CULTURĂ TIFF, şansă pentru regizorii debutanţi

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 5 iulie 2021

TIFF, şansă pentru regizorii debutanţi

Debutul este foarte important pentru un artist. Şansa de a concura la început de drum la un festival internaţional de prestigiu nu poate ratată, 12 filme semnate de regizori debutanţi sau aflaţi la cel de-al doilea lungmetraj de ficţiune intră în competiţia pentru Trofeul Transilvania la cea de-a 20-a ediţie TIFF. Proiectate în premieră în ţara noastră, filmele abordează subiecte complexe. Nouă dintre ele reprezintă debutul în ficţiune al unor regizori aflaţi la începutul carierei sau care s-au afirmat ca realizatori de seriale sau documentare. Din juriul acestei ediţii fac parte celebrul scenarist şi scriitor mexican Guillermo Arriaga, cunoscut pentru scenariile unor filme precum "Amores perros", "21 Grams", "Babel" (nominalizat la Oscar în 2006), toate regizate de Alejandro Gonzalez Inarritu, sau" The Three Burials of Melquiades Estrada" (regia Tommy Lee Jones), premiat pentru scenariu la Cannes, Katriel Schory, director executiv Israel Film Fund şi fondatorul Belfilms, producător al peste 150 de lungmetraje, seriale TV şi documentare; actorul, regizorul şi producătorul american Scott Coffey (Ellie Parker, Adult World, Mullholland Drive), actriţa Maria Popistaşu, protagonistă în "Întregalde", selecţionat în Quinzaine des Realisateurs la Cannes, şi cunoscută pentru rolurile din "Marţi, după Crăciun" sau "Legături bolnăvicioase".

Două producţii româneşti concurează pentru Trofeul Transilvania: drama "Câmp de maci" marchează debutul lui Eugen Jebeleanu şi spune povestea unui tânăr jandarm a cărui viaţă profesională e ameninţată de relaţia cu un alt bărbat şi thriller-ul "Neidentificat" (regia Bogdan George Apetri) urmăreşte o investigaţie stranie şi complicată, care-l aruncă pe poliţistul de caz într-o lume a întunericului şi a violenţei.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Festivalul de Film Transilvania. Ediţia a 20-a va avea loc între 23 iulie şi 1 august, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranţă necesare în contextul actual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb