Dan Barna anunţă ca va exista, probabil în două săptămâni, o propunere de text pentru desfiinţarea SIIJ

S.B.
Politică / 27 iulie 2021

Dan Barna anunţă ca va exista, probabil în două săptămâni, o propunere de text pentru desfiinţarea SIIJ

Vicepremierul Dan Barna a precizat că este probabil ca în două săptămâni să fie prezentată o propunere de text pentru desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, în condiţiile în care a fost un blocaj pe această temă în coaliţie, informează news.ro.

"Pe partea de justiţie s-a convenit în cadrul coaliţiei să fie pusă în dezbatere publică modificarea la Codul penal conform deciziilor Curţii Constituţionale şi sper să reuşim într-un termen relativ scurt să încheiem şi acest subiect. Pe al doilea subiect, privind avertizorii de integritate, s-a convenit ca proiectul de lege deja dezbătut în cadrul coaliţiei să fie transmis şi asociaţiilor - asociaţia comunelor, cea a municipiilor, oraşelor şi a consiliilor judeţene astfel încât să avem şi punctele de vedere ale unei componente importante de beneficiari ai acestei legi, iar la SIIJ s-a mai încercat să găsim câteva zone în care să găsim un compromis prin care această Secţie specială să poată fi desfiinţată. Vom veni probabil în două săptămâni cu o propunere de text prin care sper să găsim o variantă prin care să depăşim acest blocaj real care există în coaliţie. Subiectul SIIJ este unul care de mai multe zile este blocat în cadrul coaliţiei", a explicat Dan Barna, după şedinţa de marţi de la Parlament a coaliţiei, la care premierul nu a participat.

Liderul USR PLUS a adăugat că există o disponibilitate de dialog între partidele de coaliţie, inclusiv UDMR, cu privire la subiect.

"Foarte clar, însă, varianta UDMR, aceea de a nu desfiinţa Secţia specială, ci doar de a o muta la Parchetul General ca o direcţie, nu este susţinută nici de către PNL, nici de către noi. De aceea încercăm să găsim o altă variantă. Trebuie discutate şi la Ministerul Justiţiei", a conchis vicepremierul.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ... CA HOȚII SĂ POATĂ NOAPTEA PUNE CAPUL PE PERINĂ ...

    n-ai cum sa nu apreciezi tenacitatea acestor neica-nimeni aparuti de unde-nu-se stie si care sub nasul nostru de romani cuminti, isi urmeaza programul . o vor salva pe clotilde, vor introduce in legislatie chestiile aiuritoare lgtdbw, il vor spala pe fritz, vor vinde alte valori inestimabile (ultimele) ale romaniei etcetc. asta e valul doi (urmasii) celor 15mii de specialisti pregatiti sa conduca tara anuntati in 1996 de pnt-cd, altfel-si-mai-bine antrenati. situatia imi pare similara cu dec.1989 cand grupuri de mercenari au invadat la un semn si au creat tulburarea care a schimbat totul. vai de kuurul nostru....

    ...duce la SIIJ ... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb