DEDEMAN: "Nu a existat nicio înţelegere între companie şi ceilalţi distribuitori"

George Forcoş
Companii / 19 septembrie 2016

De la începutul activităţii sale şi până în prezent, Dedeman nu a pus în practică niciun fel de înţelegeri anticoncurenţiale, precizează compania ca răspuns la sancţiunea aplicată de către Consiliul Concurenţei.

"Nu a existat nicio înţelegere între compania Dedeman şi ceilalţi distribuitori.De la începutul activităţii sale şi până în prezent, compania Dedeman nu a pus în practică niciun fel de înţelegeri anticoncurenţiale. Sancţiunea aplicată se datorează faptului că la data încheierii respectivelor contracte (cu 11 ani în urmă), legislaţia în materie de concurenţă nu a fost suficient de bine înţeleasă", precizează compania prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit companiei, sancţiunile aplicate de către Consiliul Concurenţei ca urmare a încheierii, în perioada 2005 - 2006 (cu 11 ani în urmă), a unor contracte standard concepute de furnizorii internaţionali Porta Kmi şi Ariston Termosanitari. Aceste contracte conţineau unele clauze neconforme cu dispoziţiile legii concurenţei în vigoare la acea dată. Reprezentanţii Dedeman susţin că simpla semnare a acestor contracte este în contradicţie cu legea concurenţei.

Consiliul Concurenţei a sancţionat cu amenzi în valoare totală de 28,12 milioane lei (aproximativ 6,32 milioane euro), un număr de 41 de companii active pe piaţa distribuţiei de uşi şi pe piaţa distribuţiei centralelor termice şi boilerelor pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Sancţiunile au fost aplicate în cadrul investigaţiilor având ca obiect înţelegerile prin care au fost fixate preţurile pentru produsele Porta KMI România (uşi) şi Ariston Thermo Romania SRL (centrale termice).

"Consiliul Concurenţei a constatat că între fiecare dintre cele două companii şi distribuitorii ei s-au au încheiat contracte prin care stabileau preţurile de revânzare sau cotele de adaos comercial. În acest fel, s-a restrâns capacitatea distribuitorilor de a-şi stabili singuri preţul de revânzare şi s-a eliminat concurenţa prin preţ dintre aceştia", se precizează în comunicat.

Astfel, compania Porta KMI România SRL şi 24 distribuitori ai acesteia au fost sancţionaţi cu amendă totală de 15.063.781 lei. Totodată, 11 companii au recunoscut participarea la înţelegerea anticoncurenţială şi au beneficiat de o reducere a amenzii de 20%.

Cele mai mari amenzi au fost aplicate retailerilor Dedeman - 9.154.167 lei şi Arabesque SRL - 3.553.898 lei, urmaţi de Porta KMI Romania SRL - 481,004 lei, Casa Noastra SA - 444,751 lei şi Proges SRL - 471,593 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb