DACIAN CIOLOŞ: ''E o glumă varianta Florin Cîţu premier''

G.U.
Politică / 4 noiembrie 2021

''E o glumă varianta Florin Cîţu premier''

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat astăzi, la Digi24, că PNL trebuie să aleagă şi că USR va intra la negocieri doar după ce liberalii vor spune foarte clar că vor refacerea coaliţiei. Întrebat dacă ar accepta o variantă cu Florin Cîţu premier, Cioloş a răspuns: "Asta e o glumă. Să încheiem acest subiect".

"PNL are ce întâlniri vrea, nu asta e problema noastră. Noi vrem să ştim cât mai repede ce decide. Discuţii tot au, se tot plimbă dintr-o parte în altă, e important că PNL să îşi asume o decizie foarte clară, ei ştiu care sunt aşteptările noastre. PNL trebuie să aleagă, USR a fost foarte clar în aşteptări - reforme, buget clar şi realist şi un mod de funcţionare a coaliţiei foarte clar definit.

Vom intră la negocieri doar după ce PNL va fi foarte clar că vrea refacerea coaliţiei. Câtă vreme ezită şi tot mai discută şi cu PSD, şi cu noi, o să-i lăsăm să discute cu PSD cât vor. Când vor să vină la noi, să vină", a declarat Cioloş.

Întrebat dacă, în cazul în care se va decide refacerea coaliţiei, USR ar acceptă propunerea că Florin Cîţu să fie premier, Dacian Cioloş a răspuns: "Asta e o glumă, să terminăm cu lucrurile astea. Tot aud discuţiile astea, să încheiem acest subiect care din punctul nostru de vedere e încheiat. Să discutăm de lucruri serioase, program de guvernare, cum va funcţiona coaliţia. Asta e un subiect închis, reîncălzit.

Ieri am fost clari că suntem de acord că premierul să vină de la PNL. În rest, poziţia USR e arhicunoscută în ceea ce priveşte un nou premier în cazul în care se reface coaliţia".

Cu o zi în urmă, liderii PNL şi USR au discutat despre refacerea Coaliţiei. "Sunt şanse mari", a declarat Florin Cîţu la finalul discuţiilor, notează Digi24.

Florin Cîţu ar fi dat de înţeles că îşi doreşte să fie din nou premier, la negocierile cu USR. Acesta le-a transmis în debutul discuţiei că preşedintele PNL trebuie să fie şi premier. "Am zis să nu intrăm în asta pentru că ne blocăm", spun surse din USR.

Negocierile pentru formarea unei majorităţi parlamentare s-ar putea întinde până săptămâna viitoare. După primele discuţii cu USR şi PSD delegaţia PNL trebuie să transmită partidului concluziile discuţiilor pentru a lua o decizie în legătură cu viitoarea coaliţie de guvernare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb