Cristian David: Mii de locuinţe au fost afectate de inundaţiile din Moldova şi Maramureş

A.G.R
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 7 august 2008

Cristian David: Mii de locuinţe au fost afectate de inundaţiile din Moldova şi Maramureş

Numărul locuinţelor afectate de inundaţii se ridică la 5.595, până în acest moment, a declarat, ieri, ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David. Dintre locuinţele afectate 3.900 necesită reparaţii, 203 trebuie consolidate şi 1.492 trebuie reconstruite în totalitate, potrivit Agerpres.

"Din punct de vedere al anchetelor sociale acestea sunt în finalizare. Au fost 21.190 de persoane afectate, înregistrate de reprezentanţii Ministerului Muncii, care au făcut aceste anchete, împreună cu autorităţile locale. Urmează să fie finalizate, până mâine (n.r. astăzi), şi pentru judeţele Bacău şi Botoşani", a precizat reprezentantul MIRA.

Până în prezent au fost formulate 313 solicitări de locuinţe modulare, 74 dintre acestea au fost deja montate în taberele special amenajate şi alte 57 urmează să fie aduse în perioada următoare.

În ceea ce priveşte distribuirea ajutoarelor pentru sinistraţi, ministrul Cristian David a declarat că fiecare persoană va primi un ajutor social pentru nevoi imediate în valoare de 300, 500 sau 800 de lei în funcţie de problemele constatate. Ajutoarele pentru locuinţele afectate de inundaţii se împart în trei categorii, respectiv nevoi de reparaţii, de consolidare şi de reconstrucţie. Pentru prima categorie se alocă 2.500 de lei fiecărei locuinţe, pentru cea de-a doua 5.000 de lei, iar pentru cea de-a treia 10.000 de lei.

Domnia sa a subliniat că locuinţele care trebuie reconstruite nu vor mai fi ridicate în zonele inundabile, urmând ca cei care au avut de suferit să primească suprafeţe echivalente cu cele pe care le-au deţinut în alte zone.

La rândul său, ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a precizat că până în prezent au fost finalizate 6650 de anchete sociale la gospodăriile afectate de inundaţii. În judeţul Neamţ au fost finalizate 1296 anchete sociale privind gospodăriile afectate de inundaţii, în judeţul Iaşi 552, în Maramureş 127, iar în Suceava 3863. El a adăugat că în cursul acestei zile se vor încheia alte 750 de anchete sociale în judeţul Bacău.

Datele au fost prezentate de cei doi oficiali după videoconferinţa organizată la sediul MIRA, la care au luat parte miniştri, secretari de stat şi reprezentanţi ai instituţiilor abilitate să participe la reconstrucţia locuinţelor afectate de inundaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb