ZIARUL BURSA

28 februarie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Piaţa petrolului - între creşterea cererii pe termen scurt şi tranziţia către surse alternative de energie

Piaţa petrolului - între creşterea cererii pe termen scurt şi tranziţia către surse alternative de energie

Andrei IacomiMaterii Prime / 28 februarie 2023

Bogdan Maioreanu, eToro: "Scenariul de bază pentru 2023 este un preţ al petrolului «ridicat pentru mai mult timp» în jurul acestor niveluri crescute din perspectivă istorică" Florian Munteanu, consultant de investiţii: "Foarte probabil, majoritatea companiilor petroliere din lume vor practica un management al scăderii producţiei pe termen lung" 

După un an cu volatilitate puternică, în care preţul a oscilat între un maxim de circa 140 de dolari pe baril şi un minim de 75 de dolari pentru sortimentul Brent, până acum, în 2023, cotaţia petrolului nu a dezvoltat o direcţie clară.

Preţurile materiilor prime, mai scăzute în 2023 decât în 2022

PREVIZIUNI EUROMONITOR INTERNATIONAL: Preţurile materiilor prime, mai scăzute în 2023 decât în 2022

V.R.Internaţional / 28 februarie 2023

Încetinirea economică globală reprezintă un risc esenţial pentru pieţele de mărfuri, anul acesta, preconizează Euromonitor International, furnizor de cercetări strategice de piaţă, menţionând că încetinirea activităţii de producţie pe fondul unei cereri mai slabe din partea consumatorilor şi a companiilor, precum şi investiţiile de capital reduse din cauza costurilor ridicate ale împrumuturilor şi a preocupărilor persistente de recesiune, sunt aşteptate să diminueze cererea de energie şi metale.

Gabriela Scutea şi Crin Bologa, retrogradaţi după un singur mandat

SCHIMBARE DE CADRE LA DNA ŞI LA PARCHETUL GENERAL Gabriela Scutea şi Crin Bologa, retrogradaţi după un singur mandat

GEORGE MARINESCUPolitică / 28 februarie 2023

Gabriela Scutea şi Crin Bologa au picat interviul susţinut în faţa comisiei din cadrul Ministerului Justiţiei pentru funcţiile de procuror general şi respectiv procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, comisie din care a făcut parte şi ministrul Cătălin Predoiu. Cei doi se pare că au căzut ori în dizgraţia ministrului Predoiu, ori a preşedintelul Klaus Iohannis, din moment ce, în urma selecţiei efectuată pentru ocuparea celor două funcţii, nu au fost propuşi pentru reînnoirea mandatului obţinut în urmă cu trei ani.

Virginie Joron a spus, referitor la corupţia din cadrul instituţiilor Uniunii Europene: "Unii deputaţi europeni vând Europa cu saci de bancnote, alţii cu conferinţe plătite (...). Cum explicaţi că domnii Barroso şi Monti, doi foşti membri ai Comisiei Europene, vând conferinţe cu peste 100.000 de euro? Afacerea Qatar este copacul care ascunde pădurea scandalurilor privind compania de consultanţă McKinsey şi gigantul farmaceutic Pfizer, şi o ştiţi bine".

SCANDALUL ACHIZIŢIONĂRII VACCINURILOR ANTI-COVID Acuzaţii de corupţie la adresa Comisiei Europene

George MarinescuAnticorupţie / 28 februarie 2023

Scandalul privind achiziţia vaccinurilor anti-Covid 19 este departe de a se stinge, în ciuda faptului că dinspre Parchetul European nu răzbate nicio informaţie, deşi au trecut peste cinci luni de când instituţia condusă de Laura Codruţa Kovesi a emis un comunicat de presă în care informează că a demarat o cercetare penală in rem privind achiziţia respectivă realizată de Comisia Europeană.

Scăpaţi-mă de Andrew Tate!

Cătălin AvramescuEditorial / 28 februarie 2023

Cătălin Avramescu

De câteva luni se întâmplă ceva ciudat pe Internet. Mai ales pe YouTube, unde caut tot felul de filmuleţe - de la ştiri până la documentare istorice. Aproape indiferent ce caut, primesc în lista de rezultate tot felul de secvenţe video ciudate. Apare acolo un individ neras, cu ochelari, care spune tot felul de insanităţi cu aerul că este buricul Pământului. Adesea omul pare furios, nu prea înţeleg de ce. Se laudă că are maşini şi bani. Restul pare o salată de cuvinte.

Sursa foto: Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România, ajutor de urgenţă pentru Chişinău

O.D.Miscellanea / 28 februarie 2023

Mâinile de ajutor întinse peste graniţe fac lumea mai bună. Când este vorba de copii, se poatre spune chiar că o salvează. Salvaţi Copiii România răspunde de urgenţă la solicitarea de ajutor transmisă de Institutul Mamei şi Copilului din Chişinău, care îngrijeşte copiii răniţi în războiul din Ucraina.

Sursa foto: Facebook / USAMV Cluj-Napoca

Educaţie, vin şi muzică, un cupaj mai puţin obişnuit

O.D.Miscellanea / 28 februarie 2023

Îmbinarea mai multor domenii poate produce lucruri foarte interesante. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca lansează vinul Madrigal, primul cupaj al Colecţiei Excelentia, un vin armonizat din cinci soiuri nobile provenite de la Staţiunea Viticolă a universităţii - Vinea Apoldia Maior.

Sursa foto: Facebook / George Eneescu Festival

FESTIVALUL ENESCU Record la vânzarea de bilete

O.D.Cultură / 28 februarie 2023

Marile evenimente culturale atrag atenţia publicului şi nu doar atât, fac săli pline. Festivalul Enescu este un bun exemplu în acest sens. Vânzările de bilete pentru ediţia 2023 a Festivalului Internaţional George Enescu (27 august - 24 septembrie), aflată sub noul directorat artistic al dirijorului Cristian Măcelaru, cu maestrul Zubin Mehta preşedinte de onoare, au înregistrat noi recorduri.

"BVB nu se poate dezvolta fără contribuţia semnificativă a autorităţilor"

ADRIAN TĂNASE, DIRECTORUL BURSEI DE VALORI BUCUREŞTI: "BVB nu se poate dezvolta fără contribuţia semnificativă a autorităţilor"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 28 februarie 2023

"Scopul nostru este să dezvoltăm bursa pentru antreprenoriatul local" "Avem 130.000 de investitori individuali, dar încă sunt puţini faţă de populaţia activă a României; va trebui să triplăm acest număr"  

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) nu se poate dezvolta fără contribuţia semnificativă a autorităţilor, crede Adrian Tănase, directorul general al operatorului pieţei noastre de capital. CEO-ul bursei noastre a subliniat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că prin dezvoltarea pieţei de capital, creşte poderea antreprenoriatului local în economie.

SAFE - profit în linie cu aşteptările şi obiective îndrăzneţe pentru 2023

TRADEVILLE: SAFE - profit în linie cu aşteptările şi obiective îndrăzneţe pentru 2023

F.A.Companii / 28 februarie 2023

Safetech a înregistrat un profit net anual în valoare de 10,2 milioane lei, în linie cu valoarea bugetată la începutul anului 2022. Compania şi-a propus obiective îndrăzneţe pentru 2023, printre care obţinerea unei cifre de afaceri de 58 milioane lei, precum şi înfiinţarea unei filiale în SUA, conform unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al Tradeville.

Companiile de stat din industria de apărare, în proces de analiză guvernamentală

Companiile de stat din industria de apărare, în proces de analiză guvernamentală

G.M.Companii / 28 februarie 2023

Companiile de stat din industria de apărare vor trece printr-un amplu proces de analiză financiară şi economică, în urma căruia specialiştii vor stabili care sunt cele mai bune măsuri pentru redresarea acestui sector de activitate, foarte important pentru orice ţară din lume, a afirmat Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare şi Aeronautică (ASIAA), după întâlnirea pe care liderii sindicali de la cele 22 de firme publice şi private din acest domeniu au avut-o ieri cu premierul Nicolae Ciucă.

Sursa foto: Facebook / Târgul Mărţişorului Bucureşti

Târguri de Mărţişor în Capitală

O.D.Miscellanea / 28 februarie 2023

Venirea primăveri şi Mărţişorul sunt marcate cum se cuvine la Muzeul satului şi la cel al Ţăranului. Vizitatorii sunt aşteptaţi la târgul tradiţional de început de primăvară organizat la Muzeul Satului - Târg cu tâlc Mărţişorul, simbol al primăverii.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 28 Februarie 2023

MACRO NEWSLETTER 28 Februarie 2023

Macroeconomie / 28 februarie 2023

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în ianuarie 2023, până la până la 3,1%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 1,4% a creditului guvernamental, după un avans de 2,8% în luna...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo