DACIAN CIOLOŞ: ''Ştiu că Berbeceanu e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece''

G.U.
Politică / 2 februarie 2021

''Ştiu că Berbeceanu e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece''

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, susţine că pentru funcţia de prefect este urmărită în primul rând "competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia", informează Agerpres.

"Am văzut că domnul Traian Berbeceanu şi-a luat la revedere de la funcţia de prefect, după negocierile politice în care s-a stabilit unde numeşte prefecţi fiecare partid din coaliţia de guvernare. Eu ştiu că e un om care nu fuge la greu, aşa că nu înţeleg unde se grăbeşte să plece", a scris, marţi seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.

El subliniază că în "funcţii publice cu o responsabilitate mare" trebuie "să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate".

"Lăsând gluma la o parte, situaţia în care ne aflăm presupune ca în funcţii publice cu o responsabilitate mare să fie oameni competenţi, care au demonstrat că ştiu ce au de făcut şi e nevoie de multe ori şi de continuitate. Chiar dacă numirea în funcţia de prefect la Bucureşti revine PLUS, asta nu înseamnă că avem în vedere doar criterii de partid, ci în primul rând urmărim competenţa şi asumarea unor obiective, respectul pentru muncă şi empatia", precizează Cioloş.

Conform negocierilor din coaliţia de guvernare, funcţia de prefect al municipiului Bucureşti a revenit PLUS.

Astăzi, Traian Berbeceanu, numit prefect al Capitalei anul trecut de către PNL, a scris pe Facebook că "revocarea din funcţia de prefect al municipiului Bucureşti, ca şi numirea, de altfel, sunt decizii politice, fireşti", informează Agerpres.

"Am acceptat această funcţie în urmă cu trei luni, cu multă bună-credinţă, într-o perioadă deosebit de complicată. Am avut un mandat scurt, dar plin de provocări dintre cele mai grele, cărora nu le-aş fi făcut faţă fără ajutorul vostru, al bucureştenilor, în primul rând, dar şi cu sprijinul total al colegilor din Prefectură şi al colaboratorilor din toate instituţiile", a precizat Berbeceanu.

El şi-a exprimat dorinţa ca "viitorul prefect, cel care va fi nominalizat de USR PLUS, să fie unul dedicat total cetăţenilor municipiului Bucureşti, să fie o persoană care să respecte şi să aplice legea, dincolo de orice fel de interese", "să facă numai lucruri bune".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Functia de prefect era de preferat sa nu fie politica,pentru neutralitate si luarea masurilor in folosul oamenilor.In perioada care a trecut toti dela guvernare s-au ocupat mai mult de posturi pentru apropiati decat de lucruri curente din ministere(vezi ministerul sanatatii).Culmea minciunii este ca nu stiau nici ministrul sanatatii si nici prim ministru de cele 3 dosare privind spitalele.Noile investigatii,se prevede a fi”cautarea vinovatiei acarului Paun”.Acoperirea vinovatilor.

    .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb