Danemarca exclude cea de-a patra doză de vaccin, precum şi booster-ul pentru persoanele sub 18 ani

G.U.
Internaţional / 11 februarie 2022

Danemarca exclude cea de-a patra doză de vaccin, precum şi booster-ul pentru persoanele sub 18 ani

Danemarca a exclus astăzi posibilitatea de a administra cea de-a patra doză de vaccin anti-COVID-19 şi nu va oferi doza "booster" persoanelor cu vârste sub 18 ani, datorită ratei înalte de imunizare a populaţiei, unui pericol mai mic pe care îl presupune varianta Omicron şi stagnării evoluţiei numărului de infectări, relatează EFE, conform Agerpres.

Aceste motive au fost deja invocate de autorităţile daneze pentru ridicarea în urmă cu zece zile a tuturor restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, Danemarca devenind astfel prima ţară din Europa care adoptă acest tip de măsuri.

Direcţia Generală a Sănătăţii, care a recomandat însă a patra doză de vaccin anti-COVID pentru persoanele cu boli grave şi celor vulnerabile, consideră că atât cei cu vârste peste 85 de ani, rezidenţii din căminele de vârstnici. cât şi restul populaţiei sunt bine protejaţi datorită dozei de supra-rapel ("booste") şi nu au nevoie în situaţia actuală de o doză suplimentară de vaccin.

Ministerul Sănătăţii, care prevede să încheie programul de vaccinare în primăvara aceasta, recomandă însă vaccinarea tuturor copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani, contrar celorlalte ţări scandinave şi Germaniei şi ignorând opoziţia unora dintre medici şi a părinţilor danezi.

Deşi programul de vaccinare a copiilor avansează lent, cu un procent mai mic de 50% dintre copii vaccinaţi cu o doză, autorităţile sanitare daneze sunt de părere că vaccinarea minorilor a contribuit la reducerea cazurilor în momentul de vârf al pandemiei.

Danemarca, una dintre ţările cu cele mai mari număre de teste pe cap de locuitor din lume, a raportat săptămâna aceasta, pentru prima oară în 2022, o scădere uşoară a numărului de infectări, care se menţin totuşi la niveluri ridicate, cu o incidenţă săptămânală de 5.061 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În total, 80,9% dintre danezi sunt vaccinaţi cu schemă completă, iar 61,3% dintre ei au primit şi cea de-a treia doză ("booster").

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Decesele in exces in Danemarca la grupa vulnerabila sunt mai numeroase ca inainte de vaccinare. Iar aceste decese includ pe cele Covid.

    Din saptamana 9 din 2020 pana in saptamana 8 din 2021, pana la vaccinarea grupelor vulnerabile, au murit in exces 2183 de oameni, fara vaccin. 

    Din saptamana 20 din 2021 pana in saptamana 5 din 2022, cu booster, cu vaccinarea aproape 100% a grupelor vulnerabile, au murit in exces 4469. Si acest numar include decesele de Covid (1511) dar si decese cauzate de vaccin (asupra carora medicina nu se apleaca decat atunci cand apartinatorii pun pistolul la tampla legistilor). 

     

    Concluzia? Vaccinul in Danemarca nu a realizat nimic. Explozia de infectari in iarna cu Delta si cu Omicron a cocosat sistemul de sanatate. 

    Stiti cate spitalizari au fost in perioada saptamanii 43 din 2021 pana in saptamana 5 din 2022? 52380 de zile de spitalizare Covid. Inmultiti cu cat costa ziua de spitalizare pentru un pacient. 

    Dar stiti cate zile de spitalizare a avut Danemarca in perioada nevaccinata similara din 2020-2021? 58903 de zile de spitalizare? 

     

    Am sa repet asa cum face bine pentru intelegere. Danemarca nevaccinata a trecut prin iarna 2020-2021 cu 58903 de zile de spitalizare Covid. Iar prin iarna 2021-2022, o Danemarca vaccinata complet si cu aproape toti si cu doza booster, au avut acelasi numar de spitalizari. ACELASI, retineti, 52380 si mai avem inca 3 saptamani pana la 8 pentru a compara acelasi interval de timp. 

    Vaccinurile sunt apa de ploaie. Cine va spune altceva este un ticalos mincinos. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb