Dan Şova a participat la un seminar pe tema proiectului de lege privind parteneriatul public-privat

F. A.
Macroeconomie / 15 iulie 2013

Ministrul Delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a participat, astăzi, la seminarul cu titlul "Consultarea autorităţilor publice locale pe tema proiectului de lege privind parteneriatul public-privat", al cărui scop l-a constituit promovarea macanismului economic al parteneriatului public-privat, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

La consultări au participat reprezentanţi ai administraţiei publice locale care au avut posibilitatea unui dialog interactiv atât cu reprezentanţi ai Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, cât şi cu experţi specializaţi în parteneriat public-privat din domeniile juridic, tehnic şi economico-financiar, implicaţi în organizarea şi implementarea de proiecte PPP în România şi în străinătate.

Ministrul Dan Şova le-a prezentat participanţilor caracteristicile noii Legi a Parteneriatului Public-Privat şi deficienţele de reglementare care au fost îndreptate în raport cu vechea lege. Domnia sa precizat că un grup de specialişti ai DPIIS se va deplasa miercuri la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanţii Comisiei Europene acest proiect de Lege. Dan Şova a declarat: "De la data la care am publicat acest proiect de Lege pe site-ul DPIIS, nu am primit nicio observaţie. Necesitatea unei noi Legi care să reglementeze Parteneriatul Public Privat în România vine ca urmare a faptului că actuala Lege 178/2010 este complet nefuncţională. De la adoptarea ei şi până în prezent nu s-a facut niciun proiect PPP în România. Motivul îl reprezintă defectele de reglementare. Această lege interzice plăţile de disponibilitate, adică interzice posibilitatea autorităţii centrale, judeţene, locale de a participa financiar la proiectul dezvoltat în PPP. Imposibilitatea de a participa financiar la un asemenea proiect închide orice fel de posibilitate de realizare a unui PPP".

Alte seminarii de consultare a autorităţilor publice locale pe tema proiectului de Lege privind Parteneriatul Public-Privat vor fi organizate la Iaşi, pe 19 iulie, la Timişoara, pe 24 iulie, şi la Cluj, pe 26 iulie, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5377
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9394
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.7979

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb