DANIEL CONSTANTIN: "Deblocarea pieţei chineze pentru exporturile de bovine şi carne de porc se va materializa în zilele următoare"

A.C.
Companii #Agricultură / 3 iunie 2014

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, consideră că deblocarea pieţei chineze pentru exporturile de bovine şi carne de porc se va materializa în zilele următoare, după vizita omologului său chinez "pe teren", la ferme şi unităţi de procesare, însă, în egală măsură, alături de exporturi, rămân importante investiţiile în zona de producţie, potrivit surselor din presă.

"După această vizită, în care domnul ministru (ministrul chinez al Agriculturii - n.r.) va avea ocazia să vadă pe teren anumite ferme şi unităţi de procesare, cred că o colaborare între noi va fi mult mai uşoară şi mulţi investitori vor veni, vor clarifica toate aspectele şi vor începe să investească în România. Deblocarea pieţei din China este foarte importantă pentru noi, însă, în egală măsură, am susţinut că avem nevoie de investiţii ca să mărim zona de producţie din România şi pe urmă să ne ocupăm de partea de export. Avem două obiective importante: investiţii şi exporturi", a spus vicepremierul Daniel Constantin.

În cadrul conferinţei organizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) la Palatul Parlamentului, şeful MADR a apreciat toate rezultatele medicilor veterinari din ultimii doi ani, mai ales că acestea au avut un impact pe latura economică a României.

"În ultimii doi ani, şi mai ales în ultimul an, aţi avut câteva rezultate care au ajutat agricultura şi industria alimentară a României. În primul rând, după şapte ani, aţi reuşit să deblocaţi cea mai importantă piaţă pentru noi, piaţa UE, pentru exportul de carne de porc. Sper ca în anul 2015 să putem vorbi şi de exportul de animale vii. De asemenea, anul trecut, am deblocat pieţe terţe importante pentru România, chiar dacă impactul încă nu s-a văzut. Exporturile pe pieţe terţe au crescut cu 75%, e adevărat că nu din produsele pe care le-aţi deblocat dumneavoastră, însă potenţialul pe care îl avem nu este valorificat la maximum", a spus Constantin.

ANSVSA a organizat, astăzi, la Palatul Parlamentului, o conferinţă cu tema "ANSVSA-10 ani de excelenţă în domeniul sanitar-veterinar şi al siguranţei alimentelor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb