CU CÂTEVA ZILE ÎNAINTE DE ALEGERILE PARLAMENTARE DIN RUSIA  Vladimir Putin a aprobat creşterea salariilor personalul din poliţie şi armată

G.U.
Internaţional / 13 septembrie 2021

Vladimir Putin a aprobat creşterea salariilor personalul din poliţie şi armată

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a aprobat astăzi creşterea salariilor pentru forţele de ordine şi personalul militar cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare, una dintre numeroasele măsuri despre care criticii săi spun că este menită să sporească sprijinul pentru partidul de guvernământ, relatează Reuters, potrivit G4Media.ro.

Legea, care indexează compensaţia acestora cu o cifră mai mare decât inflaţia, vine cu câteva zile înainte ca ruşii să meargă la urne în perioada 17-19 septembrie pentru alegerile parlamentare la care se aşteaptă ca partidul de guvernământ Rusia Unită să câştige, în ciuda unei scăderi a ratingurilor sale din cauza scăderii nivelului de trai.

Ordinul lui Putin, publicat pe site-ul Kremlinului, precizează că salariile personalului militar şi al forţelor de ordine vor fi ajustate la o cifră mai mare decât inflaţia în 2022 şi 2023.

Creşterea, ale cărei detalii precise nu au fost dezvăluite în ordin, se bazează pe promisiunile făcute de Putin la o reuniune din Rusia Unită din august, notează sursa citată.

Inflaţia în Rusia luna trecută s-a situat la 6,7%, cu mult peste obiectivul de 4% al băncii centrale.

Luna trecută, Putin a aprobat, de asemenea, plăţi unice de câte 15.000 de ruble (200 de dolari) către fiecare pompier, ofiţer de poliţie, procuror şi soldat din Rusia.

Kremlinul a susţinut că măsura a fost concepută pentru a proteja nevoile sociale ale celor care le primesc.

De asemenea, el a promis plăţi similare pensionarilor, dintre care mulţi au fost afectaţi de creşterea preţurilor la alimente şi de inflaţie.

Criticii Kremlinului spun că astfel de măsuri reprezintă o formă de mită ţintită asupra unor grupuri de alegători-cheie pe care se bazează Putin pentru a rămâne la putere. Kremlinul neagă că plăţile sunt legate în vreun fel de alegeri.

Putin a fost la putere fie ca preşedinte, fie ca prim-ministru din 1999. El a contribuit la înfiinţarea partidului de guvernământ Rusia Unită, deşi nu este membru.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Putin ar trebuii sa aiba in vedere si pe fostii militari care au facut parte din fortele Tratatului de la Varsovia care in Romania sunt discriminati de Ciuca si clica lui.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb