Dacia a lansat noul model Sandero, la Geneva

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Auto / 5 martie 2008

Dacia a lansat noul model Sandero, la Geneva

Dacia a lansat ieri, în premieră mondială, noul model Sandero la Salonul Auto de la Geneva, informează un comunicat al constructorului autohton de automobile. Noua Dacia Sandero, automobil derivat din Renault Sandero, va fi comercializată progresiv pe pieţele din Europa, în Turcia şi în Maghreb, începând cu iunie 2008. Garanţia oferită de Renault pentru noua Dacia Sandero este de 3 ani, sau 100.000 de km, pentru clienţii din majoritatea ţărilor Uniunii Europene.

"Pentru creşterea productivităţii, în Maroc va fi deschisă o nouă uzină, la Tanger, care va completa din 2010 producţia uzinei Dacia de la Cassa Blanca", a declarat ieri, Beatrice Foucher, manager de produs al Renault, în cadrul ceremoniei de prezentare de la Geneva a noului Sandero.

Modelul Sandero este un bicorp cu 5 portiere, fabricat la uzina de la Mioveni, beneficiind de toate calităţile fundamentale ale vehiculelor din gama Dacia. Dacia Sandero utilizează platforma B0 (platforma Logan, provenită din platforma B a Alianţei), cu puntea faţă de tip pseudo Mac Pherson cu braţ triunghiular.

Preţul de vânzare al modelului Dacia Sandero corespunde celui al unui vehicul de clasă mică, Sandero are o lungime de 4,02 mm, o lăţime de 1,75 m şi un ampatament de 2,59 m. Înălţimea până la plafon în zona banchetei spate este de 878 mm. Distanţa între nivelul genunchilor pasagerilor din spate şi spătarul scaunelor din faţă atinge 145 mm, iar lăţimea la nivelul coatelor este de 1425 mm. Accesul la interior este foarte uşor datorită unghiului larg de deschidere a uşilor din spate, care poate ajunge până la 67E.

Dacia Sandero preia motorizările pe benzină de 1.4l, cu 75 CP şi de 1.6l, ce dezvoltă 90 CP, precum şi cele pe motorină, 1.5 dCi, cu o putere de 70 CP şi 1.5 dCi cu 85 CP.

Majoritatea versiunilor beneficiază de un sistem de direcţie asistată. Versiunile de intrare în gamă sunt echipate cu un sistem de direcţie manuală, însă efortul la volan este diminuat, datorită creşterii uşoare a raportului de demultiplicare faţă de modelul Clio II.

În materie de siguranţă activă, sistemul de frânare al Dacia Sandero corespunde criteriilor în vigoare pentru vehiculele din segmentul B în Europa. Dacia Sandero poate fi echipată cu sistemul ABS Bosch 8.1 de ultimă generaţie. Acesta dispune de un repartitor electronic al forţei de frânare (EBV) şi în premieră pentru gama Dacia, dispune de un sistem de asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU), care permite reducerea cu 20% a distanţei de oprire a vehicului. Dacia Sandero beneficiază totodată de numeroase dispozitive în ceea ce priveşte siguranţa pasivă.

Dacia Sandero este echipată cu centuri de siguranţă cu prindere în 3 puncte, care dispun, în cazul centurilor din faţă, de limitatoare de efort pentru o mai bună protecţie în zona toracelui. În funcţie de versiune, centurile de siguranţă sunt completate cu un sistem de reglare pe înălţime, care optimizează susţinerea corpului în caz de impact. În funcţie de nivelul de echipare, Dacia Sandero poate fi prevăzută cu până la 4 airbag-uri.

Oferta pe care Dacia în România va fi compusă din cinci modele: Logan berlină, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up şi Sandero. În Europa de Vest, la numai trei ani de la lansarea mărcii, Dacia va propune o gamă inedită, formată din trei vehicule : Logan, Logan MCV şi Sandero.

Dacia Sandero este al cincilea model din familia Logan, după Logan, Logan MCV, Logan Van şi Logan Pick-Up. Dacia a vândut în 2007 un număr de 230.000 maşini în toată lumea, cele mai mari creşteri înregistrându-se în Europa Occidentală: "În Franţa au crescut cu 73 %, iar în Germania s-au triplat.", a specificat reprezentanta firmei de automobile. Fabrica de automobile Dacia a fost înfiinţată în 1968, la Piteşti, iar în 1999 a fost preluată de Renault.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb