Autostrada Piteşti - Sibiu este un proiect foarte important, iar intenţia este ca anul acesta contractul de proiectare şi execuţie al acestui obiectiv să fie semnat, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
Domnia sa a spus: "Piteşti - Sibiu este un proiect la fel de important ca Ploieşti - Braşov. Avem lansate sectoarele I şi IV pentru proiectare şi execuţie. În momentul de faţă, din informaţiile pe care le am, se lucrează la documentaţia pentru secţiunile II, III şi IV, împreună cu mai multe institute de prestigiu. Stiţi bine că am avut o firmă care trebuia să facă studiul de fezabilitate. Termenul de predare era undeva în luna august, dar nu ni s-a livrat această documentaţie. Nu s-a mai prelungit contractul. Eu mi-am asumat ca acest proiect să fie scos anul acesta spre proiectare şi execuţie, şi aşa intenţionez să se şi întâmple".
La jumătatea lunii noiembrie 2016, CNAIR a avizat traseul pentru ultimele două secţiuni ale autostrăzii Sibiu - Piteşti.
Traseul întreg al Autostrăzii Sibiu-Piteşti, în lungime de circa 123 de kilometri, este: Secţiunea 1, Sibiu-Boiţa, de la km 0 la km 15+000, asigură legătura între DN 7 (defileul Văii Oltului) prin continuarea autostrăzii existente; Secţiunea 2, Boiţa-Racoviţă, de la km 15+000 la km 43+000, leagă localitatea Boiţa cu localitatea Racoviţă; Secţiunea 3, Racoviţă-Văleni, de la km 43+000 la km 72+000, asigură continuitatea autostrăzii prin Valea Baiaşului, făcând conexiunea dintre Defileul Oltului şi Defileul Văii Topologului; Secţiunea 4, Văleni - Curtea de Argeş, de la km 72+000 la km 90+000, traversează Valea Topologului, face legătură cu localitatea Curtea de Argeş; secţiunea 5, Curtea de Argeş-Piteşti, de la km 90+000 la km 123+037, leagă localitatea Curtea de Argeş cu oraşul Piteşti şi autostrada existentă, prin Valea Argeşului, şi secţiunea 6, care constă în reabilitarea a 14 km drum naţional, respectiv DN 73C, fiind drum de legătură între nodul rutier Tigveni şi Râmnicu Vâlcea, precum şi construcţia a 2,5 km de drum nou.
Master Planul General de Transport prevede pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti o sumă estimată de 1,6 miliarde de euro.
În martie 2017, CNAIR anunţase prelungirea, până la 15 august, a contractului privind realizarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Sibiu-Piteşti.
Contractul "Revizuire/Actualizare Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu - Piteşti" a fost atribuit prin procedura de licitaţie publică deschisă Asocierii Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti - Tecnic Consulting Engineering România SRL (Lider de Asociere Spea Ingegneria Europea SA Milano Italia Sucursala Bucureşti).
Primul lot al autostrăzii Comarnic - Braşov, cuprins între Râşnov şi Cristian, va fi executat de Asocierea Alpenside - Specialist Consulting, pe baza unui contract parafat luni, în valoare de 118 milioane de lei.
Evenimentul de semnare a contractului a avut loc luni, la sediul Ministerului Transporturilor, în prezenţa ministrului de resort, a reprezentanţilor constructorului şi a şefului CNAIR.
Durata de execuţie a lucrărilor se întinde pe 24 de luni, din care şase luni vor fi alocate proiectării. Garanţia de execuţie a lucrării este de 48 de luni.
"Până la definitivarea tronsonului Ploieşti - Braşov, am anunţat că unul dintre tronsoanele centrale Comarnic-Braşov l-am găsit prin sertare. Împreună cu domnul Ioniţă (directorul CNAIR, n.r.) am reuşit să-l deblocăm şi iată că astăzi semnăm contractul. Durata de execuţie va fi 24 de luni, din care 6 luni înseamnă proiectare. Vreau să atrag atenţia constructorului că nu mai tolerăm întârzieri, extensii de timp... Vreau lucruri de calitate. Sunt 24 de luni, asta înseamnă că în 2019 vom circula pe acest lot de autostradă", a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, citat de Agerpres.
Potrivit contractului, sectorul de autostradă se întinde pe 6,3 km, la care se adaugă 3,7 km de drum naţional la 4 benzi, cu separator median.
Sectorul Râşnov - Cristian face parte din lotul 2 (tronsonul Comarnic - Braşov), parte integrantă a autostrăzii Bucureşti - Braşov, care are o lungime totală de 168 de kilometri.
Tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov este împărţit în 5 sectoare. Sectoarele 1 şi 5 sunt cele dinspre Comarnic, respectiv dinspre Braşov, cu o lungime totală de aproximativ 10 kilometri, la care se adaugă drumuri de legătură.
Lungimea totală a sectorului de autostradă Comarnic - Braşov este de 58 de km, iar valoarea estimată pentru această intervenţie este de 997 milioane de euro fără TVA, respectiv 1,237 miliarde de euro cu TVA.
1. fără titlu
(mesaj trimis de zaza în data de 03.10.2017, 13:38)
Prezentarea e BUNA...sa vedem rezultatele...timpul de realizare si calitatea lucrari...