DELL isi asuma angajamentul sa elimine emisiile de CO2 la nivelul operatiunilor proprii

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 28 septembrie 2007

Dell a devenit astazi primul mare producator de echipamente IT care îsi asuma responsabilitatea de a neutraliza emisiile de CO2 la nivelul operatiunilor sale din întreaga lume. Aceasta initiativa extinde politica Dell pentru protectia mediului si contribuie la consolidarea demersurilor ecologice ale companiei.

"Lumea afacerilor se confrunta mai mult ca oricând cu nevoia acuta de a pune bazele unei comunitati globale dedicate protectiei mediului, " a declarat Michael Dell, Presedinte si CEO Dell în cadrul forumului politic organizat astazi de catre Center for Strategic and International Studies.

"Calitatile de lider se reflecta mai întâi în actiunile proprii. De aceea am lansat initiativa zero emisii de CO2, aceasta fiind doar începutul parteneriatelor pe termen lung cu utilizatorii, grupurile de interes si furnizorii, în vederea schimbarii în bine a situatiei planetei noastre," a declarat dl. Dell.

Dl. Dell a lansat în numele companiei sale o invitatie catre celelalte companii din industrie de "a-si uni eforturile pentru reducerea emisiilor de CO2 - un angajament pe termen lung asumat fata de planeta pe care o împartim cu totii."

Compania a anuntat, de asemenea, demararea unui nou program denumit "Plant a Forest for Me" (Planteaza o padure pentru mine) (www.dell.com/plantaforest) care permite organizatiilor din lumea întreaga sa se alature companiei Dell în initiative de responsabilitate sociala, contribuind astfel la plantarea a milioane de copaci în proiecte de reîmpadurire cu impact de durata. Aceasta noua initiativa reprezinta o continuare a programului "Plant a Tree for Me" (www.dell.com/plantatree), destinat utilizatorilor.

Printre membrii fondatori ai proiectului "Plant a Forest for Me" se numara Dell, ABN AMRO, Ask.com, Salesforce.com si Wellpoint, acestia angajându-se sa compenseze o parte din propriile emisii prin achizitionarea de copaci destinati proiectului. Dell a pus bazele unor parteneriate cu doua organizatii non-profit, The Conservation Fund si Carbonfund.org, care se vor ocupa de plantarea copacilor.

Initiativa presupune pentru început masurarea emisiilor companiei care provoaca efectul de sera si apoi punerea în aplicare a strategiilor de reducere si eliminare a acestora. Pentru a-si onora angajamentul privind reducerea emisiilor, compania Dell va aplica o strategie agresiva, care va consta în optimizarea elementelor care contribuie la eficienizarea consumului de energie, încurajarea achizitionarii de surse de energie regenerabila si compensarea celorlalte efecte negative provocate de operatiunile companiei.

"Eforturile sustinute ale companiei Dell de a ridica standardele ecologice sunt laudabile si suntem încântati sa remarcam actiunile menite sa diminueze impactul asupra mediului la nivelul tuturor operatiunilor, produselor si lantului de furnizori," a declarat Mindy Lubber, Presedinta Ceres, o retea nationala de investitori, organizatii ecologice si alte grupuri de interes public care colaboreaza în vederea rezolvarii diverselor provocari ce tin de mediu.

"Consideram ca fiind remarcabila atentia acordata de companie eficientei energetice si energiei regenerabile drept mecanisme de baza în lupta pentru protectia mediului si asteptam cu nerabdare sa colaboram cu Dell în initiative ecologice viitoare."

Operatiuni Dell cu zero emisii de carbon

În luna iunie, Dell si-a stabilit un obiectiv major, pe termen lung, si anume acela de a deveni "compania furnizoare de tehnologii cu cele mai intense preocupari pentru mediu", initiativa care include parteneriate cu "Re-Generatia" - oameni de toate vârstele, din întreaga lume, care vor sa contribuie la schimbarea în bine a planetei pe care o împartim. Politica progresiva a companiei privind mediul se concentreaza pe minimizarea efectelor pe care le au emisiile directe dar si indirecte, inclusiv cele generate de utilizarea produselor Dell, cât si cele rezultate în urma operatiunilor furnizorilor.

Angajamentul companiei de a elimina emisiile rezultate în urma operatiunilor proprii vizeaza în special impactul avut de consumul de energie si de încalzirea si racirea cladirilor companiei. Dell va contrabalansa, de asemenea, emisiile rezultate în urma calatoriilor de afaceri ale angajatilor sai.

Ca parte a initiativei de neutralizare a emisiilor de carbon, una din prioritatile companiei devine investitia în surse de energie regenerabile, precum energia eoliana - în regiunile în care aceasta este disponibila sau viabila din punct de vedere economic.

Dell va compensa efectele emisiilor cauzate de consumul de energie al companiei, consum care nu poate fi înlocuit cu surse de energie regenerabila. Dell colaboreaza cu grupurile de influenta pentru a pune la punct strategia de compensare, astfel încât investitiile companiei în aceste proiecte vor putea fi monitorizate si verificate în permanenta. Proiectele vor fi evaluate în functie de viabilitatea lor pe termen lung si de garantia faptului ca reducerea emisiilor este reala.

Pentru informatii suplimentare despre acest eveniment si despre initiativa Dell privind reducerea emisiilor de carbon, va rugam sa vizitati Direct2Dell. Pentru informatii suplimentare despre programele ecologice ale companiei, va rugam sa vizitati www.dell.com/earth .

Pentru a consulta versiunea completa a acestui comunicat, va rugam sa vizitati sectiunea de presa a site-ului dell.com aici - www.dell.com/earth.

Despre Dell

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptiva la cerintele clientilor sai, oferind tehnologie si servicii inovatoare, considerate fiabile si valoaroase de catre utilizatori. Dell este unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sisteme si servicii si se situeaza pe pozitia 34 în topul Fortune 500.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb