DE 1 IANUARIE  Germania, posibil să rămâne fără benzină, motorină şi kerosen din cauza embargoului rusesc

F.D.
Internaţional / 22 noiembrie 2022

Germania, posibil să rămâne fără benzină, motorină şi kerosen din cauza embargoului rusesc

Oprirea petrolului rusesc ar putea costa scump cea mai mare economie a UE. Guvernul german a recunoscut că din ianuarie, când va intra în vigoare sancţiunea anti-Kremlin, ar putea exista penurie de combustibili de diferite tipuri din cauza interzicerii importului de ţiţei din Rusia, potrivit DCNews.ro.

Instituită la nivelul UE ca o sancţiune pentru slăbirea economiei ruse, măsura riscă să submineze securitatea energetică a Germaniei de Est, unde două mari rafinării depind de sosirea petrolului prin conducta Druzhba, relatează Europa Today.

Avertismentul, a raportat Financial Times, este cuprins în răspunsul la o întrebare a deputaţilor creştin-democraţi din opoziţie cu guvernul condus de social-democratul Olaf Scholz.

"În funcţie de scenariu, lipsurile de aprovizionare locale şi temporare şi creşterea preţurilor nu pot fi excluse", au recunoscut miniştrii.

Printre rafinăriile cele mai afectate de oprirea petrolului rusesc se numără cea de la Schwedt, la mai puţin de 100 de kilometri de Berlin, care alimentează întreaga regiune cu benzină, motorină, kerosen şi păcură, arată sursa citată.

Unul dintre principalii clienţi ai rafinăriei dependente de importurile din Rusia este Aeroportul Internaţional din Berlin. Cealaltă rafinărie care ar putea reduce semnificativ volumele de producţie începând din ianuarie este uzina Leuna, din zona Leipzig.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai, nu-i o problema pt Fritzi, caci ei au energie verde si masini si avioane electrice! Or sa ajunga precum familia Flintstone in Epoca de Piatra! Yabba Dabba Doo!

    NU ASA SE PUNE PROBLEMA !!!!!!!!! GERMANIA , PRIN BUNATATEA EI FATA DE RUSIA , IN CARE A DEMONSTRAT CU '''''' BRIO ''''''', CA ESTE DE FAPT IN RAZBOI NEDECLARAT PE FATA , FATA DE RUSIA , TRIMITAND TOT FELUL DE ARMAMENT UCRAINEI , CA ACESTIA SA POATA UCIDE CU ELE , SOLDATII RUSI , DAR ''''''' CULMEA - CULMILOR DE PROSTIE NECALIFICATA !!!! '''''''', SE MAI SI LAUDA IN DIRECT CU ACESTE LUCRURI , OMENIRII INTREGI , SPUNAND CA : ASA E CINSTIT SI DREPT SA FACEM !!!!!!!!!!!!!!! ( BAI !!! CAT POTI SA FII DE TAMPIT ???????????? CEL PUTIN ROMANIA , NU SUFLA O VORBA , SI MERGE PE BURTA , CU ''''''' AJUTOARELE ''''''' PENTRU UCRAINA .......... CAT DE TAMPITI , AI CRED CONDUCATORII GERMANIEI , PE RUSI SI PE PUTIN ??????????? GERMANIA , N-ARE DECAT SA RAMANA , SI FARA CH - - - TI PE EI !!!!!!!!!!!! AM MAI ZIS EU , IN REPETATE RANDURI : UNDE ESTI TU , ANGELA MERKEL ???????? DE CAND AI PLECAT , NIMIC NU MAI MERGE POLITIC IN GERMANIA !!!!!!!!!!! CA , ARE POLITICIENI SI MAI ALES , CONDUCATORI DE NOTA - 4 !!!!!!! ADICA , 4 SPRE 3 !!!!!!!!! ADICA , REPETENTI CU FELICITARI !!!!!!!!!!! LA RENUMITA MEA SCOALA nr 30 DIN CAPITALA , CAND DADEAU COPIII OCHII CU VREUNUL CARE REPETA ANUL , STRIGAU IN CARD , DUPA EL : ''''''' RE-PE-TEN-TUL , DU-PA U-SE , BA-TE TO-BA LA PA-PU-SE !!!!!!!!!!! SI , TOT ASA , SI TOT ASA !!!!!!!! EXACT ASA , AR MERITA SI COMPETENTO - INTELEPTII CONDUCATORI AI GERMANIEI , SA SE STRIGE DUPA EI !!!!!!!!!!!! CA , PREA SANT TAMPITI , BAI , FRATE !!!!!!!!!!!! ACUMA : ANUNTA DIN NOU , IN MOD OFICIAL , LA TELEVIZIUNILE LOR : V-OM TRIMITE NOI ARME SI MUNITII UCRAINEI !!!!!!!!!!!! EU , NU INTELEG !!!!!!!!! DE CE NU DECLARI IN MOD OFICIAL RAZBOI RUSIEI , CA TOT AI DOVEDIT CA LE ESTI DUSMAN ???????????? CE ?????? LE E FRICA CA SE V-A AJUNGE LA CAPITOLUL RACHETE CU ARMAMENT NUCLEAR ????????? ASTA ESTE !!!!!!!!!!! SA-SI ASUME RASPUNDEREA , PENTRU POPORUL GERMAN , CA DE ASTA , AU FOST VOTATI !!!!!!!!! CA SA FACA CE V-OR IN GERMANIA !!!!!!!!!!! NU ????????

    Iarasi nu mai pot mujicii de grija Germaniei:-)...te umfla rasul...ruptii in fund sunt ingrijorati de soarta, atentie, a "Germaniei de EST"...si uite asa avem iarasi doua germanii:-). Mujicii astia sunt resetati in 1945...toamna:-)

    Rezolva Mița Vaccinista problema.Nu ne facem griji.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb