De la ce vârsta poti obtine performante în utilizarea calculatorului?

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 7 decembrie 2007

Danubius INFOKIDS i-a strâns laolalta pe cei mai mici dintre informaticieni, elevi în clasele I - V din mai multe orase ale tarii. Concursul a ajuns deja la a patra editie datorita popularitatii de care se bucura în rândul elevilor si al cadrelor didactice, dar si activitatii sustinute a organizatorilor - Scoala Nr. 13, "Stefan cel Mare" si Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" din Galati.

Cei mici s-au întrecut la trei sectiuni: Grafica tematica, Crearea povestilor si Prezentari PowerPoint. Cu ajutorul calculatorului si cu multa imaginatie, povestile capata culoare, iar pensula se transforma în cursor. Calitatea lucrarilor a pus juriul la grea încercare, creativitatea micilor competitori si nivelul foarte bun de cunostinte în utilizarea calculatorului facând dificila departajarea concurentilor.

La Galati, au fost prezenti 450 de elevi priceputi în utilizarea calculatorului, cadre didactice entuziaste, teme de concurs interesante si un sponsor pe masura - eduCreativ, suita de lectii multimedia pentru ciclul primar dezvoltata de AltFactor si SIVECO România.

eduCreativ a venit în întâmpinarea organizatorilor, sustinând Danubius INFOKIDS alaturi de alti sposori locali.

Cei mai buni dintre micii informaticieni au fost premiati cu produse eduCreativ, lectiile care propun un nou mod de a învata, folosind calculatorul pentru a face lectiile mai atractive, mai accesibile. Potrivirea este perfecta: o marca de referinta în domeniul instruirii asistate de calculator, promotoare a inovatiei în educatie, prezenta în mijlocul celor care descopera de la o vârsta frageda oportunitatile pe care calculatorul le poate oferi.

"Este extraordinar sa vedem copii care au înteles ca un computer este mai mult decât o simpla jucarie si se folosesc de el pentru a obtine perfomante într-un domeniu de mare perspectiva. Ne-am bucura daca peste ani vom descoperi ca eduCreativ i-a inspirat pe prichindeii pe care i-am premiat astazi sa lucreze, la rândul lor, în domeniul software-ului educational", a declarat dl Adrian Comanescu, Director General al AltFactor.

În fapt, lectiile interactive eduCreativ sunt deja cunoscute de multi dintre piticii împatimiti de calculator prezenti la Galati, iar cei mici au fost încântati sa regaseasca aventurile captivante si pline de învataminte ale eroilor eduCreativ.

Grafica, povestea, animatiile si aplicatiile interactive transforma fiecare lectie într-o experienta noua si utila, care îi implica si îi atrage pe cei mici. Salvând Matematica, înfruntându-l pe vicleanul pirat Clinci, facând vraji împreuna cu Dex, motanul magician, cei mici învata mai usor.

Aventura ascunde însa un demers pedagogic eficient si modern, menit sa asigure ca, la finalul fiecarei aventuri, micii exploratori si-au însusit cunostintele de Matematica, Limba Româna sau Cunoasterea Mediului.

Participantii la Danubius INFOKIDS au demonstrat înca o data ca oportunitatile pe care calculatorul le poate oferi sunt nelimitate. Aceasta este si abordarea pe care eduCreativ o promoveaza în educatie, punând aceste oportunitati la dispozitia elevilor si a cadrelor didactice prin intermediul lectiilor interactive.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb