DELL simplifică virtualizarea

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 12 septembrie 2008

În completarea seriei de soluţii de virtualizare de succes lansate în luna mai a acestui an, Dell a anunţă lansarea mai multor produse noi, instrumente de gestionare şi servicii de consultanţă pentru infrastructură concepute pentru a oferi utilizatorilor o cale inteligentă de implementare a virtualizării. Prin această lansare, Dell îşi reconfirmă statutul de lider în domeniu, furnizând o gamă largă de soluţii de virtualizare bazate pe standarde, care sprijină utilizatorii în simplificarea şi reducerea costurilor procesului de gestionare a mediilor IT.

"Întrebarea nu este dacă majoritatea companiilor vor implementa virtualizarea, ci când se va întâmpla acest lucru şi cine poate să furnizeze platformele şi serviciile necesare care să asigure succesul implementării," a afirmat Rick Becker, vicepreşedinte al diviziei Software and Solutions, Dell Product Group. "În timp ce companiile concurente prosperă datorită lansării pe piaţă a componentelor hardware brevetate, astfel ca sistemele de gestionare şi serviciile să fie furnizate de un singur producător, strategia de virtualizare Dell oferă opţiuni multiple şi se bazează pe standardele industriei. Oferind utilizatorilor cele mai noi şi performante tehnologii, servicii şi configuraţii de referinţă în domeniu, îi sprijinim în simplificarea operaţiunilor IT, fără a le limita opţiunile de expansiune viitoare."

Severele Dell PowerEdge, numărul 1 din punct de vedere al performanţei

Noile servere blade lansate de Dell, PowerEdge M905 şi PowerEdge M805, aduc o optimizare a design-ului inovator de virtualizare al soluţiilor PowerEdge R805 şi R905. Serverul blade de tip quad-socket PowerEdge M905 oferă performanţe superioare în ceea ce priveşte virtualizarea şi este primul server blade care oferă suport pentru 66 de maşini virtuale potrivit testelor VMmark1. Soluţia PowerEdge M805 oferă acelaşi număr de sloturi DIMM într-o configuraţie quad-socket care necesită un sistem blade quad-socket de la HP sau IBM2. Având la dispoziţie soluţii hypervisor integrate precum Citrix XenServer, VMware sau noul Microsoft Hyper-V, serverele PowerEdge constituie platforma optimă pentru mediile virtualizate. Serverele Dell PowerEdge M805 şi M905 sunt disponibile la nivel global la preţul de pornire de 1.699 USD şi respectiv 4.999 USD. La sfârşitul acestei luni va fi lansată pe piaţă şi versiunea actualizată a serverului rack PowerEdge R900 . Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.dell.com/poweredge.

În afară de cele două servere, Dell a lansat pe piaţă switch-uri Ethernet şi Fibre Channel de 10Gb şi respectiv 8Gb pentru conexiuni de mare viteză, precum şi plăci mezzanine concepute pentru a oferi utilizatorilor lăţime de bandă şi performanţe sporite. De asemenea, compania a anunţat lansarea unei soluţii OEM dezvoltate de PlateSpin, o companie Novell, inclusiv software-ul PlateSpin PowerConvert care permite companiilor să-şi optimizeze centrele de date prin transferul sarcinilor de lucru în reţea, între servere fizice, spaţii de găzduire virtuală şi arhive de imagini. De asemenea, Dell utilizează software-ul PlateSpin PowerRecon pentru planificarea şi evaluarea proiectelor de virtualizare ale utilizatorilor, în cadrul soluţiei Virtual Readiness Assessment (VRA). În plus, Dell va comercializa şi va oferi suport pentru soluţiile PlateSpin mai complexe, concepute pentru a asigura un sistem unificat care să sprijine utilizatorii în adoptarea, gestionarea şi extinderea utilizării serverelor virtuale în centrele de date.

Dell şi Microsoft simplifică virtualizarea

Dell oferă integrare şi suport pentru noile tehnologii de virtualizare de la Microsoft. Windows Server 2008 cu sistem Hyper-V este disponibil ca opţiune integrată din fabrică pe serverele Dell PowerEdge. Dell oferă această opţiune şi pentru soluţia System Center Virtual Machine Manager (SCVMM) 2008 de la Microsoft care asigură o gestionare unificată pentru Hyper-V şi alte platforme hypervisor în medii multi-vendor. De asemenea, Dell oferă integrarea soluţiei System Center Management Suite de la Microsoft cu Dell OpenManage pentru gestionarea eficientă a mediilor fizice şi virtuale printr-o soluţie unică. Prin abordarea simplificată a gestionării sistemelor, Dell şi Microsoft sprijină utilizatorii în sporirea eficienţei, maximizarea resurselor şi reducerea costurilor totale de deţinere (TCO). Dell a investit mii de ore în dezvoltarea şi perfecţionarea proceselor legate de implementarea Windows Server 2008 şi virtualizarea serverelor. Datorită programului de implementare rapidă a virtualizării de la Microsoft , Dell a dobândit o experienţă vastă în implementarea soluţiilor care oferă o disponibilitate crescută a datelor împreună cu Hyper-V şi SCVMM, spre beneficiul a sute de mii de utilizatori.

Integrare pentru simplificarea protejării şi recuperării de date şi a creării copiilor de siguranţă

În mediile virtualizate, pot să apară dificultăţi în protejarea şi gestionarea de date. Împreună cu partenerii săi, Dell a integrat soluţii avansate de stocare pentru a sprijini utilizatorii în simplificarea acestor procese. Noul software Auto-Snapshot Manager/VMware Edition pentru matricele de stocare EqualLogic asigură protecţia automatizată, integrată şi scalabilă a mediilor VMware Infrastructure 3. Integrarea directă a acestuia cu VMware Virtual Center şi utilizarea structurii de directoare VMFS determină simplificarea proceselor legate de protejarea datelor, luând în considerare scalabilitatea mediilor virtuale. Dell intenţionează să pună la dispoziţia utilizatorilor software-ul ASM/VE la sfârşitul acestei luni. Acesta va putea fi descărcat în mod gratuit de către utilizatorii care au contracte de suport valide.

Soluţia Citrix Direct Storage Adapter permite integrarea din fabrică a matricelor de stocare EqualLogic. Integrarea capabilităţilor avansate de stocare ale soluţiei EqualLogic în cadrul XenCenter facilitează crearea snapshot-uri, clone şi imagini single client de către managerii IT, controlând în mod direct matricea de stocare prin interfaţa de gestionare a XenServer. Ediţiile Citrix XenServer Dell Express şi Citrix XenServer Dell Enterprise sunt integrate din fabrică printr-o cheie USB încorporată sau direct pe hard disc, oferind suport optimizat pentru blade-uri, Microsoft Windows Server 2008 şi Microsoft Vista şi facilitând implemetarea strategiilor de virtualizare ale utilizatorilor.

Noua reţea de stocare SAN cu interfaţă iSCSI triplează gradul de scalabilitate a EqualLogic şi oferă suport pentru medii virtualizate consolidate

Dell îşi extinde gama de produse EqualLogic prin lansarea noii matrici de stocare PS5500E, care oferă scalabilitate optimă. Noua matrice de stocare oferă un o capacitate de stocare de 24 sau 48 TB într-un spaţiu rack 4U - dublând astfel densitatea şi triplând capacitatea de stocare a modelelor EqualLogic precedente. Matricea de stocare PS5500E extinde scalabilitatea acestei game la 576 TB, reconfirmând faptul că gama EqualLogic este cea mai performantă reţea SAN pentru medii virtualizate, oferind soluţii optime pentru consolidare, stocare pe niveluri şi recuperare de date în caz de dezastre. Matricea de stocare PS5500E este disponibilă la nivel global, la preţul de pornire de 61.350 euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb