Delex a înregistrat o cifră de afaceri de 5 milioane euro în 2022

S.B.
Companii #Construcţii / 8 mai 2023

Delex a înregistrat o cifră de afaceri de 5 milioane euro în 2022

Ca urmare a creşterii interesului românilor pentru energia verde şi extinderea activităţii companiei în domeniul energiilor regenerabile, DELEX a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 5 milioane de euro, având doar 16 angajaţi în România şi 3 în sucursala din Belgia.

"Am început cu sisteme de încălzire electrice şi ne-am extins în domeniul energiilor regenerabile (sisteme fotovoltaice, pompe de căldură, sisteme de ventilaţie). Suntem printre puţinele societăţi româneşti care şi-au extins activitatea în afara ţării, având din 2019 o sucursală în Belgia (DELEX Belgium BV). Pe lângă distribuţia de produse de calitate, la un preţ competitiv, în domenii precum energie electrică, încălzire radiantă şi degivrare, dar şi energie regenerabilă, oferim servicii de design şi suport tehnic la nivel naţional.", spune Dorin Fleşeriu, CEO şi owner DELEX.

Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" şi Arena Naţională, dotate cu sisteme de degivrare furnizate de DELEX

Anul 2018 a reprezentat un an important în strategia de dezvoltare a companiei, DELEX devenind unic reprezentant în România al celui mai mare producător european de încălzire electrică - holdingul Fenix. În prezent, firma cu sediul în Alba Iulia are în portofoliu peste 3000 de locuinţe încălzite electric.

Ulterior, DELEX şi-a extins activitatea în domeniul încălzirii radiante şi de degivrare pentru sisteme industriale, printre proiectele de anvergură gestionate fiind acoperişul stadionului Arena Naţională, termocentrala de la Borzeşti sau Aeroportul Internaţional "Henri Coandă". De asemenea, cel mai mare sistem de degivrare din România, de peste 600kW, este instalat la Arad, prin partenerii regionali ai firmei DELEX.

Compania are o reţea de peste 130 de parteneri în ţară, cărora le oferă întregul suport tehnic pe partea de proiectare, dar şi în ceea ce priveşte strategia de pre şi post vânzare a produselor.

"Fiind o firmă în domenii de avangardă, este foarte greu să găsim experţi pe piaţa din România. În acest sens, am decis că trebuie să investim în proiecte de training pentru partenerii noştri, care pot fi firme de instalaţii electrice, de panouri fotovoltaice sau termice, dar şi firme mari de distribuiţie sau DIY. Astfel, am amenajat în sediul nostru din Alba Iulia o sală de curs unde partenerii primesc toate informaţiile necesare pentru a ne asigura că sistemele de încălzire şi energie verde sunt instalate şi întreţinute corect.", a precizat Dorin Fleşeriu, CEO şi owner DELEX.

Românii, din ce în ce mai interesaţi de beneficiile independenţei energetice

Interesul în creştere al românilor pentru energia verde şi soluţiile de independenţă energetică au condus la o diversificare a portofoliul companiei DELEX, care şi-a concentrat activitatea în domeniul energiei regenerabile. În 2022, firma a devenit unic distribuitor al sistemelor de fixare marca ALLIMEX (Belgia), dar şi al panourilor solare Eurener (Spania).

"Interesul românilor pentru energie regenerabilă s-a mărit foarte mult de când preţul gazelor a crescut în contextul războiului din Ucraina. Un aspect important a fost reprezentat şi de faptul că s-a creat un cadrul legislativ favorabil prosumatorilor români, pe care îl aşteptam de mulţi ani. Acum, putem vinde sau compensa energia produsă din panouri, este o perspectivă nouă şi benefică pentru a încuraja această tranziţie de la combustibilii fosili la pompe de căldură şi panouri solare. Noi am început să comercializăm convectoare şi panouri radiante sub marca DELEX, iar de curând avem propria marcă de pompă de căldură. De asemenea, ne numărăm printre puţinele companii care oferă panouri solare cu 30 de ani garanţie europeană.", a declarat Bogdan Frăţilă, director executiv şi administrator al companiei.

Sediul DELEX din Alba Iulia - un exemplu că "Viitorul este electric"

Respectând sloganul companiei "Viitorul este electric", reprezentanţii DELEX au decis să transforme sediul companiei din Alba Iulia într-un exemplu de utilizare a soluţiilor de independenţă energetică oferite, clădirea devenind astfel una "pozitivă", deoarece produce mai multă energie decât consumă. Practic, întreaga clădire însumează toate soluţiile DELEX de energie verde, de la încălzire, răcire, pompe de căldură, sisteme termodinamice şi de ventilaţie, precum şi sisteme solare.

În acest fel, noul sediu bazat pe conceptul "Nearly Zero Energy Building" a devenit o clădire care "produce bani" în loc să genereze costuri de întreţinere.

"Am renunţat la gaze şi ne încălzim şi răcim cu pompa de căldură alimentată din energie solară. Clădirea are câteva facilitaţi unice pe plan regional, posibil şi naţional: faţada clădirii este din panouri solare, apa caldă este preparată cu un sistem solar termodinamic cu pompa de căldură, iar sistemul de ventilaţie asigură recuperarea căldurii din aerul evacuat. Practic, după un an de utilizare, clădirea produce bani, deoarece am primit mai mulţi bani decât am cheltuit de la furnizorii de energie. Cred că este visul oricărui proprietar. Suntem extrem de mândri că sediul nostru din Alba Iulia reprezintă un exemplu că pot fi construite şi în România clădiri auto-sustenabile, care nu poluează şi care produc bani în loc să consume", a explicat Bogdan Frăţilă, director executiv DELEX.

Parteneriatul de lungă durată cu ING - un factor al stabilităţii şi creşterii companiei DELEX

Dezvoltarea susţinută a companiei, dar şi diversificarea portofoliul de produse şi servicii ar fi fost dificil de realizat fără susţinerea unui partener bancar potrivit şi previzibil. Astfel, colaborarea de lungă durată dintre DELEX şi ING Bank România s-a clădit firesc, ca urmare a interesului comun privind sustenabilitatea şi investiţiile în energie verde, regenerabilă.

"Am fost printre primii clienţi de business ai ING Bank în Alba Iulia. Am început să lucrăm cu această bancă în Belgia, încă din anul 2006, şi am fost extrem de mulţumiţi de susţinerea pe care am primit-o faţă de proiectele noastre. Decizia de a opta pentru ING atunci când banca a intrat şi pe piaţa din România a venit firesc. Am crescut frumos împreună, iar în prezent avem un parteneriat constructiv, atât în România, cât şi în Belgia, şi suntem bucuroşi că avem sprijinul ING Bank în realizarea proiectelor pe care ni le-am propus pentru viitor.", a mai spus Dorin Fleşeriu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb