CU O INVESTIŢIE DE 10 MILIOANE DE EURO Palatul Telefoanelor din Braşov va fi transformat în hotel, sub brandul Radisson Blu

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii / 3 noiembrie 2016

Palatul Telefoanelor din Braşov va fi transformat în hotel, sub brandul Radisson Blu

Al doilea hotel sub brandul Radisson Blu din România va fi deschis în prima parte a anului 2018 la Braşov, printr-o investiţie de 10 milioane euro, în urma unui contract de franciză semnat ieri de Carlson Rezidor Hotel Group, care deţine brandul, şi Tresor Com, o companie controlată de familia Neamţu din Braşov.

Hotelul Radisson Blu Braşov, clasificat la patru stele, va fi construit în locul Palatului Telefoanelor, o clădire dezvoltată în perioada interbelică, odată cu Hotelul Aro Palace, şi care prezintă pericol de prăbuşire în caz de cutremur, fiind una din puţinele clădiri cu bulină roşie din municipiul Braşov.

Hotelul va avea peste 100 de camere, iar nivelul de înălţime va fi de 5 - 6 etaje. De asemenea, hotelul va avea restaurante, spaţii de conferinţe, bar, centru SPA & fitness. Investiţia va genera în jur de 100 de noi locuri de muncă, spun investitorii.

"Sunt foarte mulţi absolvenţi ai Facultăţii de Turism din Braşov care lucrează în afară, iar deschiderea unui hotel afiliat unui lanţ internaţional le-ar putea da încredere pentru a reveni acasă", a declarat Darren Blanchard, director de dezvoltare al companiei Carlson Rezidor.

Acesta a mai declarat că analizează zece oraşe din ţara noastră pentru dezvoltarea lanţului, Braşovul fiind primul oraş din afara Capitalei în care brandul Radisson Blu îşi va face simţită prezenţa. De altfel, acesta este cel de-al doilea hotel de lanţ din Braşov, după ce în urmă cu câţiva ani cei de la Ramada au pătruns pe o piaţă "virgină" din punct de vedere al unităţilor de cazare afiliate.

Ramona Neamţu, reprezentantul Tresor Com, compania care va dezvolta şi opera hotelul, spune că firma sa mai deţine investiţii în domeniul turistic, dar şi-a dorit să urce la un alt nivel.

"Singura problemă care ar putea apărea este cea a parcărilor, dar am discutat cu municipalitatea şi vom închiria parcările publice", a spus, la rândul său, Mircea Drăghici, consultantul proiectului.

Daniel Dediu, manager de proiect, a spus că vor fi păstrate elemente arhitecturale din vechea clădire, dar nu există obligaţia păstrării faţadei.

Lucrările vor dura cel mult doi ani, hotelul Radisson Blu Braşov urmând să devină funcţional la întreaga sa capacitate începând cu primăvara anului 2018.

Investitorii afirmă că apariţia unui hotel afiliat la un lanţ internaţional de prestigiu în oraşul Braşov va contribui decisiv la atragerea de turişti străini, precum şi la promovarea oraşului.

Compania Tresor Com a cumpărat în anul 2015, de la operatorul Telekom România, Palatul Telefoanelor, un imobil situat în centrul oraşului Braşov, cu scopul de a dezvolta un hotel.

"Mircea Drăghici, prin firma EST Hospitality, a fost selectat consultant al proiectului, oferind - în baza unui studiu de piaţă şi fezabilitate - soluţia optimă de utilizare pentru clădirea viitorului hotel", menţionează investitorii.

Totodată, pe baza rezultatelor studiului de piaţă, s-a demarat procedura de selecţie a unui operator hotelier, în urma căreia a fost ales brandul Radisson Blu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb