DELOITTE ROMÂNIA: "Piaţa de fuziuni şi achiziţii a atins 898 de milioane de euro în trimestrul al treilea"

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 10 octombrie 2017

"Piaţa de fuziuni şi achiziţii a atins 898 de milioane de euro în trimestrul al treilea"

Ioana Filipescu, Deloitte România: "Ultimul trimestru este cel mai important din an şi ne aşteptăm să mai adauge încă un miliard de euro la total"

"În primele nouă luni ale anului, piaţa M&A a atins deja două miliarde de euro"

Piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) din ţara noastră a atins 898 de milioane de euro în trimestrul al treilea din acest an, potrivit unei analize realizate de Deloitte România, în baza surselor publice şi a tranzacţiilor cu valoare comunicată.

Conform Deloitte România, au fost anunţate 28 de achiziţii, în medie, în intervalul amintit, mai precis câte două în fiecare săptămână. Analiza include şi tranzacţiile cu valoare nedeclarată.

Potrivit studiului, în primele nouă luni din 2017, valoarea tranzacţiilor s-a triplat, iar numărul acestora a crescut cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut.

Ioana Filipescu, Partener consultanţă fuziuni şi achiziţii Deloitte România, a afirmat: "În primele nouă luni ale anului, piaţa M&A a atins deja două miliarde de euro, iar ceea ce este şi mai impresionant, totalul nu s-a realizat datorită unor mega-tranzacţii, ci mulţumită a şase tranzacţii între 100 şi 500 milioane de euro. Ultimul trimestru este, conform tendinţei istorice, cel mai important din an şi, ţinând cont de tranzacţiile care se negociază în prezent, ne aşteptăm să mai adauge încă un miliard de euro la total".

În această perioadă, valoarea medie a unei tranzacţii a fost de 56 de milioane de euro, evidenţiind tendinţa de creştere a valorii tranzacţiilor M&A, mai notează compania, într-un comunicat de presă.

Deloitte România a încercat să atribuie o valoare estimativă fiecăreia dintre tranzacţiile cu valori nedeclarate, ca să determine valoarea totală a pieţei de M&A din România, arătând că, în trimestrul al treilea din 2017, valoarea totală a acestui segment este estimată la 1,1 - 1,2 miliarde de euro.

De asemenea, conform Deloitte, cele cinci tranzacţii anunţate în trimestrul curent, fiecare cu o valoare mai mare de 100 de milioane de euro, dintre care patru s-au şi concretizat, reprezintă "o performanţă care nu a mai fost înregistrată în ultimii doi ani".

Achiziţia complexului hotelier Radisson de către Revetas Capital, pentru suma de 177,5 milioane de euro, a fost cea mai mare tranzacţie a trimestrului trecut, mai notează specialiştii din cadrul companiei de consultanţă.

"Valoarea cu care s-a vândut hotelul va deveni o referinţă pentru alte hoteluri de 5 stele din Romania. Ne aşteptăm să vedem mai multe tranzacţii de acest gen", a mai spus Filipescu.

Achiziţia pachetelor minoritare deţinute de Fondul Proprietatea în subsidiarele sale de către Electrica, în valoare de 165 de milioane de euro, a fost a doua cea mai mare tranzacţie a trimestrului.

Totodată, cumpărarea, de către Digi Communications, a unei subsidiare a firmei maghiare Invitel, este una din rarele achiziţii internaţionale încheiată de o firmă românească, conform analizei, care aminteşte că aceasta a avut o valoare de 140 milioane de euro.

Analiza mai aminteşte achiziţia Băncii Româneşti de către OTP, cu o valoare vehiculată de aproximativ 100 milioane de euro. Aceasta este, potrivit Deloitte, cea mai mare tranzacţie bancară din ultimii doi ani, din România, şi evidenţiază continua consolidare a sectorului bancar local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb