C&W a fost implicată în tranzacţii imobiliare de peste 300 milioane euro in 2017

D.I.
Companii #Construcţii / 19 februarie 2018

Tim Wilkinson, Capital Markets

Tim Wilkinson, Capital Markets

Cushman & Wakefield a fost implicată în 2017 în tranzacţii cu active imobiliare din România cu o valoare de peste 300 de milioane de euro, reprezentând 30% dintr-un volum investiţional de aproape un miliard de euro, se arată într-un comunicat al companiei, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului. tranzacţiile au implicat active din sectoarele de retail, spaţii industriale şi de leisure, incluzând aici proiecte precum Chitila Logistic Park, complexul Radisson Blu din Bucureşti şi două proprietăţi vândute de grupul REWE.

Tim Wilkinson, Partner în cadrul Capital Markets, a declarat: "Nivelul de lichiditate a pieţei s-a îmbunătăţit gradual în ultimii ani, după ce în 2009 sectorul imobiliar s-a confruntat cu o scădere accentuată a capitalului investit. Activitatea tranzacţională din 2017 reprezintă o fundaţie puternică pentru 2018, an în care ne aşteptăm să vedem o creştere semnificativă a fluxului de capital străîn nou în piaţă imobiliară locală. Fondurile noi aflate în căutare de oportunităţi pe piaţă imobiliară locală sunt în prezent la un nivel destul de constant, comparativ cu viteză de intrare a capitalului din perioada 2004 - 2008".

Reprezentanţii Cushman & Wakefield anunţă că volumul investiţional din 2017 s-a ridicat la aproximativ 989 milioane de euro, în creştere cu 15,5% faţă de anul precedent, cel mai mai activ sector fiind cel de retail, cu o pondere de circa 43% în total.

Piaţă imobiliară locală a fost atractivă pentru o paleta largă de investitori, atrăgând fonduri din 14 ţări diferite, incluzând aici tranzacţiile realizate de companii din China (China Investment Corporation), Statele Unite ale Americii (Cerberus), Africa de Sud (Atterbury, Prime Kapital), Franţa (Immochan), Belgia (Mitiska-REIM), Austria (Immofinanz) sau Republica Cehă (CTP).

Conform studiilor derulate de companiei, la nivelul Europei Centrale şi de Est, piaţă imobiliară locală a atras doar 6% din volumul total tranzacţionat (16,2 miliarde de euro), cele mai active pieţe fiind Polonia (cu o pondere de 30%), Rusia (25%) şi Republica Cehă (20%).

Referitor la planurile pentru acest an, Tim Wilkinson a precizat: "Ne aşteptăm că în 2018 să stabilim un nou record în ceea ce priveşte volumul tranzacţionat pentru echipa noastră de Capital Markets. Că urmare a mai multor decizii strategice luate în ultimii doi ani, compania este bine poziţionată pentru a oferi consultanţă investitorilor activi. Ne aşteptăm că sectorul de birouri să genereze în acest an cea mai mare parte a volumului tranzacţional, urmat îndeaproape de sectorul de retail. Totodată, anticipăm că sectorul industrial va beneficia de cea mai importantă scădere a randamentului investiţional, în timp ce activitatea tranzacţională din sectorul hotelier va continuă şi se va extinde şi înspre oraşe secundare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb