DANIEL OLTEANU, PREŞEDINTELE ALDE:  "România nu a scăpat de băieţii deştepţi, dimpotrivă, tunurile se dau acum la un nivel mult mai mare!"

Comunicate de presă / 10 august 2021

"România nu a scăpat de băieţii deştepţi, dimpotrivă, tunurile se dau acum la un nivel mult mai mare!"

Replică dură din ALDE după scumpirile galopante ale energiei electrice, scumpiri care antrenează majorări de preţuri în lanţ. Liderul ALDE, Daniel Olteanu, avertizează că "uraganul creşterilor de preţ la energie va mătura totul" şi va usca până şi ultimele economii ale românilor, cărora li se pregăteşte o nouă taxă, pe centralele de apartament. Olteanu susţine că atitudinea de "asta este" a ministrului Energiei, Virgil Popescu, reprezintă o nouă batjocură la adresa consumatorilor români, care au fost minţiţi că vor avea parte de preţuri mai mici odată cu liberalizarea pieţei de energie sau care au căzut în capcana programelor de stimulare a instalării de sisteme de producere a energiei regenerabile. Ţepele date atât firmelor, cât şi consumatorilor casnici de către furnizorii de energie, afirmă preşedintele liberal - democraţilor, arată că românii nu sunt protejaţi în niciun fel de stat şi că "băieţii deştepţi" dau tunuri pe spatele întregii populaţii, sub înaltul patronaj al Guvernului PNL - USR, conform unui comunicat remis redacţiei.

«Pregătiţi-vă de impact! Explozia facturilor la energie, patronată de Guvernul PNL - USR, va usca ultimele economii ale firmelor şi gospodăriilor, urcând preţul tuturor produselor şi serviciilor până la cer.

Uraganul scumpirilor loveşte totul, fără excepţie: produse alimentare, bunuri de larg consum, materiale de construcţii, utilităţi, transport, totul.

Ni s-a spus că ne protejăm prin schimbarea furnizorilor şi încheierea unor contracte pe piaţa concurenţială. Constatăm, acum, că am fost minţiţi. Piaţă concurenţială, piaţă reglementată, nu contează! Uraganul creşterilor de preţ la energie mătură totul. Numai în Piaţa Obor nu ni s-a spus să căutăm energie ieftină. Taxele pe centralele de apartament, ce urmează a fi introduse, nu reprezintă decât bomboana pe colivă.

În acest timp, ministrul Energiei, Virgil Popescu, are, pe scurt, o singură atitudine, o atitudine de "asta este". Nimic despre faptul că românii care şi-au instalat sisteme de producere a energiei regenerabile nu doar că nu sunt stimulaţi, dar sunt împiedicaţi să vândă surplusul de energie. Programele de stimulare a instalării de sisteme de producere a energiei regenerabile, prin Administraţia Fondului de Mediu, sunt ţepe în serie.», a declarat Daniel Olteanu. Preşedintele ALDE a atras atenţia asupra atitudinii pasive a ministrului Energiei vis-a-vis de contractele păguboase încheiate de furnizorii de energie şi denunţate unilateral de firmele şi consumatorii casnici din România.

«Hidroelectrica, companie de stat, raportează profituri record, în condiţiile în care a fost surprinsă de ploi cu lacurile de acumulare pline şi a fost nevoită să facă deversări controlate, iar acum, cu o lună înainte de venirea toamnei şi de sezonul ploilor, are lacuri pline la 90%. Pentru cine? Nu pentru investiţii, nu pentru români, ci pentru a avea Guvernul Cîţu posibilitatea de a confisca dividendele şi de a plăti împrumuturile uriaşe.

În acest timp, extinderea reţelelor de gaz pentru a folosi în ţară gazul din Marea Neagră este omorâtă de birocraţie, iar monopolurile de stat româneşti discută încheierea unor asocieri dubioase cu firme din paradisuri fiscale (nu e o opinie, e o certitudine).

Pentru ţepele date firmelor şi românilor de furnizorii care au denunţat unilateral contractele nu vedem nicio investigaţie, trebuie să acceptăm atitudinea de "asta este!" a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Ce se întâmplă acum pe piaţa energiei e dovada că România nu a scăpat de "băieţii deştepţi", dimpotrivă, tunurile se dau pe spatele întregii populaţii, doar că acum sunt patronate de Guvernul PNL - USR.», a mai spus liderul liberal - democraţilor, Daniel Olteanu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. vorbitor....

    asa le spui la hoti si smecheri ?

    Ce este aia alde?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb