CSN MERIDIAN: "Orban ar trebui să se abţină să facă afirmaţii răutăcioase la adresa Televiziunii Române"

I.M.
Miscellanea / 12 martie 2020

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Primul ministru interimar al României, Ludovic Orban ar trebui să se abţină să facă afirmaţii răutăcioase privind rolul Televiziunii Române într-o perioadă de măsuri excepţionale în care statele lumii îşi utilizează televiziunile finanţate din bani publici pentru menţinerea populaţiei corect informate, a transmis, joi, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian.

Potrivit sursei citate, datorită spaimei şi panicii create de Coronavirus, rolul strategic al Televiziunii Române, ca mijloc de comunicare oficială a instituţiilor statului român, ar trebui, nu numai recunoscut de către oficialii guvernamentali, dar şi consolidat printr-o alocare bugetară adaptată noilor nevoi de comunicare în contextul măsurilor excepţionale adoptate.

Conform Confederaţiei, TVR este singura televiziune care acoperă întreg teritoriul ţării noastre, fie că vorbim de un vârf de munte sau de cinci case dintr-un cătun îndepărtat.

"Este televiziunea care-şi respectă publicul, evitând stirile false sau alarmiste, menţinându-şi echilibrul în relatarea şi explicarea realităţii pe care o trăim. Acesta este meritul profesioniştilor care işi fac datoria în condiţii dificile, respectând cele mai înalte standarde profesionale pentru asigurarea unui serviciu public de interes general.", se arată în comunicatul remis Ziarului Bursa.

Astfel, Confederaţia Sindicală Naţională Meridian afirmă că este surprinsă de reacţia nepotrivită a primului ministru Ludovic Orban la propunerea ministrului educaţiei de a promova Teleşcoala ca metodă pedagogică prin care să se asigure continuitatea procesului educaţional pentru elevi, studenţi şi adulţi în această perioadă de măsuri profilactice fără precedent.

Sursa citată menţionează că Ludovic Orban "a repezit-o" pe Monica Anisie atunci când aceasta a spus că intenţionează să facă un parteneriat cu TVR pentru cursuri tip Teleşcoala, reproşându-i ministrului că vrea să crească audienţa TVR.

Astfel, CSN meridian salută iniţiativa ministrului educaţiei şi anunţă că nu înţelege de ce primul ministru este panicat de posibilitatea ca Televiziunii Române să-i crească audienţa prin Teleşcoală.

"Este de înţeles că educaţia online este importantă pentru populaţia tânără a României,dar TVR este instituţia publică obligată prin lege să servească interesulnaţional şi al statului român. Reprezentanţii Guvernului României trebuie să cunoască faptul că în aceste condiţii de criză, cooperarea cu Televiziunea Română pentru comunicarea strategică cu populaţia afectată, nu este opţională, ci este prevăzută chiar în legislaţia în vigoare, respectiv Legea nr.41 din 1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune, prin care TVR este instituţie de interes public aflată în subordinea Parlamentului României.", precizează CSM Meridian în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Parlamentul să se AUTODIZOLVE DEPUNÂND-ŞI mandatul ; simplu o COPY PASTE după CÂȚU!!! Curajjjjj!!!!!!!!

    1. Crezi ca au Bun simt sa facă acest lucru!

    Mai butonez din când în când pe TVR dar nu rezist un minut si asta de 20 de ani !Are dreptate Dl Orban ! Ăștia sunt condamnați să fie PSDisti pentru ca rude între ei nu respectă minimul bunului simt!

    1. Foarte corect!

      De acord ; un puroi de cumetrie ce face ca tevereaua sa duhneasca a mediocritate !

      Tevereaua ar trebui rasa din temelii, intocmai cum a fost rasa si arata Cartagina lui Hannibal ! 

      Exista vreun termen de omparatie cu vreo televiziune publica din Europa la ora actuala ??!!!??

      Vorba unui clasic : "O rusine absoluta" !!! 

    oRBAN O RUSINE DE COMPORTAMENT FARA DEMNITATE UMANA

    Am scris cu "o" pentru ca atata merita

    Somer de doi lei  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb