CRISTINA PRUNĂ, VICEPREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR: "Neimpozitarea salariului minim - o necesitate"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 26 ianuarie 2021

Cristina Prună (USRPLUS), vicepreşedintele Camerei Deputaţilor

Cristina Prună (USRPLUS), vicepreşedintele Camerei Deputaţilor

Ne situăm pe primul loc în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, a afirmat, ieri, Cristina Prună (USRPLUS), vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

"Statisticile privind salariile din România reflectă ceea ce noi am susţinut întotdeauna: statul ia prea multe taxe din munca noastră! 50,3% din contractele de muncă înregistrate în Revisal în luna decembrie prevedeau salarii nete sub 1600 de lei/lună, iar 36,9% salarii nete între 1600 şi 3200 lei/lună. Doar 12,7% erau încheiate cu salarii nete de peste 3200 lei pe lună. Datele au fost centralizate şi anunţate public de CNS Cartel Alfa. Problema nivelului salariilor este una reală. Ea este perpetuată de nivelul mare de impozitare a forţei de muncă. În cazul salariului minim, după ce luăm în considerare şi toate deducerile personale, statul ajunge să ia 41% din salariu. Suntem cu acest nivel pe locul 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim. Totodată suntem pe locul 1 la sărăcia în muncă", a precizat Cristina Prună în postarea respectivă.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor susţine că singura soluţie pentru remedierea actualei situaţii privind veniturile este zero taxe pentru salariul minim pe economie.

"Am negociat în actuala coaliţie ca din 2022, să introducem în premieră scutirea de la orice taxe şi impozite a echivalentului salariului minim într-un prim domeniu. Acesta va fi stabilit astfel încât să rezulte un impact cât mai larg. Vom milita în continuare pentru extinderea acestei măsuri la nivelul întregii economii. Doar astfel putem adresa sărăcia în muncă şi să reducem numărul românilor care pleacă să îşi caute un loc de muncă peste hotare", a arătat Cristina Prună.

Afirmaţiile doamnei Prună sunt făcute în contextul în care sediile principalelor instituţii şi autorităţi publice sunt pichetate zilnic de reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale, ai căror membri sunt nemulţumiţi de decizia guvernului Cîţu de a îngheţa salariile în sectorul bugetar şi de a majora salariul minim net pe economie cu doar 41 lei.

Amintim că salariul minim brut stabilit de actualul Executiv pentru anul 2021 este de 2300 lei.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cea mai frumoasa si eleganta doamna din politica ! Chapeau !

    1. Pruna ...Pruna ...asta parca era o fosta ministru (ministresa ?) din guvernul Ciolos ! Tot Cristina ! A intinerit ? E un avatar ? O mostenire de familie ? O poza incurcata ?

    Pai dati o lege mai neomarxistilor, daca sunteti in stare. De asta v-a dat poporul paine si cutitul..

    Se creaza o cauzalitate la aceasta relatie plasata in viitor!

    Poate duce la salariati ce vor iesi la mensie fara pensie, poate duce la salariati ce nu vor mai avea crestere salariala in termeni reali cu cresterea cotatiilor la diferite active in piata - fapt ca ii va tine si mai mult in saracie - chiar daca aparent pe moment vor putea trai de pe o zi pe alta, de batranete nici nu avem ce zice - sau de asigurari de sanatate. 

    Mare atentie toate politicile nu sunt si nu vor fi pro populatie ci pro Companii si Afaceri. 

    Sunt om de afacere, am firma si angajati... stiu ca imi poate lua o povara fiscala acesta politica.. dar nu pot sa fiu orb si sa nu observ ce ce alte rele poate genera. 

    Diferenta care nu o mai dau la taxe pe venitul respectiv pot sa o dau la angajat, dar inflatia din piata tot o sa ii fure real puterea de cumparare, eu pot sa imi negociez contractele si sa imi ridic volumul de comenzi pe productivitatea lor in crestere dar ei in termeni real nu pot avea mariri an de an cu rata inflatiei sa a scumpirii diferitelor active - sa zicem ca vor sa faca credit si sa se mute la caselel lor, ei nu pot sa acumuleze atat de accelerat banii respectivi de avans si alte costuri inflate din viitor. 

    Mare atentie! Statul Roman tinde sa dea legi in defavoarea cetateanului de rand si in favoarea institutiilor financiare! 

    Nu ma plang de taxele mele mici si de deduceri... dar nu pot sa nu spun ceea ce se observa din luna. 

    semnat comenturi "cretine" 

    Cand ai o pruna pe post de creier, ce poti sa mai faci? Doar magiun!

    1. Gresesti copilule minune Vlad. Pruna e in alta parte cam acolo unde ai vrea tu sa ajungi cu virful limbii tale ascutite !

      La comentariul tau inept, specific unui boschetar si aurolac ce esti,  o sa-ti raspund printr-o replica din celebrul film "Balanta" al lui Lucian Pintilie: "Aloo? Domnisoara (anonima) f_te tot?  Baga-ti-as fa, ratonul la veverita"!!  Replica este valabila  si pt ma-ta, chiar daca nu mai e demult domnisoara!

      Daca ai reusit sa vezi balanta si ai inteles doar o replica atunci e bine. Progresul creierului tau in directia unei culturi generale se desfasoara anevoios dar timp este....iar cu ratonul ala nu stiu ce ai doar poate ca te jeneaza mult la partea din dos, si daca nu-i cu suparare lasa-l acolo, ca PSD-istii ca tine sint normali doar pe muie, pe dos sint anormali.

      Probabil ca atunci cand scrii enormitatile astea ai in fatza exemplul "luminos" al lui ma-ta si tac-tu, exact ca intr-o familie de neanderthalieni care se respecta!

    A bătut câmpii Anca Dragu, colega de USR că mai devreme de doi ani nici nu se pune problema cu neimpozitarea salariului minim.

    Fara taxele încasate de la sclavi, pe subzistență, se prăbușește bugetul statului.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb