CRISTIAN BUŞOI, SCRISOARE CĂTRE URSULA VON DER LEYEN: "Paşaportul de vaccinare nu trebuie să împiedice libera circulaţie a cetăţenilor"

A.P.
Fonduri Europene / 15 martie 2021

"Paşaportul de vaccinare nu trebuie să împiedice libera circulaţie a cetăţenilor"

Europarlamentarul Cristain Buşoi a anunţat, luni, că i-a trimis o scrisoare preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în calitate de şef al Comisiei pentru Industrie a Parlamentului European, în care îi solicită ca paşaportul de vaccinare să nu fie o condiţie obligatorie pentru mobilitatea cetăţenilor, potrivit g4media.

"Cetăţenii europeni care au certificatul verde digital ar trebui sa fie exceptaţi de la diverse măsuri impuse de pandemie: testare, carantină, izolare, dar acesta nu trebuie să fie, sub nicio formă, o condiţie obligatorie pentru ca cineva să poată ieşi din ţară. Tocmai de aceea am cerut preşedintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un efort susţinut de comunicare pentru a-i informa corect pe cetăţenii europeni despre acest certificat", a precizat Cristian Buşoi.

Europarlamentarul PNL consideră că "este imperios necesară" o campanie publică de comunicare privind ne-obligativitatea certificatului de vaccinare.

"Discuţia de acum despre obligativitatea certificatului verde digital sau a paşaportului de vaccinare este exagerată. Pentru a pune punct speculaţiilor şi manipulărilor avem nevoie rapid de informare corectă. Să nu uităm că sunt şi astăzi companii aeriene şi chiar state care cer o dovadă a vaccinării şi nu mai impun alte apoi restricţii.

În acest context, certificatul sau paşaportul de vaccinare ar fi un document standard, mai uşor de recunoscut în toate statele şi care ar ajuta munca lucrătorilor de la graniţe şi cel mai important, ar ajuta turismul.

Faptul că politicieni populişti atacă, din nou, Uniunea Europeana şi încearcă să speculeze şi să profite de temerile oamenilor şi de o discuţie complexă şi complicată, nu este un lucru nou. Aşa s-a întâmplat şi cu masca de protecţie şi cu măsurile de protecţie şi, cel mai probabil, se va repeta până la finalul pandemiei şi cu fiecare criză", a mai precizat Cristian Buşoi.

Scrisoarea lui Cristian Buşoi vine în contextul în care miercuri urmează să fie prezentat "paşaportul verde".

Autorităţile europene vizează intrarea în vigoare a unui certificat sanitar, "paşaportul verde", pentru facilitarea călătoriilor în cadrul Uniunii Europene în timpul sezonului estival, a anunţat duminică comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton.

Acest proiect de certificat, care va fi prezentat miercuri, va conţine informaţii "ce vor indica dacă o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19 sau dacă aceasta s-a însănătoşit, sau dacă a obţinut un rezultat negativ la testul" pentru depistarea noului tip de coronavirus, a precizat Breton în timpul emisiunii "Grand Rendez-vous" de pe postul Europe 1, în colaborare cu CNEWS şi Les Echos.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb