De ce nu s-a întâlnit Ponta cu Nuland: "Aveam programată o vizită privată în Italia"

F.A.
Politică / 13 ianuarie 2014

Domnia sa a explicat: " Au fost două motive pentru care nu m-am putut întâlnit cu Victoria Nuland. În primul rând, aveam programată dinainte de Anul Nou o vizită privată în Italia, împreună cu familia. Am avut şi o întrevedere cu omologul meu, liderul socialiştilor italieni pentru că la Roma va avea loc, peste o lună, Congresul Partidului Socialiştilor Europeni".

Cu toate acestea, prim-ministrul a precizat că are cunoştinţă despre agenda Victoriei Nuland, întrucât îl mandatase pe ministrul de Externe Titus Corlăţean să participe la discuţii: "Eu ştiam care este subiectul principal, despre care am discutat şi la ultima şedinţă a CSAT (Consiliul Suprem de Apărare a Ţării - n.r.), un subiect nepublicat, confidenţial asupra căruia Titus Corlăţean este cel mai îndreptăţit să spună punctul de vedere al Guvernului".

Totodată, Ponta a negat ipoteza potrivit căreia ar fi evitat întâlnirea cu Nuland: "Toată nebunia că vine la Bucureşti să certe Guvernul este o iluzie fanariotă. Să fim serioşi! Poziţia Victoriei Nuland a fost extrem de apreciativă la adresa României". Şeful executivului a adăugat că preşedintele Traian Băsescu fusese deja informat de Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) despre vizita domniei sale în Italia.

Victoria Nuland, asistentul secretarului american de Stat pentru Europa şi Eurasia, a vizitat, vineri şi sâmbătă, ţara noastră, fiind primită la Cotroceni de Traian Băsescu. În cadrul vizitei, oficialul american s-a întâlnit cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Nuland a declarat că SUA au "un interes profund" ca justiţia din România să rămână independentă, în contextul consolidării statului de drept şi a transparenţei instituţionale, teme abordate în întrevederea cu ministrul Titus Corlăţean.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Speriat ca trimisul SUA ar putea prinda cu temele nefacute si sa-l traga de urechi, primul ministru - un "pinochio" al politicii din Romania avand o palarie prea mare pentru scafarlia sa a hotarat sa dispara intr-o vizita privata pana e sigur ca pleaca musafirul "nepoftit" din SUA. Probabil ca in Italia a trebuit sa stea pe buda cu telefonul cuplat la Corlateanu mandatarul personal de serviciu nu ministru de externe al Romaniei iar diferenta de fus orar dintre Romania si Italia nu ia permis sa se intoarca si in Romania daca interesele tarii o cer. Aplicand politica strutului Victor Ponta a aparut victorios dupa ce Victoria Nuland a plecat pentru a culege si el asa zisi lauri ai victoriei si sa ne spuna ca emisarul SUA nu ne-a tras de urechi ci ne-a laudat iar el este artizanul din umbra al victoriei. Primul Ministru al Romaniei speriat de o femeie se ascunde in Italia cu alibiul perfect "pregateste congresul socialistilor europeni care se ofilesc !

    Deci intre cele patru victorii :palatul Victoria, Victoria Neuland, victoria guvernului si victor de la Victorie cel mai prost a iesit victor ponta ! si asta pe bune ! 

    1. Rangul de subsecretarul SUA este echivalent cu un ministru, asa ca Titus Colrlatean a fost de ajuns! Ploconeala marinarului si hilaritatea lui ne-a dus ca de obicei in dezavantaj.Cum sa mai ceri vize cand betivu te intreaba daca esti obosit dupa zbor?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb