Deltamed a livrat primele 41 de ambulanţe în Republica Moldova

R.S.
Companii / 17 septembrie

Deltamed a livrat primele 41 de ambulanţe în Republica Moldova

Deltamed, companie antreprenorială, cu experienţă de peste 25 de ani pe piaţa producătorilor de vehicule pentru intervenţii speciale şi de urgenţă din Europa de Est, a livrat în această vară primele 41 de ambulanţe de tip B contractate de Centrul de Achiziţii al Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova, în urma licitaţiilor publice organizate în 2023 şi câştigate de compania românească. Începând din această lună, Deltamed începe livrarea vehiculelor prevăzute în cel de-al doilea contract câştigat, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, producătorul român de vehicule pentru intervenţii speciale şi de urgenţă a participat în 2023 la cele două licitaţii organizate de autorităţile din Republica Moldova pentru achiziţia unui număr de 62 de ambulanţe, destinate înnoirii parcului auto de vehicule pentru sistemul de sănătate publică din ţara vecină. Conform contractelor încheiate cu Centrul de achiziţii al Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova, Deltamed s-a angajat să livreze vehiculele în două etape: primele 41 de ambulanţe noi până la finalul lunii iulie şi restul de 21, în ultima parte a anului. Proiectul se află în prezent în etapa de livrare a vehiculelor contractate, în urma celei de-a doua licitaţii. Pentru a veni în sprijinul autorităţilor din Republica Moldova, producătorul român a decis să investească şi în primul Centru dedicat mentenanţei vehiculelor şi echipamentelor medicale livrate. Centrul de mentenanţă a devenit operaţional în prima jumătate a acestui an, iar personalul angajat a fost pregătit special pentru acest scop în România, la unitatea de producţie a Deltamed de la Cluj-Napoca.

"Cele două proiecte cu Republica Moldova confirmă experienţa de peste 25 de ani a Deltamed în domeniu şi se adaugă celor câteva mii de ambulanţe pe care compania le-a produs la standarde europene şi livrat la nivel internaţional. Totodată, suntem permanent interesaţi ca produsele pe care le livrăm să fie folosite la parametri corecţi. Acesta este motivul pentru care am decis să investim într-un Centru de mentenanţă care să răspundă rapid nevoilor sau urgenţelor apărute în Republica Moldova. Este o soluţie pentru care am optat pentru eficienţă. Dacă nu am fi procedat astfel, orice defecţiune sau impas în utilizarea vehiculelor achiziţionate de autorităţile din Republica Moldova ar fi necesitat deplasarea unei echipe Deltamed peste Prut şi, implicit, imobilizarea pe un termen mai lung a unuia sau mai multor vehicule, prejudiciind astfel funcţionarea sistemului medical din ţara vecină. Soluţia noastră este optimă şi vine în sprijinul eficientizării sistemului medical din Republica Moldova", a declarat Viorel Toadere, director comercial Deltamed.

Vehiculele livrate în Republica Moldova se adaugă celor peste 300 de ambulanţe pe care Deltamed le asamblează anul acesta pentru piaţa din Austria, susţinând consolidarea poziţiei companiei româneşti în piaţa europeană a vehiculelor pentru intervenţii speciale de urgenţă. De altfel, în 2023, Deltamed a raportat o creştere a exporturilor de cinci ori faţă de 2022, principalele pieţe de livrare fiind Austria, Bulgaria, Slovacia, Polonia, Germania, Spania. Anul 2024 este considerat de companie "anul ambulanţelor", datorită cererii în creştere la nivel european. Pentru aceasta, Deltamed a investit peste 2 milioane de euro într-o nouă unitate de producţie la Aiud. Secţia Deltamed de la Aiud, care va avea 25 de angajaţi, va începe să lucreze la capacitate maximă în ultimul trimestru al anului. La Aiud, compania va transfera comenzi pentru produse de serie, a căror tehnologie va fi în prealabil dezvoltată la sediul din Gilău, unde funcţionează Departamentul de cercetare şi prototipare, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb