DE SĂPTĂMÂNA VIITOARE, Pacienţii vor fi întrebaţi prin SMS, la externare, dacă au fost mulţumiţi de condiţiile din spital

A.I.
Miscellanea #Sănătate / 11 decembrie 2016

Pacienţii vor fi întrebaţi prin SMS, la externare, dacă au fost mulţumiţi de condiţiile din spital

O parte din pacienţii spitalizaţi în unităţile medicale din România vor primi, la externare, SMS-uri cu întrebări legate de condiţiile din spitale. Ei vor fi întrebaţi şi despre eventuale cazuri de corupţie, a anunţat astăzi Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, vor fi contactaţi anual aproximativ jumătate dintre pacienţii care se externează din spitale, estimându-se că vor fi trimise 5.400.000 de SMS-uri în toate reţelele naţionale, precizează News.ro.

SMS-urile pe care le vor primi pacienţii vor conţine întrebări simple referitoare la: calitatea servicilor medicale, curăţenia din spital, interacţiunea cu personalul medical şi eventuale cazuri de corupţie.

Conform Ministerului Sănătăţii, răspunsul pacienţilor va fi anonimizat şi apoi înregistrat într-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sănătăţii de către Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale. SMS-ul de răspuns va fi gratuit pentru pacienţi.

Situaţia rezultată din centralizarea datelor şi analiza acestora va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătăţii şi dezvoltat de GovITHub.

În acest moment, măsurarea satisfacţiei pacienţilor se bazează pe formulare tipărite care sunt completate de pacienţi în timpul internării, iar apoi introduse într-un sistem centralizat de către angajaţii spitalului. Această metodologie distorsionează rezultatele şi nu oferă o situaţie reală a experienţei pacientului în spital, arată Ministerul Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Problema cea mai mare este ca platim ca prostii la casa de asig. de sanatate luna de luna bani multi iar cand avem nevoie de spitalizare, doamne fereste, gasim paturile ocupate de cei care nu muncesc nicaieri ,sparg seminte pe la coltul strazii,se incaiera cu sabii si cutite din te miri ce,nu platesc nimic,dar sunt tratati pentru ca vin cate 20-30 apartinatori si fac presiune pe medici sa fie tratati. Iar banii nu sunt niciodata recuperati. Cand se va inceta cu pomana asta, vom avea si fonduri suficiente pentru sanatate. Cei care nu au asig de sanatate sa fie pansati si in aceeasi zi trimisi acasa.Sa plateasca nu vor, dar sa isi faca palate cu turnulețe fara autorizatii au! Terminati cu aceasta practica paguboasa si veti avea numai sms pozititive cu multumiri iar banii vor fi suficienti sa platiti cum merita medicii ca sa nu mai paraseasca tara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb