Decizia Tribunalului Bucureşti de a respinge anularea PUZ-urilor din Sectoarele 2 şi 4 este un prim pas spre deblocarea unei situaţii create în mod artificial, prin care Capitalei i se restituie dreptul la dezvoltare, conform unui comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, Bucureştiul are nevoie de reglementări clare şi previzibile în domeniul urbanismului. Este inadmisibil ca o capitală europeană, în secolul 21, să nu aibă o reglementare de urbanism coerentă, acceptată de toţi actorii.
Bucharest Real Estate Club (BREC), care reprezintă mari dezvoltatori, companii de construcţii şi de consultanţă din real-estate, îşi exprimă speranţa că întregul efort administrativ şi legal va fi în sensul definitivării cadrului legal în ceea ce priveşte dezvoltarea urbană a Bucureştiului.
Ne confruntăm cu o problemă latentă de peste 25 de ani care a generat un context dificil atât pentru administraţia locală, cât şi pentru actorii privaţi.
BREC a fost şi rămâne deschis dialogului cu autorităţile pentru identificarea celor mai bune soluţii astfel încât Bucureştiul să reintre într-un cadru de normalitate.
O analiză recentă realizată de BREC a relevat faptul că investitorii îşi doresc predictibilitate în legislaţie şi o procedură clară în vederea obţinerii autorizaţiilor de construcţii. Climatul urbanistic incert privează Bucureştiul, care generează o treime din PIB-ul naţional, de investiţii în proiecte imobiliare moderne şi sigure. Pagubele suferite de Capitală sunt evidente şi cuantificabile, tot mai mulţi investitori îndreptându-şi atenţia spre alte oraşe. Clujul, Iaşul, Timişoara, Braşovul, Constanţa vor atrage investiţii de până la 1,2 miliarde de euro anul acesta, se mai arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2023, 18:13)
Da, mai bine sa se construiasca orice si pe oriunde. Si dupa aceea toti sa se plinga ca e dezastru in Bucuresti.