Creşte producţia de oţel a Iranului

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2020

Producţia de oţel brut a Iranului a sporit cu 9% în primele patru luni ale anului calendaristic iranian curent, început la data de 20 martie, anunţă Tehran Times, menţionând că ţara a fabricat 9,483 milioane de tone de oţel, faţă de 8,683 milioane de tone în acelaşi interval din 2019.

Potrivit sursei, care citează un raport al Asociaţiei Mondiale a Oţelului (WSA), producţia de profil a Iranului a sporit cu 30% în 2019, în timp ce creşterea medie globală în domeniu a fost de 3,5%.

Iranul a produs 31,9 milioane de tone de oţel brut anul trecut, faţă de 24 de milioane de tone în 2018, conform sursei.

WSA menţionează că Iranul a devenit al zecelea mare producător mondial de oţel în 2018, după ce, în 2017, se situase pe locul al 13-lea.

Luna trecută, Reza Shahrestani, membru al board-ului Asociaţiei Producătorilor de Oţel din Iran (ISPA) declara că ţara sa are o capacitate de export de 15 milioane de tone de oţel pe an. Reza Shahrestani a menţionat că producţia de oţel anuală a Iranului a ajuns la 30 de milioane de tone, din care 15 milioane pot fi livrate în exterior, ceea ce aduce venituri de 7 miliarde de dolari ţării.

Reprezentantul ISPA a subliniat: "Iranul se numără acum printre primii zece mari producători de oţel din lume şi ca să ne demonstrăm capacitatea din domeniu, ar trebui să avem o prezenţă solidă pe pieţele internaţionale".

În anul iranian anterior, marii producători de oţel din ţară au exportat circa 7,33 milioane de tone de produse siderurgice.

În încercarea de a preveni exporturile de minerale neprocesate, creând mai multă valoare adăugată şi îndeplinind cerinţele producătorilor autohtoni de materii prime, Iranul a impus o taxă de 25% pe exportul de minerale brute (în special minereu de fier) începând cu 23 septembrie 2019. Ministerul Industriei din Iran consideră că taxa va încuraja producţia de minerale prelucrate.

Iranul a elaborat 16 proiecte de dezvoltare în sectorul oţelului pentru a stimula fabricarea de produse siderurgice cu 17,3 milioane tone în cinci ani. Aceste proiecte prevăd construcţia de unităţi de producţie cu capacităţi de 600.000 de tone fiecare, respectiv unităţi cu o capacitate mai mică de 500.000 de tone, care vor aduce un plus de 19,1 milioane de tone de oţel anual pe piaţa Iranului.

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4952
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3087
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9751
Gram de aur (XAU)Gram de aur383.4311

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb