Creştere de 8% la asigurările de viaţă pentru Generali

C.P.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 martie 2011

"Vom lua în continuare toate măsurile necesare pentru menţinerea unui portofoliu echilibrat", a declarat Marie Kovárová, directorul general al companiei.

"Vom lua în continuare toate măsurile necesare pentru menţinerea unui portofoliu echilibrat", a declarat Marie Kovárová, directorul general al companiei.

"Generali Asigurări" a înregistrat o creştere de 8% pe segmentul de asigurări de viaţă în anul 2010, ajungând la un volum de prime brute subscrise de 91 milioane lei, în 2010, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

O evoluţie peste medie, de 19%, a înregistrat-o segmentul asigurărilor de viaţă unit-linked (care includ şi posibilitatea realizării de investiţii), urmat de asigurările individuale tradiţionale (+7%) şi cele de grup (+3,5%).

Oficialii Generali Asigurări afirmă că anul trecut s-a redus rata de reziliere a poliţelor de viaţă. "Performanţa obţinută pe segmentul de asigurări de viaţă se situează, conform estimărilor specialiştilor, peste media pieţei, avantaj competitiv important, pe care suntem hotărâţi să îl menţinem şi în 2011", a declarat directorul general al companiei de asigurări, Marie Kovárová.

Volumul total de prime brute subscrise obţinute de Generali Asigurări în 2010 se ridică la 440 milioane lei, cu 13% mai mic decât în anul precedent. Segmentul de asigurări generale a scăzut cu 17% faţă de anul trecut, până la valoarea de 349 milioane lei. "Diminuarea subscrierii a fost determinată de involuţia generală a pieţei auto şi, în particular, a celei de leasing, factori dublaţi de scăderea veniturilor populaţiei", explică oficialii companiei de asigurări.

În pofida scăderii în ansamblu a segmentului de asigurări generale, Generali Asigurări a înregistrat creşteri importante pe alte linii de business non-auto, respectiv credite şi garanţii (+155%), asistenţă turistică (+154%), răspundere civilă profesională (+15%), asigurări de locuinţă (+8%) şi asigurări de incendiu pentru riscuri industriale (+6%), se arată în comunicat.

"Vom lua în continuare toate măsurile necesare pentru menţinerea unui portofoliu echilibrat, prin limitarea ponderii asigurărilor auto şi dezvoltarea altor linii de asigurare. Acţiunile derulate anul trecut, printre care procesul de selecţie în cadrul portofoliului auto a unui nucleu de clienţi, caracterizaţi prin res-ponsabilitate în trafic şi care apreciază valoarea unor servicii de calitate, pe care i-am premiat prin tarife preferenţiale, sunt parte a acestei strategii. Credem că aceste măsuri de fidelizare şi recompensare a asiguraţilor responsabili sunt sănătoase atât pentru companie, cât şi pentru clienţi, care vor putea beneficia în continuare de servicii de calitate ridicată", a explicat Marie Kovárová.

Printre obiectivele Generali Asigurări pentru 2011 se numără dezvoltarea asigurărilor de viaţă, concomitent cu susţinerea asigurărilor de locuinţă, de asistenţă turistică, asigurările corporate şi cele de daune la proprietăţi.

Compania Generali Asigurări este parte a grupului internaţional Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurări din lume.

Cu o întrerupere în perioada comunistă, compania este prezentă pe piaţa românească începând din anul 1835, când a fost înfiinţată prima sucursală, la Brăila, având ca principal obiect de activitate asigurarea mărfurilor transportate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb