CSILLA HEGEDUS, SECRETAR DE STAT LA MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE: "Vrem să ajutăm 20.000 de tineri să devină investitori la bursă"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 28 februarie 2023

Sursa foto: Facebook / Csilla Hegedus

Sursa foto: Facebook / Csilla Hegedus

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) vrea să ajute 20.000 de tineri să devină investitori la bursă, a spus ieri Csilla Hegedus, secretar de stat în cadrul MIPE, cu ocazia unei conferinţe de presă.

Domnia sa a amintit că, în PNRR există circa 35 de milioane de euro pentru stimularea listării la bursă a 280 de firme din ţara noastră, dar în opinia sa această ţintă nu poate fi atinsă.

Csilla Hegedus a declarat: "Am lansat acest apel de proiecte pentru întreprinderi cu capital majoritar privat cu sediul social din România, care să adere la regulile de admitere la tranzacţionare ale Bursei de Valori Bucureşti şi să atragă fonduri din piaţa de capital. Vorbim de două tipuri de granturi. Un grant de 25.000 de euro fără TVA, pentru proiectele care vizează listarea unei oferte publice iniţiale pe Piaţa AeRO. Şi altul, de 200.000 de euro fără TVA, pentru proiectele care vizează listarea unei oferte publice iniţiale primare pe Piaţa Reglementată. Vorbim de o finanţare de 70%, deci restul din cheltuielile eligibile".

Secretarul de stat a subliniat că, există câteva tipuri de cheltuieli care vor fi finanţate. "Vorbim de costuri directe, asimilate efectiv procesului tehnic de atragere de capital. Cheltuieli cu servicii de consultanţă juridică şi cheltuieli cu servicii de intermediere a ofertei publice iniţiale. Sunt şi câteva costuri indirecte, care includ cheltuieli cu servicii de consultanţă pentru raportul de sustenabilitate, rating, etc", a spus Csilla Hegedus.

Conform domniei sale, acest proiect are ca beneficiar IMM-urile, dar care trebuie să devină societăţi pe acţiuni până la semnarea contractului de finanţare. "Aşteptăm cererile de finanţare ale întreprinderilor interesate în perioada de 6 martie - 6 aprilie, cu posibilitatea de prelungire (...) Nu credem că vom folosi toţi aceşti 35 de milioane de euro", a spus Csilla Hegedus.

Domnia sa a completat: "Vrem să facem un proiect combinat, care să aibă o parte educaţională. Respectiv să ajutăm, după calculele noastre, în jur de 20.000 de tineri, să devină investitori la bursă. Ne-am găndit să le oferim 1.000 de euro drept grant. Banii să fie investiţi în termeni de patru ani, câte 250 de euro pe an, dar partea de educaţie, de training, trebuie să preceadă. Pentru că altfel nu vom avea beneficiul pe care ni-l dorim. Astfel, cred că vom contribui semnificativ la creşterea numărului investitorilor care, după ce învaţă, pot să-şi investească proprii bani şi pot să-i atragă şi pe alţii".

Conform secretarului de stat, proiectul şi ghidul sunt lansate, iar începând cu 6 martie se pot depune cererile, după principiul primul venit - primul servit.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Conform domniei sale, acest proiect are ca beneficiar IMM-urile, dar care trebuie să devină societăţi pe acţiuni până la semnarea contractului de finanţare. "Aşteptăm cererile de finanţare ale întreprinderilor interesate în perioada de 6 martie - 6 aprilie, cu posibilitatea de prelungire (...) Nu credem că vom folosi toţi aceşti 35 de milioane de euro", a spus Csilla Hegedus.

    Traducerea : am facut un proiect,avem fonduri dar viata e greu si timpul scurt

    Nici sa razi nu mai poti,astia nu au habar cum se listeaza o companie.Pana si la petardele aruncate fara discernament a durat. 

    1. Ne poate spune doamna Hegedus cati bani are investiti pe bursa in clipa de fata?

    Conteaza ca e femeie, imparte banii nostrii pt. tineret cu legaturi, deci ne conduce, deci Europa...

    grant de 1000 eur/caciula pt. a investii la bursa !?

    Cineva realizeaza, ca sunt din taxele noastre ?! 

    1. Macar de ar fi din taxele noastre. Dar alea sunt mancate de mult de pensii speciale si aparatrul bugetar cu salarii duble ca la sistemul privat(si unde nu intri decat cu pile, sau/si spaga).

      Aceste fantezii sunt din credite.

      Apoi ne miram ca avem inflatie 

    in pandemie s-au dat bani de mancare si stat acasa si americanii tineri i-au spart pe meme stock si crypto(in special luna,soare,stele si alte to the moon )

    acum bani din PNRR dintre care spre trei sferturi cheltuiti de Romania vor fi partea de imprumut nu bani moca

    pentru 20.000 destinatari care ar reprezenta fix 0 in ceea ce presupune o atragere a romanilor spre BVB ca sa sarim de genunchiul broastei 

    Din cei analfabeți funcționali....

    :((( 

    pentru a se putea lauda Hanga si Tanase ca au crescut numarul de investitori si vor lua actiuni din SOP iarasi.

    Dați bani asf-ului sa mai creeze un Harinvest!! După 9 ani inculpatele au scăpat iar banii investitorilor sunt sechestrați!!!

    miroase a tun la banii publici.

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb