Veniturile totale realizate de AVAS în primul semestru sînt de peste două ori şi jumătate mai mari decît cele prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli aferent perioadei respective. Cheltuielile generate s-au ridicat doar la 50,4% din totalul prognozat, ponderea lor în venituri fiind de 4,2%.
Cea mai mare parte a veniturilor (peste 95%) este transferată către trezoreria statului, pe destinaţii legale. Din suma transferată, circa 90% (10.315,4 miliarde de lei) o reprezintă vărsămintele în vederea diminuării datoriei publice interne.
Din privatizare, AVAS a obţinut în primele şase luni 10.140 miliarde de lei, adică de 2,6 ori mai mult decît era prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli. Cheltuielile generate de această activitate s-au ridicat la 430,5 miliarde de lei, din 877 miliarde de lei prognozate. Cea mai mare pondere la toate categoriile de cheltuieli au avut-o cele cu personalul, care au atins o pondere de aproximativ 90% din volumul preconizat.
Creanţele preluate de AVAS s-au constituit într-un portofoliu de peste 72.000 de debitori, cu o valoare totală a creanţei de 115.289 miliarde de lei, cea mai mare pondere fiind cea a creanţelor bancare (62,4%). AVAS a preluat 66.360 de debitori ai Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, însumînd o valoare totală de 24.259 miliarde de lei şi 1.665 de debitori ai "Distrigaz Nord", "Distrigaz Sud", "Electrica" Banat şi "Electrica" Dobrogea.
Creanţele comerciale preluate de la distribuitorii de utilităţi se ridică la peste 7.700 miliarde de lei şi se încadrează în măsurile de diminuare a arieratelor din economie. Valoarea nominală a creanţelor se va diminua în urma aplicării unor acte normative speciale sub incidenţa cărora se află anumiţi debitori.
Societăţile care vor beneficia de anularea obligaţiilor către FNUASS, diminuînd cu 5.000 miliarde de lei creanţele preluate de AVAS, sînt: "SNP Petrom", "Compania Naţională a Lignitului" Oltenia, "Compania Naţională Căi Ferate CFR" SA, "Societatea Naţională a Cărbunelui" şi unităţi de cercetare-dezvoltare din subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu Sisesti". Pe lîngă aceştia există debitori aflaţi în diverse stadii ale finalizării şi consolidării privatizării, care beneficiază de înlesniri la plata obligaţiilor fiscale şi debitori în reorganizare judiciară şi faliment de la care AVAS nu va putea recupera datoriile integral ("RAFO" Oneşti, "Insula Mare a Brăilei", "STIF" Fălticeni, "Fulgerul" Bragadiru).
Portofoliul AVAS, la sfîrşitul lunii iunie, cuprindea 1.092 de societăţi comerciale, din care 551 sînt privatizabile (156 cu capital majoritar de stat). În funcţie de mărimea capitalului social, 26% sînt societăţi mari şi 53% societăţi mici. Din totalul societăţilor comerciale, 60 sînt revenite în portofoliul AVAS anul acesta, ca urmare a rezoluţionării contractelor de vînzare-cumpărare. Au fost privatizate, în şase luni, 99 de societăţi, cu un capital social vîndut de 5.581 miliarde de lei.