DACIAN CIOLOŞ: "Constat că liberalismul a dispărut în PNL"

S.B.
Politică / 22 noiembrie 2021

"Constat că liberalismul a dispărut în PNL"

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, este de părere că "liberalismul a dispărut în PNL" şi afirmă că USR va "contura" ideea de liberalism "împreună cu ce a mai rămas din PNL". Cioloş explică decizia USR de a nu participa la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, arătând că nu se pune problema de consultări atunci când o majoritate este deja formată, informează news.ro.

Dacian Cioloş l-a criticat pe Marcel Ciolacu pentru referirile sale publice la ideea de "oameni de stat".

"M-a făcut să zâmbesc un pic declaraţia domnului Ciolacu cu oameni de stat. Oameni de stat care din prima zi au început să-şi împartă inclusiv companiile de stat care ar trebui conduse de oameni competenţi, selectaţi prin concursuri, oamenii de stat între ghilimele, au intrat la guvernare când e rost de bani, pentru că vine PNRR-ul şi cum să lase pe alţii să împartă banii şi să împartă sinecurile. Măcar să aibă modestia să nu vorbească de oameni de stat, pentru că aici e vorba de orice, numai de oameni de stat nu. Sau oameni de stat la stat, care să adune bani, să adune sinecuri, să adune funcţii pentru cei din partid, indiferent unde e posibil lucrul acesta", a afirmat Dacian Cioloş, luni seară, la B1 Tv.

Preşedintele USR a declarat că PNL a pierdut din negocierile pentru formarea noii coaliţii, el arătând că în afară de un premier "pe care l-a împins în faţă domnul Iohannis" liberaţii au pierdut ministere importante, precum cel al Finanţelor Publice sau alte ministere cu bugete mari "de care s-au tot plâns că au fost la USR" şi care acum sunt la PSD.

"Eu sunt curios să văd ce va mai rămâne din PNL, cum o să-şi pună în aplicare politicile liberale, între ghilimele. Din păcate, constat că liberalismul a dispărut în PNL. O să-l conturăm noi, la USR, împreună cu ce a mai rămas din PNL, ca să venim cu o propunere alternativă pentru 2024", a adăugat Cioloş.

El este de părere că "însăşi conducerea PNL-ului a dat în partid prin felul în care a ales să conducă aceste negocieri", arătând că negocierile cu PSD nu sunt nici în interesul României şi nici măcar în interesul liberalilor.

Dacian Cioloş a precizat şi de ce nu a mers USR la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis: "Păi când se ştia deja care e guvernul, care va fi premierul, care e majoritatea, asta nu mai sunt consultări".

"Astăzi nu au mai fost consultări, a fost o consfinţire a unei cumetrii pe care domnul preşedinte a năşit-o. (...) Consultări le-a ţinut cu preşedinţii partidelor care au format majoritatea, astăzi nu mai erau consultări şi ce am avut noi de spus susţinătorilor noştri, alegătorilor, am spus-o, nu mai era nevoie să mergem acolo pentru că decizia era luată deja", a adăugat Cioloş.

Întrebat dacă USR îşi reproşează ceva în legătură cu faptul că s-a ajuns în situaţia politică actuală, preşedintele Dacian Cioloş a răspuns că asocierea cu PSD "este o alegere a PNL-ului", amintind că USR a fost dispusă să refacă alături de PNL şi UDMR coaliţia de dreapta.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. BUBOSULE,ce sa faceti ma,sa refaceti Alianta cu PNL.? Daca Romania ar fi un stat de drept,voi astia de la USR in frunte cu ORBAN,ar fi trebuit sa fiti CERCETATI,ARESTATI si apoi trimisi la PERIPRAVA,pentru GENOCID impotriva ROMANILOR.La fel ca NAZISTII lui HITLER,in guvernarea voastra in coalitie cu PNL,ati UCIS peste 200000 de romani nevinovati care au murit pentru ca voi nu stiti nimic si ati dus Tara pe buza prapastiei.In loc sa ii multumiti lui IOHANNIS desi ati pierdut alegerile ,v-a adus la guvernare fara nici un drept,intrucat voi cu PNL,ati obtinut impreuna mai putine voturi la un loc decat PSD,azi,va plangeti ca IOHANNIS v-a luat CIOLANUL de la BOT.Bai BUBOSULE,da JALEA Romanilor care iau pierdut pe cei dragi din cauza PROSTIEI si TICALOSIEI voastre ce zic.? Va IUBESC nu,sau v-ar lua la fugarit cu TOPOARELE si FURCILE.Acum,cand si IOHANNIS si-a dat seama ce GRESEALA ENORMA a facut aducand la guvernare COALITIA DEZASTRULUI il injurati nu. Oricum pentru CRIMELE comise impotriva romanilor,atat voi cat si SLEAHTA de la PNL in frunte cu ORBAN,tot la PUSCARIE o sa ajungeti.Asa ca lasati ba VRAJEALA si ori PLECATI din ROMANIA,ori luati drumul CODRILOR.Observ ca in corul DELATORILOR au intrat si TELEVIZIUNILE si o parte a PRESEI,care critica guvernul CIUCA chiar inainte ca acest guvern sa demonstreze ce poate. TOTI in frunte cu PRESA,ar trebui sa fiti stransi sa fiti incolonati si directia PERIPRAVA.Altfel,ROMANIA nu v-a scapa de voi TRADATORILOR de NEAM si TARA.!

    1. STATY, lasa excitantele ca incepe sa curga delirul. Te pupa dulce, Stiftung TheBrute.

      Un forum fara control e o ocazie perfecta de etalare a unui delirium tremens

      Mata a delirat cand te-a coceput pe marginea santului cu un betiv cu care bause doua sticle de SANIUTA si uite ce a jesit din ea,UN MARE IDIOT.!

    Gata, domnule Ciolos, relax! Ati facut ceea ce trebuia. Indiferent cine se afla acum la guvernare, urmeaza o perioada foarte complicata. Banii nu vor curge chiar asa cum isi imagineaza ei, iar reformele oricum s-au nascut lesinate in vechea coalitie. Erau moarte de mult, dar voi nu v-ati dat seama decat acum... Iohannis a dat tonul cu legea aia pro-evaziune pe care nu a intors-o in parlament. Singura reforma la care visa coalitia PNL-UDMR era programul PNDL.

    Si ministrul mediului de la UDMR care vrea sa salveze Europa de incalzirea globala aruncand pe geam 10.000 de centrale termice de apartament romanesti. Bravo, tati, Asia construieste sute de centrale noi pe carbune, dar tie ti s-a pus pata pe amaratele noastre de centrale de apartament. Abia am inceput si noi sa ne civilizam putin si sa descoperim apa calda... :)

    Ca fost votant liberal ,va spun, ne vedem in 2024... 

    1. Asteptam 20 minute sa vina apa calduta la etajul 4 si se duceau pe canalizare sute de litri, dar asta inseamna ecologie la ministrul mediului :)

      50% din populatia Romaniei se incalzeste cu lemne, dar asta nu inseamna poluare si emisii de CO2 la domnul ministru, pentru caci lemnul este natural.

      Orice plavan de la oras stie ca centrala termica de apartament sta mai mult oprita ziua cand nu este nimeni acasa si seara porneste de 3 ori si ai caldura toata noaptea. Iar daca vrei apa calda, in 10 secunde ai apa calda la robinet. Taxam luxul, nea Marcel ...:)  

      Stai bland ca n-a fi nimica din asta.Dezvoltatorii vor face presiuni ca asta sa nu se intample.Nu le va fi usor sa vanda un apartament intr-un bloc cu centrala comuna.Oricat ai contoriza consumurile tot apar discutii intre vecini.Plus ca daca unii nu au bani pentru contributia lor la factura de gaz totul se da peste cap.Asa ca: follow the money and you will find the way.

      In mod normal ai perfecta dreptate. Dar parca totusi ma apuca frica cand ii aud cat de hotarati si perseverenti sunt avangardistii de la Cluj, echipa Poc si UDMR. Ei vor autobuze autonome la Cluj ca alea normale nu mai sunt bune penru romani... Pute orasul dupa masinile diesel care stau bara in bara, dar ei au descoperit apa calda la mine la centrala de apartament. Mi-ar fi si rusine sa vine cu prostii din astea exagerate :)

      Astia vor sa ne lase fara apa calda inainte ca nemtii sa-si inchida milioanele de centrale de apartament pe care le au. Pai nu mai bine ii lasam pe nemti sa fie ei primii. Romania se vrea varful de lance al miscarii ecologiste in UE, dar secuii din Harghita si Covasna se incalzesc ca acum 200 de ani cu lemne.  

    PNL a disparut complet!

    Un partid fara electorat este mort! 

    PNL-ul a gresit atunci cand a acceptat sa fie sacrificat de presedinte, dar inca nu a barut ora 12. Mai sunt cateva secunde in care se poate intoarce la coalitia cu USR si UDMR la coordonatele anterioare, dar fara Catu. Insa miscarea aceasta nu va fi suficienta pentru a recastiga electoratul si va trebui urmata de o guvernare de exceptiel. Altfel, este un partid mort, Catu va disparea in curand de la conducerea lui iar inainte de alegeri (la termen sau anticipate) multi dintre PNL-isti vor migra. Asta dupa ce o parte a lor va migra deja in perioada urmatoare. Dupa urmatoarele alegeri, nu va mai conta ca partid.

    Din pacate avem sclavi, fara coloana vertebrala si nu membri de partid! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb