DĂNESCU (ARB): "Băncile pot să deschidă conturi pentru migranţi, dar cineva să îşi asume riscurile de terorism"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 24 noiembrie 2015

Băncile pot deschide conturi pentru migranţi, dar nu pot să îşi asume riscurile privind finanţarea terorismului, a declarat, ieri, Florin Dănescu, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), într-o conferinţă de specialitate.

Domnia sa a precizat: "Îi întrebam pe colegii din Europa dacă ei au rezolvat problema, asta apropo de cont, dacă mai există cont curent, dacă este cont de plăţi, dacă se va face într-o altă industrie paralelă şi noi o numim shadow banking. Shadow banking înseamnă că se transferă operaţiunile bancare în alte industrii care nu sunt reglementate şi care nu sunt monitorizate. Poate asta sună prost din partea noastră, dar înseamnă că riscurile şi pierderile, pericolele vor fi acolo, în alte industrii. Vor ajunge la consumatori care astăzi nu sunt atenţi din perspectiva asta, nici legislativul nu este atent, nimeni nu este. E aşa, un fel de bucurie, că băncile mai au o pierdere. Cineva va trebui să îşi asume. Din discuţiile noastre cu instituţiile din România, dar şi cu colegii din Europa am zis că da, băncile pot să deschidă pentru migranţi, într-o anumită sumă, dar asumaţi-vă dumneavoastră riscurile de terorism şi finanţarea terorismului şi aşa mai departe".

El a precizat că cineva trebuie să îşi asume dacă băncile trebuie să deschidă migranţilor conturi, indiferent dacă au documente sau nu.

"Noi facem ce ni se cere, dar nu ne putem asuma acest risc pentru că nu se corelează legi, reglementări, cunoaşterea clientelei. Dacă nu ţii seama de ea şi trebuie să deschizi conturi la toţi migranţii, indiferent de sumă, indiferent cum, indiferent când, indiferent cu ce documente sau cu ce nedocumente cineva trebuie să îşi asume acest risc. I-am întrebat pe colegii de la EBF (European Banking Federation n.r.) şi au spus că nimeni nu aplică, dar este o presiune foarte mare de la aceiaşi care dau alte iniţiative împotriva băncilor", a explicat reprezentantul ARB.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mi se pare simplu -- baga bancile un comision de risc de terorism, pentru toti clientii -- platit in solodar cu imigrantii. cam 5% din sold minim 50 ron pe luna mi se pare acoperitor. si e toata lumea fericita, si bnr si bancile si terorist.... imigrantii, adica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb