Deficitul bugetar al SUA a scăzut la jumătate în anul fiscal 2022

S.B.
Internaţional / 22 octombrie 2022

Deficitul bugetar al SUA a scăzut la jumătate în anul fiscal 2022

Deficitul bugetar al Statelor Unite a scăzut la jumătate în anul fiscal 2022, înregistrând cel mai mare declin din istorie, după doi ani de cheltuieli uriaşe legate de Covid-19, informează news.ro.

Deşi este încă mare în termeni istorici, deficitul bugetar a scăzut la 1.375 miliarde de dolari, comparativ cu deficitul din 2021, de 2.776 miliarde de dolari.

Declinul ar fi fost mai accentuat dacă nu ar fi fost programul de ştergere a împrumuturilor pentru studenţi al administraţiei Biden.

Cheltuielile pentru educaţie au totalizat 639,4 miliarde de dolari pentru anul fiscal, cu 408 de miliarde de dolari mai mult decât se estima.

Anul fiscal 2022 a înregistrat venituri de 4.896 miliarde de dolari, faţă de cheltuieli de 6.272 miliarde de dolari.

Datele referitoare la cheltuieli implică o scădere de aproximativ 550 de miliarde de dolari a cheltuielilor, dar o creştere a veniturilor de 850 de miliarde de dolari.

Venitul total este de departe cel mai mare pentru guvernul SUA. Deficitele au crescut în ultimii doi ani, pe măsură ce Congresul a plătit sume uriaşe pentru combaterea pandemiei.

Deficitul a atins un record de 3.130 miliarde de dolari în 2020, din cauza cheltuielilor de peste 5.000 de miliarde de dolari din CARES Act şi a altor cheltuieli.

În 2019, deficitul a fost de 983,6 miliarde de dolari. Înainte de 2020, cel mai mare deficit înregistrat vreodată a fost de 1410 miliarde de dolari, în 2009, când s-a încheiat criza financiară. SUA au avut pentru scurt timp un excedent bugetar, din 1998 până în 2001.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. DA , AM CITIT SI EU PE '''''' Hot News .ro '''''''!!! SE LAUDA IN GURA MARE , SI PESTE TOT , TATAICUL BIDEN , CUM CA EL !!! A FACUT TOTUL SI TOATE , AICEA !!! DATORITA LUI , AMERICA FACE ACUM , PASI INAINTE , SPRE INFINITUL ABSOLUT !!!!!!!!!!!! DATORITA '''''' EFORTURILOR LUI !!! ''''''', SUA , ARE O REDRESARE ECONOMICA ISTORICA ????????? DATORITA LUI , ''''''' DEFICITUL FEDERAL '''''''', A FOST PUS CU BOTUL PE LABE , CEA MAI MARE REDUCERE DIN ISTORIA AMERICANA !!!!!!!!!!!! ADICA , DE CAND EXISTA AMERICA CA TARA , SI IMPERIU !!!!!!!!!!!!! ECONOMIA AMERICANA , A INCEPUT ACUM ''''''' RECONSTRUCTIA ''''''', TOT DATORITA LUI ( BIDEN ) !!!!!!!!!!! BAAI , AI INNEBUNIT , NU ????????? SA-I IA CAREVA DIN MANA , CANA AIA CU CARE A BAUT DUPA ZELENSKI !!!!!!!!!!! SI ALA , ALT SUPER - SANATOS !!!!!!!!!!!!!!! CICA DONALD TRUMP , N-A FACUT ALTCEVA , DECAT SA '''''' CREASCA GAURA ''''''', ( A NAIBII GAURA ) , IN FIECARE AN , IN CONTURILE GUVERNULUI SUA !!!!!!!!!!!!!! A TREBUIT SA VINA EL , UN ZEU INTRE ZEI , UN OM INTRE OAMENI , SI GATA '''''' SE REPARA TOTUL IN AMERICA '''''' !!!!!!!!!!!!! A FACUT ROST , DE 2 BUTOAIE URIASE : UNUL CU LAPTE , SI UNUL CU MIERE !!!!!!!!!!!!! MANCATI SI BETI , CA EU , PLATESC !!!!!!!!!!!!! CA , AM DE UNDE !!!!!!!!!!!!!!!! DE UNDE ??????????? PAI CE , MA JIGNITI ?????????? INTELEPCIUNEA MEA , N-O MAI PUNETI LA SOCOTEALA ??????????? VEDETI CA , VINE UN NOU MANDAT DE 4 ANI !!!!!!!!!!!!!!!!! AVETI GRIJE , PE CINE VOTATI !!!!!!!!!!!!!! DACA VRETI , SA VA FIE BINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALTFEL ....................

    1. Dar cat mai multe maindate pentru tinerelul de Putin?

      Ai grija rusnache pe cine votezi, daca vrei sa-ti fie bine!

      NU-I NIMIC , ORTODOXULE , SANT MANDRU SI ONORAT , CA SANT ANALFABET , SI CA SCRIU CU LITERE MARI !!!!!!!!!!!!!!! CA SA NU MAI POTI TU , DE OFTICA !!!!!!!!!!!!!!! SIC !!! NU SANT PRO - RUS , DA-I INCOLO , CA NICI EI CA NEAM NU SANT BUNATATEA PAMANTULUI , SI SOVIETICII , NE-AU JEFUIT CAT AU PUTUT , LA TIMPUL LOR !!!!!!!!!!!!! SI EU , M-ASI BUCURA CA SA VAD CA VINE IN TARA , TEZAURUL DIN 1917 , VAGOANELE PLINE CU AUR ............ SI TOT CE NE-AU MAI LUAT !!!!!!!!!!!!!!! ORTODOXULE : DE FAPT AICI , ESTE VORBA DE 2 NATII DE OAMENI , COMPLET NEPRIETENI ROMANIEI , SI CARE NU NE-AU INGHITIT NICIODATA , PE NOI , ROMANII !!!!!!!!!!!! EU UNUL INSA , SANT UN IUBITOR AL DREPTATII : UCRAINIENII AU INCEPUT TOTUL IN ANUL 2014 , CAND AU NAVALIT MILITAR IN REGIUNEA DONBASS , CARE AVEA O POPULATIE RUSEASCA PRIN NASTERE , DECI DIN NEAM IN NEAM , DE ''''''' NATIONALITATE UCRAINIANA ''''''' CARE VOIA SA-SI PROCLAME AUTONOMIA FATA DE REGIMUL DE LA KIEV , PREFERATII TAI !!!!!!!!!!!!!!! AU MACELARIT , AU INCENDIAT , SI AU TRECUT CU TANCURILE PESTE CASELE OAMENILOR , INCERCAND CA SA-I IZGONEASCA IN RUSIA S-AU SA-I EXTERMINE !!!!!!!!!!!!!!! CHIAR UCRAINIENII AU RECUNOSCUT CA AU MURIT ACOLO , INTRE ANII 2014 - 2015 , INTRE 10.000 - 12.000 DE CIVILI '''''''RUSOFONI '''''''', RESTUL DE CIRCA 4.000 FIIND LUPTATORI UCISI , ATAT MILITARI UCRAINIENI CAT SI LOCUITORI CARE AU PUS MANA PE ARME , IN DONBASS-ul ASTA !!!!!!!!!!!!! TOATE TELEVIZIUNILE DIN LUME , AU ANUNTAT CIFRELE ASTEA , LUANDU-SE DUPA CE AU SPUS TELEVIZIUNILE UCRAINIENE !!!!!!!!!!!!! OCCIDENTUL SI AMERICA , S-AU ASCUNS ATUNCI , INTORCANDU-SE CU SPATELE LA MULTIPLELE CRIME SAVARSITE DE PREFERATII TAI !!!!!!!!!!! MAI , NENE !!!!!!! VREI SA TE BATI MILITAR , BATE-TE ARMATA CONTRA ARMATA PANA NU MAI POTI , DAR , PE CAT POSIBIL , LASA CIVILII IN PACE , CACI CU ASTA , EU ''''''' STATY '''''' NU SANT DE ACORD !!!!!!!!!!!!!!!! NU LE DA FOC LA CASE , SI NU LE DARAMA CU TACURILE , CA NU ESTI NEBUN LA CAP !!!!!!!!!!!!!!! EI , FRUMOSULE ORTODOX ''''''' credincios ''''''' !!!!!!!!!!!!!!! TU , UNDE ERAI IN 2014 - 2015 ?????????? NU TE UITAI SI TU , NU ASCULTAI SI TU , LA POSTURILE NOASTRE MINUNATE DE TELEVIZIUNE DESPRE CE SE INTAMPLA ACOLO , LA '''''''maidan si dupa ''''''', S-AU STATEAI INTR-UN BECI , FACAND MATANII ??????????????? TE ROG SA CITESTI CU MULTA ATENTIE , SI FARA NERVI , CEEA CE TI-AM SCRIS EU , AICI , SI RASPUNDE-MI TE ROG : STIAI , S-AU NU STIAI ??? DE TOATE ASTEA ??? UCRAINA TA SLAVITA , MERITA O MICA LECTIE , DUPA CEEA CE A FACUT SI EA , LOCUITORILOR PASNICI , FEMEI , BATRANI SI COPII , CARE AU UMPLUT CIMITIRELE DONBASS - ului , SI DE CARE NU LE PASA NIMANUI ????????? AR TREBUI SA-TI PESE TIE , DACA TE LAUZI CA ESTI ''''''''credincios '''''''' !!!!!!!!!!!!!!!! APROPO : CHIAR ESTI CREDINCIOS ?????????? S-AU , E DOAR PROPAGANDA ?????????????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb