Creştere salarială de 12% - oferta finală făcută angajaţilor de conducerea Mittal Steel

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 martie 2007

Oferta finală prezentată de conducerea Mittal Steel Galaţi sindicatelor, în procesul de negociere a Contractului Colectiv de Muncă, cuprinde o creştere a veniturilor salariale de 12 la sută, aplicată retroactiv de la 1 ianuarie 2007, a anunţat, recent, producătorul de oţel.

"Conducerea Mittal Steel consideră oferta finală ca fiind una corectă, ţinând cont de indicatorii economici ai firmei. Propunerea noas­tră este una substanţială şi care, în acelaşi timp, ţine cont de menţinerea competitivităţii pe termen lung a operaţiunilor de la Galaţi", a afirmat Dorian Dumitrescu, director de relaţii publice şi comunicare la Mittal Steel Galaţi. În prezent, salariul mediu brut la Mittal Steel Galaţi este de 22.270.000 lei vechi (2.227 RON, aproximativ 797 dolari), incluzând sporurile. Costurile totale cu forţa de muncă pentru companie s-au ridicat, în 2006, la aproximativ 4.230 miliarde de lei vechi (423 milioane RON, 151,4 milioane dolari).

Conducerea Mittal Steel Galaţi îşi exprimă convingerea că discuţiile cu sindicatele vor continua de o manieră responsabilă şi res­pinge cu fermitate orice încercări de constrângere.

"Suntem, în continuare, deschişi să discutăm cu sindicatele, să le prezentăm onest şi responsabil considerentele pe care le-am avut în vedere când am formulat această ofertă finală", a spus Dorian Dumitrescu. "Nu vom fi, însă, în măsură să avansăm oferte care ar putea afecta activitatea combinatului în ansamblu", a adăugat el.

Negocierile pentru finalizarea contractului colectiv de muncă (CCM) dintre administraţia combinatului Arcelor Mittal Galaţi şi sindicate s-au încheiat, săptămîna trecută, după şase ore de discuţii, fără niciun rezultat. Cele două părţi nu s-au înţeles asupra majorărilor salariale, patronatul oferind 12 la sută, iar sindicaliştii cerând 42 la sută.

Potrivit liderului Sindicatului Siderurgiştilor Solidaritatea (SSS), Gheorghe Tiber, sindicatele ar fi de acord şi cu o majorare de 30 la sută sau cu acordarea a 100 de euro în plus pentru fiecare salariat, dar administraţia a refuzat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb