DAN BARNA: ''În 8-10 ani, sistemul actual de pensii va fi în colaps''

G.U.
Politică / 29 mai 2021

''În 8-10 ani, sistemul actual de pensii va fi în colaps''

Vicepremierul Dan Barna a declarat, astăzi, la Ploieşti, că într-o perioadă de 8-10 ani, actualul sistem de pensii va intra în colaps, de aceea sistemul trebuie regândit, informează Agerpres.

"Nu putem să evităm la nesfârşit discuţia despre sistemul de pensii pentru că e foarte clar, în 8-10 ani sistemul de pensii actual, aşa cum e gândit acum, nu va mai funcţiona, va intra în colaps şi asta pentru că avem generaţii foarte numeroase care vor ieşi la pensie în perioada următoare, generaţiile numite decreţei în limbajul comun. În momentul în care aceste generaţii ies la pensie, generaţiile care vin in urmă sunt, numeric vorbind, ca o piramidă cu vârful în sus, ceea ce înseamnă că vor fi din ce în ce mai puţine persoane active ca forţă de muncă pe piaţa muncii, iar numărul de pensionari va fi mult prea mare şi atunci sistemul actual, aşa cum e acum, nu mai funcţionează. (...) Nu există vreo decizie luată acum nici în ceea ce priveşte vârsta de pensionare, dar sunt linii de discuţie care există şi vom continua să le avem, vom veni cu o propunere. E un angajament în acest PNRR de realizare a unei noi legi a pensii", a spus Barna într-o declaraţie de presă.

Vicepremierul a reamintit că anul acesta nu vor exista creşteri de pensii şi de salarii în sistemul public, dar creşterea economică înregistrată "creează spaţiu bugetar" pentru perioada următoare, notează sursa citată.

"Avem o creştere economică remarcabilă, record, aş putea să spun, şi asta e un lucru foarte bun. E un mesaj care creează spaţiu bugetar pentru perioada următoare. Deocamdată anul acesta nu vorbim de creşteri nici în zona de pensii, nici în zona de salarii. Vom vedea de anul viitor, în funcţia de performanţa economică", a afirmat vicepremierul.

Vicepremierul Dan Barna a vizitat centrul de vaccinare anti-COVID de tip drive through amenajat în parcarea unui centru comercial de lângă Ploieşti.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. Barna, ia raspunde dta de ce nu aduci cateva milioane de imigranti din alte colturi ale planetei asa cum au facut nemtii. Ei vor contribui la sistemul de pensii.

    1. ...

      nemtii sunt niste idioti care si-au islamizat tara

      tampitule!  

    Cu voi la putete avem toate sansele

    1. o sa le dam sa sara, da-i dracu de carpe

      Bai analfabetilor,cand ROMANIA va da faliment ,atunci puteti spune ca sistemul de pensii este in colaps.In 10ani vor exista schimbari majore in economia tarii, inclusiv faptul ca prosti ca voi, probabil nu ne vor mai conduce!! Romania nu va fi niciodata in faliment .( la cate resurse are-aur ,titan ,germaniu ,uraniu,etc.)

      psd ne va conduce sigur catre incapacitate de plata

      Schimba placa cu psd ul ca la putere sunt hotii pnl usr mai au un pic si ne van? cu totul

    daca barbatii de acum au speranta de viata pana la 70.5 ani si femeile pana la 78 de ani .. .de ce ridicarea varstei de pensionare pana la 70 de ani ?

    vreti o mare revolutie in strada ca in rusia?  

    vedeti ca si acolo aia au ridicat pana la nivelul sperantei de viata varsta de pensionare si a iesit lumea in strada 

    o sa va jucam in picioare banditilor!  

    Iata ce "burjui" ne conduc azi. Sa ii spuna cineva acestui "ochi beliti",ca o tara care nu mai poate plati pensiile este declarata TARA in FALIMENT. Barna,ce ma ti-ai pierdut ochelarii si blonda care a chemat sluga sa tii ridice,nu mai este langa tine,probabil sunteti "apropiati" numai la birou.Asa ca "ochila",nu baga spaima in pensionari,ca pana ce o sa fiti fugariti cu pietre de la guvernare ca si femeile adulterine arabe,nu puteti sa furati voi atat incat sa FALIMENTATI Romania. Sigur ca la cat de INCOMPETENTI sunteti,deja ati anuntat ca pensiile vor fi inghetate doi ani,asa ca explicatia cu falimentul,este data pentru ca pensionarii sa nu iasa in strada si sa fie multumiti ca inca 8-10 ani isi mai pot lua pensiile.Ba,dupa ce ca sunteti HOTI,mai sunteti si PROSTI.!

    1. un comentariu inteligent

    CU SISTEMUL DE 700 PARLAMENTARI S - A COLAPSAT - cu 5.000.000 lucrători - ECHILIBRUL DE VENITURI LA BUGET ...

    Dacă unii se pensionează de la 42 de ani cu pensie speciala de peste 10000 RON. Desființați specialele, sa se dea în funcție de contributivitate și se rezolva în mare parte pb. Pt 5% dintre pensionari, tragem o tara întreaga. Una dintre soluții este schimbarea regimului, care nu e departe dacă nu faceți nimic.

    1. tovarasu gradu , 1% sunt specialii, cu intoxicare gen rezistii ne mancati noua zilele , nu pentru astia "trage o tara intreaga" ci pentru unii ca tine care ori nu inteleg ce se intampla ori manipuleaza la greu sau imbecilii nevertebrati care pun botu la manipularile de 2 bani..

      ce se dau pentru speciali un an intreg stimate imbecil da un baiat destept intrun tun si sunt gramezi de baieti destepti si de tunuri pe saptamana

      da din gura si lupta sa dispara astea si astia si dupa aia poti sa omori toti speciali daca vrei.  

      Se vede ca ești special. Tot voi dați tunuri, tot voi manipulați, tot voi trăiți pe spatele celorlalți. Trebuie sa se termine odata cu toate astea. Nu e normal sa amanetati viitorul următoarelor generații, dosr ca să o duceți bine 1% cum spui tu, deci o mana de oameni. Aici ai luat teapa, te-au recrutat degeaba. Slăbuț cu intelect.

    Multi din administratie sunt aproape de pensie. Macar sa o mai traga sistemul 8-10 ani sa apuce si ei o pensie dulce. Apoi, e un drept castigat garantat de constitutie si nu se atinge nimeni de el. Restul? La munca!

    Mai cherestea /barna ti-a zis Vladut &Co. sa iesi cu pieptu inainte sa iti schimbi imaginea de ....cu filmulete de gradinita si cugetari din putul gandirii ?

    NU ai nicio jena cu promisiuni-minciuni pe care le respiri din "grija" pentru tara! 

    Uita penibilule de prezidentiale nu te mai silui si nu ne mai plictisi , poate scapam de tine pe model Dragnea, DNA ajuta!

     

    1. bine zis!!!

    De salariile speciale pe care le platim de la buget si dau dupa aia in pensii la care niciun special nu poate visa nici o vorbulita?

    De afacerile de miliarde ale baietilor de casa ceva informatii , ca tot solicitati rapoarte si note info nonstop 24/24 despre tot ce misca, de astea nici o vorbulita? 

    Sau astea sustin sistemul , ala economic, speram ca nu s-a inteles altceva ! 

    Daca bagi banii in buzunar cu firmele de casa , ONG-urile de interes "national",etc. NU ai nevoie de pensie, dar da bine la unii care crede ca "mori" de grija pentru viitorul natiei .

    1. Perfect adevarat, e clar ca nu va avea nevoie de pensie.De fapt toti care vor sa ia decizia de a majora varsta de pensionare pentru ,,prostime'' nu au niciun gand ce vor face la pensie,sunt full de bani.

      La cat au furat

    perfect adevarat

    Dacă - s ,, SPECIALI " trebuie să genereze pe măsură BANI la buget să nu se ajungă la dezechilibrele de azi . S-a ajuns trebuie RAȘI la firul ierbii .

    dar pentru cei cu pensii speciale nu. Pt fraierimea votanta da.

    Daca veti sta 8 ani la guvernare toata tara va intra in colaps

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb