CRIZA DIN UCRAINA Liderul republicii Donetsk declară "mobilizare generală"

Alexandru Costea
Internaţional / 2 februarie 2015

SUA iau în calcul trimiterea de armament letal în Ucraina

Liderul republicii separatiste Donetsk, Alexandr Zaharcenko, a declarat, azi, mobilizare generală şi a afirmat că speră să recruteze 100.000 de oameni pentru a lupta împotriva forţelor loialiste ucrainene, transmite AFP.

În acelaşi timp, presa americană afirmă că NATO şi oficiali americani iau în calcul trimiterea de arme defensive în sprijinul forţelor ucrainene care lupta cu rebelii în estul Ucrainei.

"Mobilizarea generală va avea loc în Republica populară Donetsk în 10 zile, este prevăzută mobilizarea a până la 100.000 oameni", a declarat Alexandr Zaharcenko, citat de agenţia oficială separatistă DAN.

Cotidianul american New York Times, scria, în ediţia de ieri, că generalul Philip M. Breedlove, comandantul militar al NATO, susţine ideea trimiterii de armament defensiv şi echipamente pentru forţele ucrainene, iar această poziţie pare să înceapă să fie susţinută de oficiali din administraţia şi armata americană.

Preşedintele Barack Obama nu a luat încă decizia de a trimite "asistenţă letală" către Ucraina, dar administraţia americană analizează chestiunea ajutorului militar, după seria de înfrângeri suferită de forţele ucrainene.

Generalul Martin Dempsey, şeful statului major al armatelor Statelor Unite, este deschis pentru noi discuţii pe această temă, la fel ca şi consilierul lui Barack Obama pe chestiuni de securitate, Susan Rice.

Cotidianul american adaugă că un raport independent, care va fi făcut public astăzi, va susţine ideea trimiterii în Ucraina de armament defensiv şi echipamente în valoare de trei miliarde de dolari, inclusiv drone de recunoaştere şi rachete anti-tanc.

În prezent, ajutorul militar american se rezumă la sprijin "neletal", cum ar fi veste antiglonţ, echipament medical şi radare pentru detectarea tirurilor de mortiere.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa trimita si cit mai multi romani patrioti cu ura viscerala fata de rusofoni daca se poate, poate se va termina cu aceasta natie inainte sa declare razboi Rusia si pina sa treaca din nou romanii Prutul! Sa stim si noi o treaba oabla!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb