CURTEA DE CONTURI EUROPEANĂ: Conturile anuale ale UE - corecte şi fidele

E.A.
Fonduri Europene / 4 octombrie 2018

Conturile anuale ale UE - corecte şi fidele

Curtea de Conturi Europeană a emis, pentru al 11-lea an consecutiv, un aviz favorabil în privinţa conturilor anuale ale Uniunii Europene, constatând că acestea sunt corecte şi fidele, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

"Salut concluziile Curţii; raportul dovedeşte că am cheltuit banii într-un mod corect. Bugetul UE este mic, dar aduce schimbări semnificative pentru milioane de europeni. Acesta reprezintă un instrument unic care protejează cetăţenii noştri, le oferă mijloacele de acţiune necesare şi îi apără, într-o lume aflată în schimbare rapidă, în care multe dintre aspectele cele mai presante depăşesc graniţele unei singure ţări. Acesta este şi motivul pentru care Comisia Europeană face eforturi pentru a se asigura că bugetul UE se axează pe crearea de valoare adăugată reală", a declarat comisarul Gunther H. Oettinger, responsabil pentru buget şi resurse umane, conform Agerpres.

Obiectivul Comisiei în calitatea sa de administrator al bugetului UE este acela de a garanta că, odată ce un program este încheiat şi toate controalele sunt efectuate, nivelul de eroare rămâne sub 2% - nivelul considerat de Curte ca fiind semnificativ.

Statele membre gestionează aproximativ 75% din cheltuielile UE, iar Comisia colaborează îndeaproape cu acestea pentru a se asigura că banii sunt cheltuiţi în mod eficace şi eficient.

Comisia a luat o serie de măsuri pentru a sprijini statele membre să programeze fondurile aflate în gestiune partajată cât mai devreme posibil în cadrul perioadei de programare, să finalizeze la timp proiectele şi să prezinte facturile pentru rambursare. Obiectivul este acela de a preveni producerea de erori, oferindu-le statelor membre posibilitatea de a detecta, de a raporta şi de a remedia din timp orice nereguli, astfel încât să nu rişte să piardă fonduri la care ar avea dreptul.

Regulamentul financiar actualizat prevede o cooperare chiar mai intensă între Comisia Europeană şi autorităţile naţionale, care ar trebui să ducă la cheltuieli şi mai eficace şi la controale îmbunătăţite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb