DECLARAŢIA SUMMITULUI B9: "Solicităm Rusiei să îşi modifice comportamentul agresiv, să îşi retragă forţele de pe teritoriul Ucrainei"

G.D.
Internaţional / 10 iunie 2022

"Solicităm Rusiei să îşi modifice comportamentul agresiv, să îşi retragă forţele de pe teritoriul Ucrainei"

Preşedinţii Bulgariei, Republicii Cehe, Estoniei, Ungariei, Letoniei, Lituaniei, Poloniei, României şi Republicii Slovace au adoptat, astăzi, la finalul Summitului în formatul Bucureşti 9, o declaraţie în care solicită Rusiei să îşi modifice comportamentul agresiv, să îşi retragă forţele de pe teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei, să asigure răspunderea pentru atrocităţile şi crimele de război comise, informează G4Media.

De asemenea, "NATO trebuie să tragă concluziile necesare în ceea ce priveşte relaţia sa cu Rusia", se arată în document.

"În continuare, trebuie să consolidăm în mod semnificativ postura NATO de descurajare şi apărare către o Apărare Înaintată modernă, de o manieră echilibrată, credibilă, coerentă, sustenabilă şi adaptată pe întreg Flancul Estic, luând în considerare specificităţile naţionale şi în conformitate cu abordarea cuprinzătoare de tip 360 de grade, pentru a descuraja orice agresiune şi a asigura apărarea, contestarea şi prevalenţa pe întreg spectrul operaţional, împotriva ameninţărilor cu care ne confruntăm. Trebuie să creştem prezenţa aliată multidimensională şi să asigurăm forţe combatante interoperabile pe timp de pace, reîntărite în timp util cu forţe şi mijloace, aranjamente sporite de comandă şi control, apărare consolidată aeriană şi împotriva rachetelor, infrastructură îmbunătăţită, mobilitate militară şi acces sustenabil la lanţul de aprovizionare cu combustibil", se subliniază în declaraţie.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Sa puna panselute dupa ce se retrag!

    Hai sa ardem gazul pe tampenii sa uite lumea ca motorina e peste 9 lei,gazul,curentul tot mai sus,aruncam bani pe armament si nu avem o otelarie,rafinarie pt bitum modificat necesare la infrastructura,de irigatii sa nu mai vorbim,noroc ca a plouat acum! 

    1. Sa multumim din inima russilor ca au declansat frenezia asta pentru cumpararile de armament au tot dorit sa fie luati in serios si incet-incet lumea a inceput sa ia seama la ei.

    Rade Putin de voi.... Sanctiuni impuse se intorc impotriva noastra fraierilor... Economia se duce naibii, preturile sau dublat si voua va arde de Ukraina ????

    1. Da, suntem si noi o tara mica, si ne dam tari ca avem NATO in spate, dar daca am fi singuri am avea ciocu mic mic..

      Asta ar și trebui să avem: ciocul mic, după posibilități.

      Să ne vedem de ale noastre poduri prăbușite, spitale în flăcări. Avem suficiente belele pe cap. 

      avem si troli, da` astia nu au ciocu mic sunt doar o alta belea pe cap

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb