DATE THOMSON REUTERS PENTRU 2014 Comisioanele obţinute de bănci din consultanţă - la nivelul maxim al ultimilor şapte ani

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2015

Comisioanele obţinute de bănci din consultanţă - la nivelul maxim al ultimilor şapte ani

Comisioanele obţinute de băncile de investiţii au crescut, anul trecut, până la nivelul maxim al ultimilor şapte ani, însumând 90,1 miliarde de dolari, în principal în baza tranzacţiilor din Asia de Nord şi Europa de Sud.

Comisioanele pentru afacerile din Asia de Nord au sporit cu 28% în 2014, la 7,4 miliarde dolari, iar cele din Europa de Sud - cu 29%, la 2,6 miliarde dolari, conform datelor Thomson Reuters. Însă, America de Nord rămâne "piaţa supremă" pentru băncile de investiţii, în termeni absoluţi, aici fiind generate comisioane de 47 miliarde de dolari anul trecut, de trei ori mai mult decât în Asia, per ansamblu.

Thomson Reuters arată că cele mai importante comisioane le-a încasat "J.P. Morgan", cea mai mare bancă din SUA: 6,3 miliarde de dolari, urmată de "Bank of America" Corp. şi "Goldman Sachs".

Bancherii anticipează că aceste comisioane vor creştre în continuare, chiar dacă economia Chinei încetineşte, iar tensiunile geopolitice globale pun frâne tranzacţiilor, anul acesta.

"Există tot mai mulţi clienţi activi pe piaţă, care intră în tranzacţii cu structuri complexe, care necesită consultanţă financiară", declară Jeremy Fearnley, şeful departamentului de Fuziuni şi Achiziţii pentru Hong Kong şi China de Sud din cadrul KPMG.

Thomson Reuters precizează că, în 2014, comisioanele din ofertele publice iniţiale au reprezentat 26% din totalul global, respectiv 23,4 miliarde dolari. Urmează cele din subscrierile de obligaţiuni şi comisioanele din fuziuni şi achiziţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb