea nurcilor până în 2022 pentru a lupta împotriva Covid-19, va indemniza această industrie cu până la 19 miliarde de coroane (2,5 miliarde de euro), au anunţat luni autorităţile de la Copenhaga, informează Agerpres.

Acordul "dă crescătorilor şi companiilor conexe o bună posibilitate de a merge înainte. Crescătorii de nurci au întreprins o sarcină majoră pentru sănătatea publică şi binele comun", a afirmat ministrul danez al Agriculturii, Rasmus Prehn.

Aproximativ 17 milioane de nurci au fost sacrificate în Danemarca începând din noiembrie după ce s-a descoperit că o mutaţie a coronavirusului a fost transmisă între aceste animale şi oameni. Ulterior, la finele lunii decembrie, autorităţile de la Copenhaga au adoptat o lege care interzice creşterea nurcilor până la 1 ianuarie 2022, oferind astfel o bază legală pentru decizia de sacrificare în masă a nurcilor.

Acordul anunţat marţi prevede că o sumă cuprinsă între 10,9 şi 11,9 miliarde de coroane daneze (între 1,46 şi 1,6 miliarde de euro) va fi acordată sub formă de despăgubiri directe miilor de crescători de nurci, pe baza unei evaluări individuale. Alte 5 până la 8,2 miliarde de coroane vor fi alocate activităţilor conexe care au legătură cu creşterea nurcilor precum şi cu demolarea instalaţiilor.

Cu 15 milioane de capete, industria nurcilor a cunoscut o perioadă fastuoasă în această ţară de 5,8 milioane de locuitori cu o puternică industrie agricolă. Înainte de sacrificarea în masă, Danemarca era cel mai mare exportator mondial de piei de nurcă, controlând 29% din piaţă, în 2019 fiind produse 24,5 milioane de piei de nurcă în valoare de 5,2 miliarde de coroane, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb