David Cameron: "Marea Britanie nu are nicio obiecţie dacă armele sale vor fi folosite în interiorul Rusiei"

F.D.
Internaţional / 3 mai

David Cameron: "Marea Britanie nu are nicio obiecţie dacă armele sale vor fi folosite în interiorul Rusiei"

Ministrul britanic de externe David Cameron a promis joi un ajutor militar anual de trei miliarde de lire sterline (3,74 miliarde de dolari) pentru Ucraina "atâta timp cât va fi nevoie", adăugând că Londra nu are nicio obiecţie dacă armele vor fi folosite în interiorul Rusiei, relatează Reuters.

"Vom da trei miliarde de lire sterline în fiecare an atât timp cât este necesar. Tocmai am dat tot ceea ce puteam în ceea ce priveşte acordarea de echipamente", a declarat el într-un interviu acordat Reuters cu ocazia unei vizite la Kiev, adăugând că pachetul de ajutor a fost cel mai mare din partea Marii Britanii de până acum. "O parte din aceste (echipamente) ajung de fapt în Ucraina chiar astăzi, în timp ce mă aflu aici", a adăugat el.

Cameron a declarat că Ucraina are dreptul de a folosi armele furnizate de Londra pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei şi că depinde de Kiev dacă va face acest lucru. "Ucraina are acest drept. Aşa cum Rusia loveşte în interiorul Ucrainei, puteţi înţelege foarte bine de ce Ucraina simte nevoia să se asigure că se apără", a declarat Cameron pentru Reuters în faţa Catedralei Sfântul Mihail din Kiev.

Cameron, care a condus Marea Britanie între 2010 şi 2016 în calitate de prim-ministru şi a revenit în prima linie a politicii abia în urmă cu câteva luni, s-a întâlnit cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba şi cu preşedintele Volodimir Zelenski în cea de-a doua sa vizită la Kiev în calitate de ministru de externe.

Şeful diplomaţiei britanice a salutat deblocarea de către Congresul american a pachetului de ajutor de 60 de miliarde de dolari, amânat de mult timp. "Este absolut crucial, nu doar în ceea ce priveşte armele pe care le va aduce, ci şi pentru creşterea moralului pe care o va aduce oamenilor de aici, din Ucraina", a comentat el.

Cu toate acestea, Cameron nu a răspuns direct atunci când a fost întrebat cum crede că posibila realegere a candidatului republican Donald Trump la Casa Albă ar putea afecta sprijinul SUA pentru Ucraina. Trump şi republicanii de linie dură din Congres se opun unui ajutor suplimentar pentru Ucraina, cu excepţia unui eventual împrumut. "Nu este treaba noastră să decidem pe cine aleg americanii ca preşedinte - vom lucra cu oricine", a declarat Cameron, adăugând că strategia aliaţilor Ucrainei ar trebui să fie aceea de a se asigura că Ucraina este pe primul loc până la alegerile americane din noiembrie.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Tocmai am aflat ca guvernul UK din care face acest individ va incepe raziile pentru capturarea imigrantilor ilegali si deportarea lor in Ruanda. Acest stat a aceptat cererea UK. Si, in ciuda protestelor UE, ONU, comisiei pentru drepturile omului din parlamentul britanic, a apelului Camerei Lorzilor si a altor institutii, guvernul Marii Britanii incalca dreptul la azil si va deporta imigranti intr-o tara in care acestia vor fi in pericol de moarte. Guvernul Majestatii spera ca in felul acesta va speria imigrantii.

    Aceasta este marea britanie, un guvern colonialist. 

    1. PS. Este vorba de orice imigrant, din orice tara ar veni. Poti fi un roman care ajunge in Ruanda.

      Da , eu zic sa-i iei acasa pe toti coloratii.

      Cu gurita ta spui ca este vorba despre imigrantii ilegali, deci ce drepturi la azil au?

      De ce ne pasă de imigranții ilegali ? Oamenii care încalcă cu bună știință legea, șmecherii care profită de sistemele de protecție (luând de la cei care chiar sunt în nevoie) dar sunt prinși merită orice pedeapsă.

      Le blochezi intrarea, ii trimiti de unde vin, nu ii trimiti la moarte sigura in Ruanda. Clar nu pricepeti nici macar o iota din ceea ce cititi. Am impresia ca asa ceva are o definitie la moda ... dar imi scapa, dar nu este de bine, oricum.

    Pai si viceversa e in regula....Rusia nu are nicio obiectie daca armele sale vor fi folosite in Marea Britanie.

    1. perfect in regula. cam tot atat de in regula cum e sa fii in fan clubul unui criminal nebun numit sau poreclit Putler.

      Intre Putin si Zelenski nu e nicio diferenta. Doi mafioti, doi corupti, doi bogatasi care nu au niciun fel de respect pentru demintatea umana si pentru tarile pe care le conduc. Doua gasti de mafioti de bat intre ei. Orice ar castiga e rau pentru Romania.

      Bine, pa! 

      Am gasit acum cativa ai o definitie a RAZBOIULUI

      Este un crunt macel condus de oameni care se cunosc dar nu se macelaresc si care este dus de oameni care nu se cunosc dar se macelaresc. 

    Armele britanice nu sunt folosite pe teritoruiu Rusnac … ci in interiorul granitelor Statului Ucrainean… chiar si in partile ocupate fraudulos militar!

    Deci rusnacul sa nu isi faca griji! 

    s c c r e t 

    1. iar la colectionariinprivati rusnaci am vazut ca sunt des folosite arme britanice.. chiar si consucerea rusnicei stie asta..

      deci sunt si arme britanice folosite de rusnaci asa cum sunt si arme rusnace folosite de afeicani americani romani arabi etc… chiar si britanici… 

      s c c r e t 

      De fapt Cameron a spus, Rusia ataca teritoriile Ucrainiene, si Ucraina are dreptul sa se apere atacand teritoriile Rusesti.

      Acesti oameni nu sunt prosti , au informatii despre intentiile lui Putler. Mai mult ca sigur razboi in Europa. De-asta se baga bani in Ucraina nu de dragul Ucrainei, sigur ca si de drag, dar socoteala e , mai bine va ajutam sa vanati voi orci decat sa vina peste noi, asta dupa ce Putler isi incorporeaza si industria Ucrainei, si isi mareste armata cu recruti din Ucraina.

      Sunt cativa naivi pe aici (sau poate nu sunt naivi ci doar putleristi), care cred ca "escaladam razboiul". Nu, ducem toate fortele in Ucraina, sa stingem focul cat e mic. pt ca apoi va fi mult mai greu. si mult mult mai scump.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb