ZIARUL BURSA

26 ianuarie 2021
Ediţia din 18.09.2024
"CEZ va rămâne activ în România, după preluarea de către grupul australian MIRA"

"CEZ va rămâne activ în România, după preluarea de către grupul australian MIRA"

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 26 ianuarie 2021

(Interviu cu Ondrej Safar, CEO CEZ România) 

"Preţul de licitaţie pentru activele CEZ a fost principalul criteriu de selecţie şi MIRA l-a oferit pe cel mai mare"

"Suntem în linie cu calendarul estimat al transferului activelor"

Reporter: Cum aţi încheiat anul 2020 şi cu ce speranţă aţi intrat în 2021?

Ondrej Safar: Pentru Grupul CEZ în România, anul 2020 a fost un an în care ne-am depăşit limitele şi în care ne-am demonstrat că putem găsi cele mai bune soluţii indiferent de situaţie. A fost un an sub semnul noutăţii şi adaptării.

ISTORICUL PRIVATIZARII IN ROMANIA Trecerea la economia de piaţă (3)

Mircea UrsacheMacroeconomie / 26 ianuarie 2021

Mircea Ursache

Tot pentru o imagine elocventă a ce a însemnat "Aventura" privatizării în România după 1990, am găsit o dezvoltare interesantă a sloganului "Nu ne vindem ţara" în lucrarea lui Marin Dinu şi Teodor Brateş intitulată "răzbunarea trecutului - Capitalismul în cinci luni postdecembriste" din care citez: "O sursă importantă a sloganului a constituit-o avalanşa de informaţii, declanşată chiar în zilele de la finalul anului 1989 referitoare la intenţiile străinilor de a investi masiv în România. Zestrea productivă de care dispunea ţara reprezenta în viziunea celor mai mulţi concetăţeni o vacă de muls.

Timp pierdut

Cătălin AvramescuEditorial / 26 ianuarie 2021

Cătălin Avramescu

Cum am ajuns în situaţia asta? Să recapitulăm. În luna Decembrie a anului trecut au apărut primele semne că în oraşul Wuhan din China comunistă face ravagii un virus. Probabil autorităţile de la Pekin ştiau din vară cu ce au de-a face şi au ascuns adevărul. S-au pierdut atunci câteva luni în care restul lumii se putea pregăti.

Redresarea comerţului mondial şi-a atins limita

SPECIALIŞTII ATENŢIONEAZĂ: Redresarea comerţului mondial şi-a atins limita

V.R.Macroeconomie / 26 ianuarie 2021

Volumul comerţului internaţional a revenit la nivelurile pre-pandemie în cel de-al treilea trimestru din 2020, înainte ca multe ţări europene să intre din nou în lockdown, însă volumul schimburilor comerciale nu va putea creşte mai mult din cauza capacităţii reduse de transport, potrivit ING Think 

Comerţul mondial şi-a revenit rapid după primele blocaje ale economiilor lumii, anul trecut, din cauza izbucnirii pandemiei de coronavirus, contribuind la stimularea redresării creşterii PIB-ului mondial, conform unei analize publicate recent de ING Think, care menţionează că volumul comerţului mondial a atins nivelurile din ianuarie 2020 în trimestrul al treilea al anului trecut, când, însă, mai multe ţări europene au înăsprit din nou restricţiile.

"Nu cred că vom avea listări spectaculoase anul acesta"

RADU CRĂCIUN, DIRECTOR GENERAL BCR PENSII: "Nu cred că vom avea listări spectaculoase anul acesta"

M.G.Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2021

În mod realist nu vor exista listări spectaculoase la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în acest an, a declarat, ieri, Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România şi directorul general al BCR Pensii, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a mai afirmat că este nevoie de mai multe companii pe bursa locală, altfel fondurile de pensii private vor fi obligate să se uite spre alte pieţe în care să investească.

Dan Barna a declarat: "Este nevoie ca acest Guvern să compenseze guvernarea violent anti-economie de piaţă a PSD din ultimii ani care a dat un mesaj negativ în plan internaţional".

DAN BARNA: "Eliminarea legii care blochează listarea companiilor de stat este prioritatea zero a coaliţiei"

A.I.Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2021

"Bugetul este sub o presiune foarte mare, iar piaţa de capital poate să fie un partener de care avem nevoie" 

Eliminarea legii care suspendă timp ce de doi ani listarea la bursă a unor pachete de acţiuni ale companiilor de stat este prioritatea zero a coaliţiei de guvernare, a spus ieri vicepremierul Dan Barna, în cadrul conferinţei ce a marcat aniversarea a zece ani de la listarea Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

RADU CRĂCIUN, DIRECTOR GENERAL BCR PENSII: "Probabilitatea să fim într-o bulă cred că este de 100%"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 26 ianuarie 2021

"Provocarea pentru băncile centrale este cum să aibă o dezumflare ordonată, nu explozivă, a acestei bule", a afirmat Radu Crăciun  

"Este posibil să vedem un puseu inflaţionist în a doua jumătate a lui 2021, începutul lui 2022"

Probabilitatea să fim într-o bulă speculativă este de 100%, consideră Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România şi directorul general al BCR Pensii. Acesta crede că băncile centrale sunt dependente de existenţa acestei bule, care au tot interesul să nu existe o inversare a tendinţelor din pieţele de capital. Crăciun a mai precizat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că dobânzile vor rămâne în continuare scăzute şi din acest motiv preţurile din pieţele financiare vor rămâne ridicate o perioadă de timp.

Activele fondurilor Pilon II au ajuns la 15,4 miliarde euro

LA FINELE LUI 2020 Activele fondurilor Pilon II au ajuns la 15,4 miliarde euro

M.G.Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2021

Pensiile private obligatorii (Pilonul II) au realizat în 2020 un randament mediu de 6,19%, de trei ori mai ridicat decât rata inflaţiei de anul trecut, în timp ce activele Pilonului II au ajuns la 15,4 miliarde de euro la finalul anului trecut, a afirmat, ieri, Radu Crăciun, preşedintele Asociaţiei Pensiilor Administrate Privat din România şi directorul general al BCR Pensii. Acesta a subliniat că, în termeni monetari, fondurile de Pilon II au produs în 2020 un câştig net exclusiv pentru participanţi în valoare de 900 de milioane de euro, după deducerea tuturor comisioanelor.

"Pe piaţa autohtonă de eCommerce este încă foarte mult loc"

CĂTĂLIN ŞOMFĂLEAN, INNOBYTE: "Pe piaţa autohtonă de eCommerce este încă foarte mult loc"

A consemnat Adelina ToaderCompanii / 26 ianuarie 2021

Demersurile companiilor şi adaptarea oamenilor la un nou mod de a face cumpărături menţin tendinţa de creştere a sectorului eCommerce şi în anul 2021 

Reporter: Pandemia a accelerat dezvoltarea sectorului de eCommerce. Consideraţi că tendinţa de creştere se va menţine şi în 2021 în acelaşi ritm?

Cătălin Şomfălean: Industria eCommerce a avut parte, într-adevăr, de o creştere accelerată în anul 2020. Accelerarea a început în perioada stării de urgenţă, însă nivelul s-a menţinut foarte ridicat până la finalul anului, generând o creştere spectaculoasă în 2020.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Debut negativ de săptămână, pentru indici

BVB Debut negativ de săptămână, pentru indici

A.I. Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2021

Rulaj de 35,8 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului trecut  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi pe linie în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi cu deprecieri semnificative în pieţele...

 Procurorii îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că ar fi primit 800.000 de dolari, reprezentând un comision de 10%, în schimbul demersurilor sale, în calitate de prim-ministru în anul 2008, pentru ca statul român să încheie mai multe acte adiţionale la un contract al companiei austriece Fujitsu Siemens Computers GmbH, pentru distribuirea unor licenţe Microsoft în ţara noastră.

DNA: Tăriceanu, inculpat pentru luare de mită

Gheorghe IorgoveanuAnticorupţie / 26 ianuarie 2021

Călin Popescu-Tăriceanu, fost preşedinte al Senatului şi fost prim-ministru, a fost inculpat, ieri, de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită. Procurorii îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu că ar fi primit 800.000 de dolari,...

EURO 2020 a ajuns la faza scenariilor

O.D.Sport / 26 ianuarie 2021

Optimismul organizatorilor de mari competiţii sportive se diminuează cu fiecare zi care îi apropie de data startului. Pandemia este departe de a fi depăşită, iar aşa cum anticipau specialiştii, vaccinul nu produce minuni peste noapte. Amânat un...

MACRO NEWSLETTER 26 Ianuarie 2021

MACRO NEWSLETTER 26 Ianuarie 2021

Macroeconomie / 26 ianuarie 2021

Volumul vânzărilor retail din Marea Britanie şi-a accelerat creşterea anuală în decembrie 2020, până la 2,9%, de la 2,1% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare sub aşteptări, de 0,3%, după un declin de 4,1% în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo