Creşte producţia europeană de oţel

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 martie 2004

Companiile europene din sectorul oţelului şi-au majorat producţia în februarie, pentru a patra lună consecutiv, căutînd să beneficieze de pe urma creşterii preţurilor pe piaţa de profil. Producţia de oţel în cele 15 state din Uniunea Europeană, care reprezintă aproximativ o şesime din producţia mondială, a cres-cut cu 3,8% în perioada amintită faţă de anul trecut, la 13,4 milioane de tone, potrivit datelor Institutului Internaţional pentru Fier şi Oţel. În februarie 2003, producţia de oţel în statele UE atingea 12,9 milioane de tone.

Companii europene de renume, precum "Arcelor", "Thyssen Krupp" sau "Corus", şi-au majorat preţurile de distribuţie, ca să-şi acopere costurile mari de producţie, în condiţiile în care materiile prime sînt scumpe. Totodată, preţurile de export din UE au crescut cu 58% în 2003. Toate materiile prime au preţuri ridicate din cauza creşterii cererii pe piaţa Chinei, unde producţia de oţel a sporit cu mai mult de o cincime, anul trecut. Acest stat asiatic a produs 38,4 milioane tone de oţel în 2003.

Producţia mondială de oţel a atins, luna trecută, 80 milioane de tone, crescînd cu 13%. Printre ţările cu producţia în creştere se numără Austria, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Spania şi Marea Britanie. Producţia nord-americană a scăzut cu 0,3% din cauza declinurilor înregistrate în Canada şi Mexic. Producţia SUA a crescut, însă, cu 0,5%, la 7,45 milioane de tone. În America de Sud, producţia a cîştigat 11 procente.

Producţia Japoniei a sporit cu 7%, la 8,9 milioane de tone, iar cea a Chinei - cu 31%, la 19,7 milioane de tone. Producţia totală a Asiei a crescut cu 20%. Producţia Rusiei a cîştigat 11%, ajungînd la 4,98 milioane de tone. Australia şi Noua Zeelandă au înregistrat o creştere de 17% (împreună), iar producţia Africii s-a diminuat cu 0,1%. În Orientul Mijlociu, producţia a sporit cu 7,2%, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în Arabia Saudită şi Iran.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb