"Dell" a lansat laptopurile Latitude şi Precision într-o nouă gamă

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 1 octombrie 2008

Ca urmare a colaborării strânse cu aproape 4000 de specialişti IT şi utilizatori finali, "Dell" a lansat o gamă de laptopuri Latitude şi Precision complet nouă, de la cel mai uşor laptop ultraportabil Dell până la cele mai performante staţii de lucru Dell.

Noile sisteme Latitude sunt disponibile în cinci variante cromatice opţionale.

,,Începând cu 1995, am livrat în întreaga lume mai multe laptopuri pentru afaceri decât oricare altă companie," a declarat Michael Dell, preşedinte şi CEO, Dell. ,,Experienţa dobândită, precum şi cele peste 5 milioane de dialoguri zilnice cu utilizatorii ne oferă o cunoaştere aprofundată a cerinţelor celor care lucrează în mediul mobil (nomazi digitali). Astfel Dell lansează produse inovatoare din punct de vedere al productivităţii, portabilităţii şi designului. Noile sisteme Latitude sunt cu adevărat unice."

Gama Latitude, complet nouă, vine în întâmpinarea unei game variate de utilizatori:

Ultra-portable (Ultra-portabil) - Dell Latitude E4200 este un laptop de 12.1" care are o greutate de pornire de 1,0 kg, fiind cel mai uşor laptop comercial de la Dell. 1 Sistemul Latitude E4300 de 13.3" are o greutate de pornire de 1,54 kg. 1 Cele două sisteme sunt special concepute pentru cei care lucrează în mediul mobil şi pentru managerii de top care au nevoie de sisteme care să ofere performanţă maximă şi greutate redusă.

Mainstream (Standard) - Dell Latitude E6400 şi E6500, cu monitoare de 14.1", respectiv 15.4 ", sunt disponibile la un preţ de pornire de 939 EUR, respectiv 969 EUR. Aceste laptopuri înlocuiesc cu succes sistemele desktop, fiint destinate utilizatorilor care îşi doresc performanţă sporită.

Essential (Esenţial) - Dell Latitude E5400, un notebook de 14.1", are un preţ de pornire de 619 EUR, iar Dell E5500, cu un monitor de 15.4", are un preţ de pornire de 649 EUR. Cele două sisteme dispun de funcţii necesare utilizării cotidiene, la preţuri atractive.

Semi-Rugged - Latitude E6400 ATG este un laptop semi-rugged de 14.1" care respectă standardele Military 810F privind cantitatea de praf, nivelul de vibraţii şi gradul de umiditate. Laptopul are un preţ de pornire de 1.199 EUR.

Desk-Based (Conectare la sisteme docking) - Acestea oferă suport pentru porturi suplimentare, până la sistemele docking complete, asigurând utilizarea în diverse moduri, care dispun de volum redus şi sistem eficient de gestionare a cablurilor. Utilizatorii au posibilitatea de a detaşa laptopul în timpul funcţionării.

Opţiuni de personalizare pentru Latitude

În premieră, Dell oferă sisteme Latitude în diverse variante cromatice: negru granit, albastru azur, roşu regal şi roz cuarţ (doar E4200). Dell E5400 şi E5500 sunt disponibile în varianta cromatică negru mat.

"Noile laptopuri Dell Latitude şi staţiile de lucru mobile Dell Precision sunt rezultatul celui mai semnificativ efort de dezvoltare a produselor din istoria companiei Dell," a declarat Jeff Clarke, senior vice president, Dell Product Group. "Am investit peste 1 milion de ore de lucru, iar noua gamă de produse este cu adevărat unică şi oferă fiabilitate completă şi funcţii optimizate pentru securitate, gestionare şi productivitate."

Noile laptopuri Dell Latitude încorporează o gamă largă de tehnologii noi, printre care:

Operare continuă de-a lungul întregii zile, de până la 19 ore2, cu E6400

Carcasă din magneziu şi balamale de metal

Design sofisticat al tastaturii

Uşurinţă în utilizare cu Dell Control Point - aplicaţie care permite centralizarea controlului setărilor utilizatorilor: gestionarea consumului, configuraţiile de conectivitate, gestionarea securităţii;

Primul laptop pentru afaceri care dispune de tastatură iluminată cu senzori pentru ajustarea luminozităţii în funcţie de mediul înconjurător;

Soluţia unică Dell ControlVault - subprocesoare inteligente dedicate securităţii cu soluţii de stocare nevolatile care centralizează şi protejează documentele utilizatorului şi taste de siguranţă, creând copii de siguranţă la distanţă;

E6500 este singurul laptop care dispune de capabilităţi contactless Smart Card (nu necesită cititoare de carduri) şi cititor de amprente care respectă standardele federale de procesare a informaţiei ale SUA;

Tehnologie informaţională simplificată - cu funcţii fiabile de gestionare a perifericelor compatibile, adaptoarelor, sistemelor docking, disponibile pentru întregul portofoliu.

Acces rapid la email, fără pornirea sistemului de operare

De asemenea, compania oferă Dell Latitude ON, o nouă tehnologie care va permite accesul imediat la email, calendar, fişiere ataşate, contacte şi Internet fără a fi necesară pornirea sistemului de operare principal (OS). Dell Latitude ON utilizează un subprocesor dedicat, cu un voltaj redus şi sistem de operare care permite utilizarea pe o perioadă de mai multe zile. Se estimează că tehnologia va fi integrată în următoarele luni în laptopurile Latitude E4200 şi E4300.

Staţie de lucru mobilă cu performanţe revoluţionare

Dell, furnizorul Nr. 1 de staţii de stocare, a lansat noua gamă de staţii de lucru mobile Dell Precision destinate utilizatorilor care îşi doresc performanţă crescută şi care lucrează în domenii precum inginerie, mass-media, divertisment şi ştiinţe biologice. 3 Staţiile de lucru sunt disponibile şi includ:

Dell Precision M4400 - Având un preţ de pornire de 1.249 EUR, staţia de lucru mobilă dispune de monitor de 15.4", card grafic de înaltă calitate şi oferă suport pentru memorie RAM de până la 8 GB

Dell Precision M2400 - Având o greutate de pornire de 2,16 kg, cea mai uşoară staţie de lucru din lume dispune de monitor de 14.1" şi are un preţ de pornire de 1.189 EUR.

De asemenea, compania a lansat, în premieră, o staţie de lucru de 17" care revoluţionează performanţa mobilă. Staţia de lucru dispune de carcasă portocalie din aluminiu eloxat şi oferă suport pentru memorie RAM de până la 16 GB, card de grafică de 1 GB, procesoare quad-core şi posibilitate de stocare de până la 1 TB pe două drivere. Aceste capabilităţi dublează spaţiul de memorie, numărul de nuclee ale procesoarelor şi asigură un spaţiu de stocare de trei ori mai mare comparativ cu staţiile de lucru Lenovo şi HP disponibile în prezent.

Tehnologie mobilă ecologică

Noile laptopuri Dell Latitude standard şi ultraportabile, precum şi staţiile de lucru Dell Precision respectă standardele Energy Star 4.0 şi configuraţiile EPEAT "Gold". Latitude E4200 este primul laptop de la Dell care dispune de placă de bază fără halogen, carcasă cu elemente de plastic şi cutie pentru ventilator fără halogen. De asemenea, laptopul ultraportabil este livrat într-un pachet reciclabil în proporţie de până la 99% din punct de vedere al greutăţii.

Servicii mobile

Toate produsele nou-lansate sunt disponibile împreună cu Dell ProSupport Mobility Services, un portofoliu de servicii modulare care asigură protecţia bunurilor şi a datelor companiilor. De asemenea, pentru a proteja informaţiile confidenţiale ale companiilor, Dell poate cripta în mod automat datele pe toate sistemele laptop şi asigură gestionarea centralizată şi transparentă a politicilor de securitate stabilite de companii. Serviciul Desktop Manager de la Dell permite departamentelor de IT să găsească sistemele separate, să aloce aplicaţiile software, să gestioneze patch-uri şi să asigure respectarea politicilor IT.

Noua comunitate de "nomazi digitali"

Odată cu noile laptopuri, compania Dell a lansat un nou site, denumit Digital Nomads. Acesta se adresează celor care lucrează în mediul mobil şi îşi doresc conectare permanentă fie pentru activităţile de serviciu, fie pentru divertisment, indiferent de locul în care se află. Membrii comunităţii pot împărtăşi experienţe, opinii, precum şi informaţii şi sfaturi privind cele mai bune practici.

Despre Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologie şi servicii inovatoare, considerate fiabile şi valoaroase de către utilizatori. Dell este unul dintre cei mai importanţi furnizori globali de sisteme şi servicii şi se situează pe poziţia 34 în topul Fortune 500.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb