Deloitte Consultanţă şi UPB au lansat un concurs pentru finanţarea a 50 de planuri de afaceri

Elena Deacu
Companii / 18 mai 2015

Deloitte Consultanţă şi Universitatea Politehnică Bucureşti au lansat un concurs de selectare a 50 de planuri de afaceri pentru finanţare sub forma unor ajutoare de minimis alocate în cadrul Schemei de ajutor de minimis "Sprijin pentru antreprenori".

În cadrul acestei scheme de ajutor de minimis, furnizor al ajutorului de stat este Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru POSDRU, iar administrator este SC Deloitte Consultanţă SRL.

Concursul face parte din proiectul "Instruire si Dezvoltare Economică prin Afaceri Lucrative - IDEAL", cofinanţat din Fondul Social European şi prin bugetul de stat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 3 - Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 - Promovarea culturii antreprenoriale

"Suma maximă a valorii costurilor eligibile ce fac obiectul finanţării în contextul prezentei scheme de finanţare este de 97.075 lei. Din valoarea totală a costurilor eligibile, minim 5% vor reprezenta contribuţie proprie a întreprinderii nou create. Ajutorul de minimis acordat va reprezenta maxim 95% din valoarea totală a costurilor eligibile. Termenul-limită de depunere a planurilor de afaceri este 30 mai 2015, ora 00.00, şi îi încurajăm pe toţi cei interesaţi de un demers antreprenorial să consulte site-ul proiectului pentru a afla toate detaliile privind documentaţia necesară şi metodologia care guvernează schema de minimis. De asemenea, cei care doresc să aplice la concursul de idei de afaceri pot apela la experţii din cele două centre de consultanta si sprijin in afaceri din Bucuresti, entitati ale partenerului din proiect, Universitatea Politehnica Bucuresti", explică Oana Calenciuc, Manager Proiect.

Poate participa la concurs orice persoană fizică în următoarele condiţii care trebuie îndeplinite cumulativ: are domiciliul sau rezidenţa (viză de flotant) în Municipiul Bucureşti sau în judeţele Ilfov, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea; are vârsta minimă de 18 ani la data depunerii planului de afaceri; are capacitate deplină de exerciţiu; nu face obiectul unor restricţii privind desfăşurarea de activităţi economice (incompatibilitate, decădere, interdicţie etc.), aşa cum sunt acestea definite de legislaţia română în vigoare; nu este angajat al SC Deloitte Consultanţă SRL, al Universităţii Politehnice Bucureşti, al firmelor din grupul Deloitte şi nici rudă sau afin, până la gradul 2 inclusiv, al unor angajaţi SC Deloitte Consultanţă SRL, ai Universităţii Politehnice Bucureşti sau ai firmelor din grupul Deloitte; nu a avut încheiate contracte de muncă/ prestări servicii/ drepturi de autor în cadrul proiectului "Instruire şi dezvoltare economică prin afaceri lucrative - IDEAL", ID 150746.

Schema de ajutor de minimis va fi accesată prin intermediul întreprinderilor create de către câştigătorii concursului de planuri de afaceri. Intreprinderile nou create trebuie sa aiba sediul social în zona de implementare a proiectului.

Domeniile eligibile sunt următoarele: turism şi ecoturism; textile şi pielărie; lemn şi mobilă; industrii creative; industria auto şi componente; tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor; sănătate şi produse farmaceutice; energie şi management de mediu; bioeconomie (agricultură, silvicultură), biofarmaceutică şi biotehnologii.

Nu se vor acorda ajutoare în domeniul agriculturii pentru producţia primară de produse agricole.

Evaluarea planurilor de afaceri se va realiza în perioada 11 mai 2015 - 7 iunie 2015, în două etape: evaluarea conformităţii aplicaţiei şi a solicitantului, respectiv evaluarea tehnicofinanciară a planului de afaceri.

În fiecare judeţ aparţinând regiunilor de dezvoltare în care se derulează proiectul vor exista minim 2 idei de afaceri finanţate 40 dintre cele 50 de idei de afaceri care vor primi finanţare vor aparţine participanţilor la cursurile "Competenţe de bază în antreprenoriat" organizate în cadrul proiectului, 25 de planuri de afaceri finanţate vor aparţine persoanelor din categoria de vârstă 18-25 ani înmatriculaţi în învăţământul superior.

Plata ajutorului de minimis se va acorda în două tranşe, pe baza unei cereri de subvenţie. O primă tranşă în valoare de maxim 80% din valoarea ajutorului va fi cordată în termen de 45 de zile de la semnarea acordului de finanţare, iar a doua tranşă, reprezentând diferenţa până la 100% din ajutorul de minimis, va fi acordată odată ce beneficiarul face dovada cheltuirii a minim 75% din valoarea primei tranşe, nu mai târziu de 2 octombrie 2015.

Beneficiarul ajutorului de minimis are obligaţia de a menţine pentru o perioadă de minim 6 luni după terminarea proiectului cele minim 2 locuri de muncă create, respectiv de a menţine investiţia pentru o perioadă de minim 3 ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb